Sven Erik botade cancer med kosttillskott, kolloidalt silver och ketogen kost

I TV-helse.

Sven Erik Nordin som skrev det Öppna brevet till Dan Larhammar som jag publicerade 2/12, har botat sin cancer med kolloidalt silver, LCHF och olika kosttillskott. Artikel om honom här i TV-helse.

 

Comments

 1. 1

  Länken fungerar inte
  (Nu har jag försökt att få till länken /Annika)

 2. 2
  olle holmqvist säger

  ” finns det inte ett enda fall, där argyri uppstått efter användning av elektrokolloidalt silver t.ex. av den form Ionsilver i Sverige saluför (10 PPM). Detta är också strängt taget fysiologiskt omöjligt! ! Sve-Erik ovan

  snabbt svep på PubMed:
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20523812
  ”Argyria is a rare cutaneous discoloration caused by the intake of silver or various compounds containing silver. We report a case of argyria in a 73-year-old male following ingestion of colloidal silver as an alternative medicine over 5 years”

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12780705
  a case of dramatic and diffuse argyria secondary to ingestion of colloidal silver protein over a 1-year period. Silver-protein complexes are deposited in the skin and reduced to inert silver salts by sunlight in a process similar to that harnessed in photography. the silver for consumption via mail order. It had been advertised as a cure for a variety of diseases. Colloidal silver protein is commercially available as a ’food supplement’, hence circumventing the strict controls placed on medicines.

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16021155
  Argyria is a rare skin disease caused by cutaneous deposition of silver granules in the skin as a result of exposure to silver substrate or ingestion of silver salt. This report describes a patient with generalized argyria caused by ingestion of homemade colloidal silver solution. The patient learned about the uses of the silver solution and its preparation at a convention for ”natural medicine.”

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19632917
  54 year-old vegetarian patient has taken oral colloidal silver for two years to stimulate his immune system. The silver intake resulted in diffuse grayish discoloration on the face. The silver is typically deposited in skin, fingernails, oral mucosa and conjunctival membranes. There is no effective treatment for this condition. With the availability of pharmacologic alternatives, physician-directed use of silver-containing products had significantly declined. We review the literature and call attention to the adverse effects and dangers of the widely used paramedicinal colloidal silver products.

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26538722
  A case of a male patient 62 years old, previously healthy, who has a blue-gray hyperpigmentation on the face, trunk and upper extremity, affecting sun-exposed areas is presented. He admitted having ingested silver nitrate for 5 years at a rate of 1 bottle per week, with the intent to kill microorganisms in his body.

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24177615
  this review is our experience with cases of generalized argyria resulting from a uniquely Indian socio-cultural practice and belief that it is under reported. Our objective is to increase the awareness for this esoteric entity through a review of the pertinent literature and to highlight clinical and histological features using our four well worked-up cases as examples.

  > Free full text

  läsning för den intresserade

 3. 3

  Alla kan inte Engelska Olle så det hade varit trevligt om du länkade till översatta studier.
  https://www.icosil.no/Silver.html

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  2 olle holmqvist
  Låt säga att det trots allt finns enstaka personer i världen (av tusentals) som har blivit gråmissfärgade i huden av kolloidalt silver, men utan kliniska sjukdomsproblem. Tycker du Olle att det är en anledning att avstå från KS, om man är sjuk?
  Det bör ju vara upp till var och en att besluta för egen del, och inte gå ut med skrämmande varningar.

 5. 5
  olle holmqvist säger

  ”Det bör ju vara upp till var och en att besluta för egen del, och inte gå ut med skrämmande varningar.”

  Självklart. Eftersom jag kan för lite om KS sökte jag lite på nätet, och ville bara tipsa om det.
  Argyria, heter det så på svenska ? tycks vara relativt harmlös som sjukdom, men socialt förödande, liksom gomspalt. Tar gärna emot tips om andra artiklar.

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  5 olle holmqvist
  Jag tror att många väljer hellre en tusendels risk att bli gråmissfärgad än risk att dö i infektion eller cancer. Att vara sjuk eller död är ännu mera socialt förödande än möjlig gråmissfärgning.
  På Ionosils hemsida finns länkar till vetenskapliga studier.

 7. 7

  De som ”äger” gör precis allt för att hindra goda saker i samhället och Sverige är tyvärr helt ägda. Genomkorrupt.

 8. 8

  Annika Dahlqvist är ett ex på hur de som äger
  gör allt för att stoppa goda saker.
  Dessbättre har Annika trots alla krafter mot henne lyckats sprida sitt budskap och därigenom hjälpt oerhört många människor till ett bättre liv. All respekt och kärlek till Dig Annika☺

 9. 9
  XMargareta säger

  När jag skumläser de abstractreferenser, som som Olle Holmqvist länkar till får jag frågor.
  Inget annat än abstracter ges.
  Man hade kanske kunnat få en del svar om man fått tillgång till resten av referenserna.

  Jag kommenterar ändå gärna lite.

  Nr.1. I första referensen står att intaget varit Silver of various compound. Min fråga: Vilka är de compounderna?

  Nr.2. I den andra har det intagits Kolloidal silverprotein. Vad är det? Det finns i alla fall inte i sk kolloidalt silver av den typ man menar i denna blogg.

  Nr.3.Silversubstrat och silversalter. Vad menas med silversubstrat här? Silvernitrat skall man inte inta.

