10400 kvinnliga läkare mot övergrepp och trakasserier

SvD.

 

Comments

 1. 1
  foie gras säger

  Väntar nu på de svenska patienternas protest mot övergrepp och trakasserier inom kvinnovården – i Frankrike finns sen länge en blog där förlossningspatienter vittnar om övergrepp liksom gynpatienterna. Alltid manliga läkare.

 2. 2
  Thomas Jansson säger

  Jag tycker att vi borde starta ett upprop över alla korkade mediciner och kostråd vi får av alla inkompetenta figurer inom den sjuka vården,,,,

 3. 3

  Meeto håller med Jansson

 4. 4

  Ett upprop mot felprogrammerade dietister och uppkäftiga Läkare vore inte helt fel.

 5. 5

  Inte för att nedvärdera metoo-kampanjerna, väldigt viktig att det kommer fram och åtgärdas, men nog ligger det nåt i herr Janssons synpunkt i #2.

 6. 6

  @5: Instämmer. Det är tråkigt och tragiskt med alla slags övergrepp, orättvisor och onödigt lidande. Men hur mycket ska vi låta media styra agendan? Varje dag matas våra äldre med läkemedel som skapar demens och annan sjukdom. Våra kostråd är konstaterat skadliga. Varför görs Inga #meetoo kampanjer om det? På engelska finns ett begrepp jag har svårt att översätta – Concern trolling. Det betyder ungefär att man belyser vissa problem för att rikta fokus från andra.

 7. 7

  #sjukavården – kanske skulle va nåt?

 8. 8
  Hanveden säger

  Har skrivit om detta tidigare men en kampanj kanske vore att skaffa en LCHF temadag och vad vore bättre än 16 januari… Nu 2018 är det 10 år sedan Annika D godkändes och bör enligt mig uppmärksammas…

  ”Enligt Temadagar är 16 januari ledigt..

  Mitt förslag är att vi verkar för att den 16 januari skall kallas internationella LCHF dagen…

  Det skulle påminna dietisterna om att deras anmälan avslogs och att de som håller sig borta från dietisternas förlegade rekommendationer blir friskare…
  .
  Som alla här vet godkände Socialstyrelsen den 16 januari 2008 Annika…

  ”Socialstyrelsen ansluter sig till professor Bernes yttrande och bedömer att dr.
  Dahlqvists rekommendationer av ”lågkolhydratkost” till patienter med övervikt