  4. I denna finns i abstracten inte angivet vilken silverprodukt, som intagits.

  5. I denna undersökning handlar det om silvernitrat. Skall absolut inte intas.

  6. Här ser man inte vad som intagits.

  När jag likaledes skumläser vad de som sysslar med och känner mer till om sk kolloidalt silver och hur det används så får jag fram.

  1. Man skall aldrig framställa hemma en produkt, som blir gul och sedan intaga densamma.
  Då får man i sig större klumpar av silver.
  En sådan produkt får man tydligen på kort tid om man kopplar vanligt batteri typ ett 9 volts och två silverelektroder i destillerat eller annan typ av vatten. Människor, som sysslat med sådant har blivit gråa.

  2. Aldrig intaga silversalter, eller någon annan form av silver än svaga koncentrationer i vatten tex 10 ppm med mycket små nanopartiklar, som befinner sig svävande.

  Kan det vara så, att det har stor betydelse vilken slags produkt, som man intar?
  Jag tenderar att tro det, eftersom det tydligen finns en hel del människor, som i bl.a. denna blogg beskriver hur de intar sk kolloidalt silver och inte blir gråblå (argyria)

  Min slutsats så långt blir, att jag nog inte skulle vara rädd för att inta tex Ionosil, eller annan likvärdig produkt vid problem av något slag tex begynnande förkylning, influensa osv. och jag tror inte att jag skulle få argyria även om jag gjorde så upprepade gånger per år.

  Jag skulle inte ens bekymra mig om jag intog en liten dos per dag. typ en tesked, eller matsked. Två teskedar per liter vatten anges tex, som tillsatt desinfektionsdos av okänt vatten för intag som dricksvatten.

  Vidare skulle jag, om jag blev allvarligt sjuk göra som Sven Erik Nordin gjort.

  Jag kan också tycka, att man skulle kunna ha god nytta av utvärtes bruk av sk kolloidalt silver.

  På tex hemsidan, ”The Silver Edge” finns sk success-stories, där människor berättar om hur de använt sk kolloidalt silver.

  Det finns även såg jag ett nyhetsbrev från ”The Silver Edge”, som man kan prenumerera på. Då får man då och då referenser via mail.

  Medges, att en hel del success- stories kan vara påhitt, men det finns också success-stories, som jag funnit trovärdiga, en del är tidigare redovisade i denna blogg. Det finns fler länkade till på denna blogg.

  Som Olle Holmqvist skriver, så får man ju bestämma själv hur man skall göra, men jag tror att det är viktigt i vilken form silvret är, som jag beskriver ovan.

 10. 10

  @ XMargareta

  Jag får återigen tacka dig för att du reder ut begreppen, tråkigt när man inte har mer på fötterna när man länkar.

 11. 11

  # 2 Olle Holmqvist

  Vad jag kan se (utan att ha skärskådat originalstudierna), så finns det inte ett enda fall av de beskrivna, där man kan påstå att det är kolloidalt silver av den typ som säljs i Sverige (10 PPM) som använts. Folk har en tendens att se allt som innehåller ordet ”silver” som kolloidalt silver. Silvernitrat, silver protein complexes är exempel på sådant. ”Colloidal silver protein” var ett medel som innehöll ca 300 000 mer silver än dagens kolloidala silver och tidigare användes i nässprayer. Visserligen skall man alltid vara kritisk och misstänksam, men det får ju ändå vara måtta! Eftersom kolloidalt silver i dag använts i åtskilliga år av många tusen personer i Sverige, så borde åtminstone något ”förgiftningsfall” ha inträffat. Man måste ju också inse, att det bland alla dessa användare säkert förekommer många fall av rejäl ”överdosering”. Men när jag kontaktade Giftinformationscentralen, så hade man där de senaste åren inte fått in en enda sådan rapport! Det är typiskt att när man skall påstå att kolloidalt silver är farligt, så plockar man fram utländska och gamla exempel, där det är svårt att kontrollera uppgifterna. Däremot hade man dramatiska siffror för förgiftning av vanliga ”godkända läkemedel” – som bevisligen tar livet av flera tusen svenskar varje år. Sådant borde man granska i stället för att anstränga sig för att hitta problem med något som är så nära rent vatten man kan komma!
  För övrigt verkar några inte ha läst mitt tidigare publicerade ”öppna brev” till Dan Larhammar, där olika former av silver och andra aspekter av det här behandlas. Gör gärna det – och kommentera sedan!

 12. 12
  olle holmqvist säger

  https://www.scientificamerican.com/article/silver-makes-antibiotics-thousands-of-times-more-effective/

  XMargareta !
  Jag angav bara några refs som jag snubblade in på via PubMed. Där anges bara abstract, tyvärr.
  Vad de olika förf menar sina begrepp få redas ut efter förmåga av var och en själv. Ibland kan man googla på förf-namn och hitta dem intervjuade eller andra egna artiklar.

  Om ”succes stories” problemet är att ”det som man upplevt själv” är så övertygande
  – för en själv. Man har ju vidtagit en handfast åtgärd.
  Många sjukdomar botar sig själva, och om man då gjort insatsen precis före självboten ?
  Det går inte att avgöra vad som är orsaken.

  När det gäller LCHF finns massor med egna-upplevelser, därtill förklarande fysiologi och utvecklingsbiologi. Vi har utsatt oss själva för två stora kolhydratattacker, med spannmål
  för drygt 5 000 år sedan, med socker från odling under slutet av 1800-talet.

  Hade LCHF bara varit egna-upplevelser hade jag kanske varit skeptisk. I några tiotusen år har vi haft en annan -egen-upplevelse, många, många av oss.: Att solen går ned i havet. Vi har ju sett det med egna ögon, eller hur ? Den gör ju just det, går ner i havet, eller ? Den försvann precis som sjukdomen, den som vi botade bort själva med vår fiffiga kur. Solen drogs över havet av solvagnen.
  En fisk körde den tillbaka till uppgångsplatsen under natten.
  https://www.casimirsborg.se/cms/wp-content/gallery/startsida/solvagnen.jpg

 13. 13
  Ethel Loberg säger

  Jag följer Mats Lindgrens blogg ”Fet hälsa och skön musik” Även Mats har bekämpat både sin cancer och hjärtsjukdom med hjälp av kostomläggning och fått slå pannan blodig mot läkares ointresse för matens betydelse. Det måste kanske till en massanstormning liknande ”MeToo” för att det ska börja röra på sig.

 14. 14
  olle holmqvist säger

  # Sven-Erik 12 ovan > ”att när man skall påstå att kolloidalt silver är farligt, så plockar man fram utländska och gamla exempel, där det är svårt att kontrollera uppgifterna”
  Jag begriper inte att Annika & Sven-Erik blir så sura på mig (= ”man” ?). Samtliga de referenser jag hittade inleder med att sjukdomen är ”rare” = sällsynt, flera säger också att den är kosmetisk, dvs inte direkt hälsohotande. Sedan får väl var och en bedöma tyngden i det ”kosmetiska”.

  Sven-Erik, som är mer inläst än mig, visar ju på en stor förvirring i terminologin/nomenklaturen,
  som gör det mera svårgenomträngligt. Artikeln i Scientific American är rent positiv. Vad jag kan förstå hindrar silver, i vilken form det nu är uppbyggnad av bakteriernas biofilm – bra det.

  Men min uppfattning att ”egna upplevelser” av att bli frisk, Där kan det inte avgöras om det skedde pga åtgärden, eller spontant, dvs hade inträffat ändå. Det rimliga är väl att berätta att
  det observerade friskblivandet, stämmer med dvs inte – säger emot – föreställningen att åtgärden var orsaken.

 15. 15
  Annika Dahlqvist säger

  14 olle holmqvist
  Det där med ’egna upplevelser’ = ’anekdoter’. Det sägs av etablissemanget att de är inget att bry sig om, det är bara vetenskapliga studier, helst kontrollerade randomiserade jämförande behandlingsstudier (RCT), som är värda att bry sig om.
  Men om det är så att tusentals / miljontals människor, som i fallet LCHF, har erfarit hälsoförbättringar, men inte många bryr sig om, eller har resurser, för att utföra nämnda forskning, då kan inte sanningen nånsin komma fram till etablissemanget. Då blir det ett ställningskrig, det som vi har nu. Det gäller även kolloidalt silver.
  I de fallen är det lämpligt att prova själv och se hur det fungerar.

 16. 16
  sten bjorsell säger

  Det ”ovetenskapliga” i anekdoter om silver ligger faktiskt idag helt på etablissemangets sida!
  Nästan alla framsteg mänskligheten gjort startade med iakttagelser varefter berättelser om detta blev anekdoter.
  ”Vetenskap” är systematisk uppföljning av lovande anekdoter för att evaluera effekter och sidoeffekter.
  Exempel: Vissa naturliga svampar innehåller bakteriedödande medel som man kan odla och extrahera och då kallas antibiotika. Dessa naturmedel omvandlades till ”skolmedicin” och dess applikation/extraktion patenterades, då de ej var tidigare kända.

  Att avskriva observerade anekdoter utan oberoende studier är ovetenskapligt.
  Att avskriva med hänvisning till anekdoter om faror är också ovetenskapligt.
  Och när avskrivningar utan studier görs av företrädare för skolmedicinen vittnar det om troliga intressekonflikter. Om man var intresserad av hälsa och säkerhet skulle man istället kräva studier.

  Och om man talar om säkerhet som oberoende företrädare för skolmedicinen bör man först se till att läkemedel ej längre kan godkännas baserat på ”egen jävig forskning” som sker idag, t.o.m utan krav på flerårig oberoende uppföljning av sidoeffekter. Både säkerhet och effektivitet bör naturligtvis bedömas genom oberoende forskning som kontrakteras av läkemedelsverket och betalas av sökande läkemedelsproducent, i förskott. Temporär licens med åtföljande rigorös patientkontroll måste vara en möjlighet. Rådata och resultat måste då även alltid publiceras istället för att tillhöra sökande bolag som idag. Det minsta man borde kräva för att medel skall kunna godkännas för allmänt bruk.

  Idag sker istället ”utvärdering” i läkemedelsproducenternas egen regi med full äganderätt av alla resultat, vilket medför att positiva effekter kan framhållas och negativa effekter kan tonas ned eller, som ibland skett, helt undanhållas.
  En ordentlig uppstramning av läkemedelsindustrin kombinerad med RCTs av billiga naturmedel, som kollodialt silver, det senare bekostad av det allmänna, skulle snabbt kunna återge oss en effektivare och säkrare hälsovård till betydligt lägre kostnader än idag.

 17. 17
  olle holmqvist säger

  Kamrater, arbetare,
  ordet ”anekdot” har två olika betydelser. På medicinjargong betyder det ca ”enstaka berättelse”
  används i med litt just så. En läkare kan berätta ett intressant fall. Alltså – inget, noll, obefintligt, frånvarande, – är varje antydan till nedvärderande i det begreppet ”anekdot”. Bara intressant, ett möjligt förslag, något att dra vidare i, men ännu kanske inte etablerat och tillämpbart. En praktisk och meningsfull innebörd, engelsk import.

  Den andra och i viss mån nedvärderande betydelsen är ”anekdot” som bara en berättelse, inget att ta på allvar.Vardagligt, trivialt.

  Denna utredning är inget försvar för Skolmedicinen i sin Totalitära Totalitet. Jag hade blodtr 160/100 > medicin år 72, vägrade och har två ggr försökt förklara för doktorn att högt blodtryck är kroppens sätt att lösa ett problem, att pumpa ut substanser till vävnaderna därför att de behövs- Därför ökar det med åldern, och med ansträngning eller ilska eller oro. Ökar vid behov precis som frysa – vi huttrar. Är det en sjukdom ? Varmt -vi svettas – sjukdom ?

  Ingen av de två läkarna har kommenterat i sak.

  Allt är inte fel för att det är skolmedicin. Allt är inte rätt för att det är uppror mot skolmedicin.
  Var och en sin egen bedömning. Men det hjälper att kunna skilja på ”anekdot” och ”anekdot”.

 18. 18

  Läkemedelsindustrin bekämpar all konkurrens med förfalskade studier utförda av utbildningsbyråer och undertecknade av köpta framstående forskare; personangrepp på alla möjliga plan – även ytterst dramatiska sådana; falska påståenden av korrupta människor i oligarkstyrda massmedier; konkurrenshindrande lagstiftning utförd av köpta politiker; myndigheter som infiltrerats och som fungerar som deras torpeder.

  Nu mobiliserar de kraftfullt mot kolloidalt silver, eftersom denna helt ofarliga hjälp mot sjukdomar som är relaterade till bakterier, virus och svamp är ett jättehot mot deras ekonomi.

  Det gäller att inte gå på deras förrädiska lögner!

  Jag har inte bara märkt att kolloidalt silver hjälper oss människor. Det fungerar också utmärkt för att bota djurs sjukdomar.

  Det är en fantastisk hjälp för sjuka.

 19. 19
  XMargareta säger

  Har nu själv fått ett nyhetsbrev via mail från ”The Silver Edge.” Har inte haft tid till att nagelfara. Någon annan?
  Har bara skumläst och inte följt länkarna, men detta är ett infomail jag fått från ”The Silver Edge”, när jag, som jag beskrev tidigare i tråden prenumererade på infomail därifrån. Detta nyhetsbrev handlar tydligen om hur virus är känsliga för nanosilver.

  Längre ner på sidan finns länk till hemsidan och där finns info om hur man kan tillverka eget sk kolloidalt silver.
  Jag kan ju inte garantera kvaliteten på den framställda produkten, men enligt hemsidan skall den apparat man kan inhandla där ge mycket små partiklar och frisvävande, genom att det finns ett slags omrörare, som förhindrar ihopklumpning av partiklarna.
  ( Det riskerar annars bli ökande mängd silverpartiklar allteftersom ledningsförmågan stiger med stigande antal silverpartiklar och då riskerar man, att få för mycket partiklar, som klumpar ihop sig.)
  Det vore intressant om någon kunde undersöka produkten, som framställts med den beskrivna apparaten. Man kan nog beställa den även till Europa tror jag.

  Själv skall jag, när jag hinner, fortsätta kolla in ”The Silver Edge”-hemsidan. https://fx229.infusionsoft.com/app/hostedEmail/6641212/edd2298e076e43c4?inf_contact_key=64a630b9071c8e192145e22248bf50b547969b80d9a57b5431d67f5911b03f71

 20. 20
  I Like Neil Young säger

  Ett Gigantiskt problem för myndigheter och potentater är att det blir relativt svårt för dom att avstyra egentillverkat Kolloidalt Silver om det nu skulle vara så att man förbjuder kommersiell försäljning av det.

  Följande måste då förbjudas:
  * Elektricitet
  * Avmineraliserat/Destillerat Vatten
  * Metallen Silver.
  * Privat Innehav av TDS-mätare (som man mäter PPM med)

  I konsekvensens namn bör då silverplåster och brännskadefiltar som innehåller silver, också förbjudas. Man bör även förbjuda NASA att rena sitt dricksvatten med det.

  Men vi sätter VoF och Larhammar på det , så blir det bra.Dom har gjort sig till Idioter förut så det är väl bara att fortsätta…Det är inget nytt för dom.

 21. 21
  Sadiye Us säger

  Hej,

  TDS-mätare det finns i stor prisskillnad (99:- – 800:-)
  Vilken kan du rekommendera #20#

  Det finns EC -mätare som mäter ppm också. Vet du skillnaden mellan de två mätare?

  Vänlig hälsning

 22. 22

  Blir huden missfärgad av ’silvervatten’ så är det INTE 10ppm kolloidalt silver man använt utan ’silvervatten’ med salt tillagt. Detta tycks också vara vad som förekommit i de studier (som inte mörkats) som vetenskapens ’lakejer’ (läs VoF!) utfört.

  Att KS är superbra för hälsan är helt enkelt inte ok för etablissemanget – eftersom KS är både billigt och ogiftigt. Och inte kan läkemedelsföretagen patentera det heller!! Det tror f-n att de gör vad de kan för att smutskasta denna förträffliga produkt!

  Jag (och min man) har ’huttat’ KS i minst fem år och har ingen tillstymmelse till gråtoning av huden. Inte heller har vi haft den minsta snuva eller magsjuka på hela den tiden – och ingen annan infektion heller för den delen.

  Prova själv vetja! Hutt..hutt 🙂

 23. 23

  Hjärtliga Gratulationer till Sven Erik som läkt ut sin cancer utan syntetiska gifter! 🙂
  Det borde man ju applådera inom sjukvården.

  Istället blir han påhoppad ideligen och ifrågasatt – för att han berättar om vad som gjort honom frisk!! Det är ju helt enkelt inte klokt!!!

 24. 24
  Göran Sjöberg säger

  Läkemedelsindustrin våldför sig på och /missbrukar den naturvetenskap som jag själv känner til och när jag insåg detta kriminella beteende till fullo och speciellt när det gäller de stora kassakorna hjärtsjukdomar, diabetes, cancer och psykisk sjukdom fanns det inte så mycket kvar av sjukvården i mina ögon. Antibiotikan är ett undantag men där är kolloidalt silver uppenbarligen en konkurrent.

  Akutsjukvården är i mina ögon det som räddar sjukvårdens anseende i någon mån.

  MSM indoktrinerar oss hela tiden med läkemedelsbolagens propaganda om den ena fantastiska medicinska teknologin efter den andra. Till och med i senaste numret av Ny Teknik (mitt husorgan sedan många år) var HALVA tidningen en annonsbilaga för läkemedelsindustrin. Att något redaktionellt material som skulle kritisera läkemedelsindustrin skulle dyka upp i den tidningen är rent osannolikt i mina ögon.

 25. 25
  sten bjorsell säger

  Hade en irriterande natthosta för ett tag sedan som kunde hålla mig vaken i totalt kanske två timmar. Försökte sedan med kollodiallt silver 30 ppm från Iherb, ”throat spray”. Sprayade 2-3 ggr under inandning, två gånger. Hostan försvann. Igen efter någon dag, sedan försvann hostan helt!
  Samma för min fru. Eftersom medlet hade sådan snabb verkan och inte krävde långtidsintag måste det anses säkert, särskilt med tanke på att dagliga intag av tveksamma (silvernitrat) medel orsakat agryria efter ibland flera år.
  Men sidoeffekterna av statiner syns inte tydligt. Istället försämras immunsystemet, CQ10 minskas, LDL som ska göras om till hormoner inklusive Vitamin D3 och insulin minskas, vilket bör bidra till högre blodsocker och den nu välkända risken för att bli diabetiker av statiner och minnesförlust blir vanligare, etc.etc. ”Statiner är inkörsport till sjukdomar i allmänhet” anser en del.

  Är det tur att man inte blir grön, gul eller grå av statiner?
  I så fall skulle det snart vara ”normalt” i vårt avlånga land.
  Hur nära normalt är diabetes-2 och fetma idag?

 26. 26

  Vi skulle kanske spinna vidare på #MeTOO berättelserna och använda lägga till tex # MeToo/KS och #METOO/LCHF. Kul va ? Kanske börja stava Läkemedel med Leekemedel.

 27. 27
  olle holmqvist säger

  Vad jag förstått används silver (i någon form eller blandning) ”överallt” dvs i textilier, husväggar, förpackningar, proteser m m och har visats kunna hindra skadebakterier fr a bygga upp de biofilmer de behöver. Vidare är resistensproblematiken i grunden annorlunda än när det gäller komplexa biomolekyler som vanliga antibiotika.

  Men det finns ett par generella synpunkter som silvrets vänner bör ha stött på.

  Först i alla framgångsfallen, varför bedömer man orsaken är silvret, och inte kroppens själv-läkande förmåga, dvs skulle ha blivit frisk ändå.

  Andra: Det kan antas att det är roligare rapportera framgång än utebliven d:o. Finns någon skattning av hur många av respektive ? Utifrån t ex försäljning om kan skattas till antal brukare
  i t ex ett land, antal framgångsrapporter, och antal rapporterade biverkningsfall. Antalet verkningslösa misstänker jag blir oftast bara besvikelse och inget skriftligt.

  Hur bemöts sådana synpunkter av t ex Sven-Erik ?

 28. 28

  Jag tycker att Annika formulerar kloka synpunkter ovan (kommentar 15). Om det inte finns obestridliga bevis för att en viss åtgärd är bra men många trovärdiga vittnesmål om goda effekter, kan det finnas skäl att prova själv. I synnerhet – och oavsett hur ”etablissemanget” ser på saken – om andra åtgärder av olika skäl visat sig mindre bra. Så har jag gjort, både vad gäller LCHF och Kollodialt silver. Båda fungerar väl, dvs leder till önskad effekt = hälsoförbättring och välmående.

  ”Egna upplevelser” är en underskattad undersökningsmetod. Olika former av ställningskrig eller positionsspel leder inte framåt. Öppenhet för olika synsätt och andras erfarenheter, också i form av ”anekdoter”, främjar utvecklingen.

 29. 29

  Mycket bra sammanfattning Hans. Det förekommer en hel del tjafs om vem som har rätt eller fel, självklart är det den som har egna erfarenheter som har rätt.

 30. 30
  Göran Sjöberg säger

  Om man ”älskar vetenskap” vill man ju så gärna tro att industrin tillsammans med vårt etablissemang försvarar vetenskapen. Då vill man inte heller se det uppenbart sjuka hos jordbruksindustrin och läkemedelsindustrin.

  Det Mercola tar upp i dagens nyhetsbrev angående sockret bekräftar alla misstankar om en rådande kriminalitet.

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2017/12/06/industry-buried-evidence-hiding-sugar-harms.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20171206Z2&et_cid=DM169625&et_rid=143056265

  Jag förstår mig inte riktigt på personer som hela tiden vill blunda för uppenbara fakta angående denna kriminalitet. Är de rent naiva eller är det ett medvetet förhållningssätt hos dem att till varje pris försvara ett sjukt etablissemang?

 31. 31
  Göran Sjöberg säger

  För att undvika missförstånd vill jag förtydliga.

  Det är inte Dr. Mercola som är kriminell utan sockerindustrin.

 32. 32

  Någon har sagt att nya, inte enkelt smältbara paradigm, blir sanningar/allmänt vedertagna i en viss ordning. De upptäcks och presenteras först av ”galningar”, sedan i tur och ordning; konstnärer, vetenskapsmän och allmänhet.

  Företagsamhet och (i någon utsträckning) önskan att tjäna pengar kan vara en kreativ drivkraft. Men är inte sällan, till följd av den smala egennyttan, något som blockerar nödvändig skarp- och vidsyn. Nya upptäckter och synsätt är en följd av behov, och kräver prestigelös flexibilitet i tanken. Behov (att se och upptäcka) uppstår p g av brist, t ex på hälsa.

 33. 33

  Vad jag förstått används silver (i någon form eller blandning) ”överallt” dvs i textilier, husväggar, förpackningar, proteser m m och har visats kunna hindra skadebakterier fr a bygga upp de biofilmer de behöver. Vidare är resistensproblematiken i grunden annorlunda än när det gäller komplexa biomolekyler som vanliga antibiotika.
  Men det finns ett par generella synpunkter som silvrets vänner bör ha stött på.
  Först i alla framgångsfallen, varför bedömer man orsaken är silvret, och inte kroppens själv-läkande förmåga, dvs skulle ha blivit frisk ändå.
  Andra: Det kan antas att det är roligare rapportera framgång än utebliven d:o. Finns någon skattning av hur många av respektive ? Utifrån t ex försäljning om kan skattas till antal brukare
  i t ex ett land, antal framgångsrapporter, och antal rapporterade biverkningsfall. Antalet verkningslösa misstänker jag blir oftast bara besvikelse och inget skriftligt.
  Hur bemöts sådana synpunkter av t ex Sven-Erik ?

  # 27 Olle Holmqvist

  Jag hade inte tänkt yttra mig mer om detta, men dina synpunkter är förstås logiska – och eftersom du nämner mitt namn, så framför jag följande:

  Min princip är, att om kartan och terrängen inte överensstämmer, så väljer jag att tro på den terräng jag upplever – och drar slutsatsen att kartan måste vara felaktig. När det gäller kolloidalt silver tycks det råda någon form av global psykos, som gör att man litar på kartan – utan att ens ha tittat på terrängen. Jag har träffat flera läkare, som inte ens hört talas om KS – men som tvärsäkert talat om för mig att detta medel måste vara farligt och/eller overksamt!

  När det gäller rapporteringen av ”lyckat användande” av KS, så handlar det ju om många tusen bara i vårt land – och miljoner över hela världen. Det kan man bara inte förkasta som värdelösa ”anekdoter”. Och rapporterna är ändå bara från dem som kan och gör sig besväret att skriva. Man kan anta att flertalet inte gör det, utan behåller upplevelsen för sig själv och/eller sprider den muntligt. Och om dessa skrivkunniga skulle ha upplevt allvarliga problem med KS, så är jag övertygad om att de skulle ha skrikit högljutt om detta. Och sådana exempel skulle förstås ha givit krigsrubriker hos de tidningar som ägnar sig åt att förtala KS. Men inget sådant hörs! När det sedan gäller medlets ”farlighet”, så kan jag berätta, att jag för en tid sedan ringde Giftinformationscentralen och frågade hur många misstänkta förgiftningsfall av KS som rapporterats dit. Inte ett enda! Däremot får man hela tiden in tusentals rapporter om förgiftningar av ”godkända läkemedel”!
  Även om placeboeffekten kan vara en faktor, så råder det ingen tvekan om att KS fungerar – mot infektioner och t.ex. för att dramatiskt påskynda sårläkning. Det senare har ju också iakttagits av t.ex. Astrid Lindgrens Barnsjukhus, som efter införandet av bandage som avger silverjoner kunnat minska behandlingstiden av brännskadade barn DRAMATISKT. Det finns också många vetenskapliga studier som klart visar – utöver den nämnda mängden av emirisk erfarenhet. Det stora problemet är förstås, att KS närmast är det optimala hotat mot Big Pharma, eftersom det tycks kunna ersätta både antibiotika och cytostatika. Därför ligger det självklart i deras intresse att odugligförklara medlet.

  När det gäller våra myndigheter (t.ex. Livsmedelsverket och Läkemedelsverket, så ägnar man sig där åt en märklig form av ”cirkelresonemang”. Om man frågar Läkemedelsverket varför KS inte är ett godkänt läkemedel, så får man svaret att ”KS är inget godkänt läkemedel”!! (Vilket det var i Sverige under många år fram till 1947, då moderna – och patenterbara – antibiotika övertog silvrets roll och gav läkemedelsbolagen stora inkomster). Om du verkligen vill veta mer om KS, så kan jag rekommendera denna länk: https://www.svaradoktorn.se/425558358

 34. 34
  olle holmqvist säger

  Ibland är svaret långt. Ofta utan att så behövs. Här var det motiverat. Intresserad av mekanismen – hur det fungerar.
  Tack Sven-Erik

 35. 35

  När den här diskussionen startade för några år sedan, så var jag mest orolig för vad som skulle hända med fiskarna längs våra kuster. När allt KS kom ut från våra reningsverk.

  Jag fick svaret när jag såg att KS var de dropparna som gjorde att mina akvariefiskar, över huvud taget överlevde och inte dog i okontrollerad bakterietillväxt.

  Dessutom är KS det absolut bästa vi kan spola ner i våra toaletter. Eftersom våra avloppssystem och reningsverk är de omständigheter som resistenta bakterier muteras i.

  Våra avloppssystem är fulla av bakterier och antibiotika. Plus alla bakteriedödande medel folk får i sig genom maten från livsmedelskoncernerna.

 36. 36
  sten bjorsell säger

  Sven Erik Nordin och Georg W, och även den nu mer avvaktande Olle Holmqvist.
  Tycker synpunkterna nu är mycket vettiga.
  Lägg till:

  Att avskriva anekdoter utan att rekommendera utredning och uppföljande försök är ovetenskapligt.

 37. 37
  XMargareta säger

  Fick länken nedan från nyhetsbrev från ”The Silver Edge.”

  Steve Barwick som styr Silver Edge talar om en bok, som heter: ”Colloidal And Cancer A Surprising Look.” Den finns omtalad i länken nedan.

  Jag vet ingenting om boken, men temat passar ju väl in i denna tråd.
  Han menar, att i den finns omtalat över 50 kliniska undersökningar, som visar KS goda effekt på cancer, samt 20 stycken berättelser i ” real life” om hur man själv botat sin cancer, eller hur tumörer minskat i antal och storlek.

  https://fx229.infusionsoft.com/app/hostedEmail/6903036/d8a7f9ec6eea9eb7?inf_contact_key=b3b82cdae24d346852180d5ccee59695b7b21e25e93fd2efa10dc725065a8e8f

 38. 38
  XMargareta säger

  Sven Erik har ju även använt tillskott, förutom KS och ketogen kost.
  Därför dristar jag mig till att även ge nästa länk, som jag fick i nästa mail.
  Här talas om tillskott för samma ändamål och då främst Q10.

  Referenserna, som ges är tyvärr endast abstracs, men de säger ändå en del i detta fall.

 39. 39

  # 38 Ja Q10 är ett närmast livsviktigt coenzym – och det intressanta är, att medicinering med statinpreparat (mot högt kolesterolvärde) mycket effektivt blockerar kroppens egen syntetisering av Q10. Man ger alltså människor (många!!) statiner för att undvika hjärtproblem – och blockerar något som i högsta grad är nödvändigt för god hjärthälsa! Ett bevis på att pengar går före sunt förnuft! Statiner tycks vara de i läkemedelshistorien mest inkomstbringande preparaten!

 40. 40

  Savalle, 18 ovan: ”…kolloidalt silver hjälper oss människor. Det fungerar också utmärkt för att bota djurs sjukdomar.”

  Det kan stämma. Husets katt led under flera år av kramper i tarmsystemet, så att hon kräktes upp osmält mat varje dag. Sedan hennes mjölk diskret spätts ut med silvervatten avtog dessa attacker, och hon började äta med mer entusiasm.
  Detta var av fördel även för andra. Attackerna inträffade nattetid. Hon föredrog att förlägga dem utanför huset och signalerade dem med fruktansvärda vrål. Om hon då inte strax släpptes ut, så placerades de (avsiktligt?) så att hennes sambo vid toalettbesök i mörkret kunde trampa i det uppkräkta materialet.

 41. 41
  Annika Dahlqvist säger

  40 Piltson
  Katter är väl laktosintoleranta och ska inte äta mjölk. Möjligen kan de tolerera laktosfri mjölk?

 42. 42
  olle holmqvist säger

  Georg W. 35 ovan

  Det du berättat är just en anekdot i den goda, icke nedvärderande betydelsen av ordet.
  Något väl observerat. Ett möjligt samband orsak – verkan. Kanske troligt. Men inte visst.
  För att dra mot visshet krävs en experiment – uppsättning, typ. 20 akvarier – i varje lika många av samma fiskar i samma ålder och kondition (ett annat ord som liksom ordet ”anekdot” kan betyda olika saker). 10 kontrollakvarier – 10 med intervention. Så känslofri statistisk analys. Enkelsidig eller dubbelsidig ? skall motiveras, innan !

  Eller så har vi långvarig bekräftad erfarenhet – det brukat bli så säger min vän på bokhyllan,
  David Hume.

  Jfr > ”Hörs åskan i mars kan man vänta snö i maj.” Bondepraktikan.

  Egopraktikan: ett halvt kg gösfilé över två dagar i dessa sol-D fattiga dagar.

 43. 43

  Annik Dahlqvist 40ovan, laktosintolerans

  Här i Tyskland erbjuds laktosfri specialmjölk för katter. Flera märken, varje butikskedja tycks
  ha sitt eget. Frågan är hur pass mycken erfarenhetsbaserad kunskap man behöver för att i katthälsointresset föreslå KS som rutinmässig tillsats till något sådant märke. En katt i vårt hus räcker ju inte.
  Och i folkhälsointresset med, förresten. Både jod och fluor förekommer som tillsatsoptioner i
  folkhälsointresset, fastän båda i övermått kan vara skadliga för vissa människor. Så varför inte KS? Men hur skulle förslaget framföras och till vem?

 44. 44

  Det första man får lära sig när man skaffar ett akvarium med fiskar är att man måste hälla i en kapsyl av en blå vätska för att ta bort den kemiska behandlingen av vårt dricksvatten.Döm om min förvåning när jag läste innehållsförteckningen. Den innehöll bara en sak, KS!!! förmodligen har varje akvarieägare en flaska stående bredvid akvariet. Jag gissar att de färgar det för att inte vi ska börja gurgla oss i det (:

  När jag köpte Friheten så medföljde två vilda lagårdskatter, 17 år gamla. Den ene synsvag den andre döv. De är de första rovdjur som inte äter min lagade mat. De äter bara råttor och torrfoder från affären. Dessutom dricker de en halvliter var, av opastöriserad lagårdsmjölk. Idag fick de arlas röda standardmjölk Det har inte tagit slut. De gillar den inte alls.

  Anekdoter tycker jag låter som något fikusar använder sig av? För att reducera en uppenbarelse, om du förstår vad jag menar.

 45. 45
  XMargareta säger

  KS verkar vara SOP d.v.s. Standard Operating Procedure för akvarieägare,
  också när de gäller akvariefiskars sjukdomar.
  Liksom det är för hästägare och stallverksamhet har jag förstått.

  D.V.S. säkert tusentals akvarier och tusentals stall.
  Vad jag har förstått, så var det användandet i stall, som var inkörsporten till KS för Ionosils tillverkare.

 46. 46
  olle holmqvist säger

  Georg W.,
  ”Anekdoter tycker jag låter som något fikusar använder sig av? För att reducera en uppenbarelse, om du förstår vad jag menar.”
  Nej som så ofta – jag fattar inte ett skit, vilket har jag lärt mig, inte är detsamma som ”kognitiv dissonans” på fikonspråk Förresten heter det inte skit utan biomull i Småland:
  ”Biomull finns att hämta utan kostnad utanför Nässjö Avloppsreningsverk vid Västra Vägen, Nässjö. Du tar med eget kärl eller kärra samt egen spade när du hämtar.”
  https://www.nav.se/Vatten-Avlopp/Biomull.

  Bara om äpplet finns tre anekdoter
  https://hikingartist.files.wordpress.com/2011/10/famous-apples-steve-jobs.jpg?w=900
  Var Adam fikus, på nuspråk gay ? Var det därför han utvisades ?

 47. 47
  Annika Dahlqvist säger

  46 olle holmqvist
  Avloppsslam är det som Gunnar Lindgren informerar emot, det innehåller mängder av tungmetaller som kadmium och bly, vilka är giftiga för människor och djur.

 48. 48

  Nässjö Kommun visar hur sjuk vår värld egentligen är! Allt kan säljas under förutsättning att ingen information om innehåll framgår. Ingen kommun i Sverige skulle medvetet förgifta människor, natur eller djur. Det är ju politiskt valda och anställda tjänstemän som ansvarar för vårt samlade avlopp. Likväl söker nu samma politiker och tjänstemän dispens, i FOLKETS namn, att få fortsätta att släppa ut lakvatten från koncentrationsverken i våra vattendrag och längs våra kuster.

  Sverige är den näst största förorenaren av Östersjön och det är gifter från vårat avlopp som är problemet. Inte bara de 15% av avloppet som kommer från privata toaletter, p-piller, huvudvärkspiller, penicillin, pesticidrester från mat, flourpolymerer från kläder, möbler och byggnadsmaterial.

  Som är persistenta, bioackumulativa och hormonförändrande.

  Ett spädbarn föds idag, i Sverige, med cirka 300 främmande kemikalier i sin kropp (persistenta, bioackumulativa och hormonförändrande) . En isbjörn är idag fylld av civilisationens rötslamsgifter. Varenda kvadratmeter på vår planet innehåller rötslammets miljögifter.

  Men FOLKET ber om dispens för att få fortsätta förgifta vattendragen och plöja ner detta miljöfarliga avfall i åkrar, för produktion av kraftfoder till djur. Även efter 2020!

 49. 49
  Göran Sjöberg säger

  Här är lite mer från Dr. Mercola om läkemedelsbolagen brottsliga verksamhet när det gäller den lukrativa och snabbt växande marknaden som våra psykiska sjukdomar utgör. Denna del av vår sjukvård är kanske den värsta.

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2017/12/09/paxil-second-most-prescribed-antidepressant.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20171209Z2&et_cid=DM169580&et_rid=146645967

  Jag tycker det är underligt att folk utsätts eller snarare låter sig utsättas för farmakologiska SSRI-preparat som bevisligen inte gör mer nytta än placebo men har ohyggliga biverkningar och speciellt när man försöker sluta med dem.

  Robert Whitaker och professor Peter Gøtzsche har skrivit en hel del om detta så det är knappast någonting nytt.

 50. 50

  Mjölk enligt anvisningen i 41 ovan saluförs även i Sverige, ser jag här. Så det var inte problemet. Frågan gällde om kolloigalt silver kan passa som livsmedelstillsats analogt med fluor i dricksvatten mot tandröta och jod i salt mot struma.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa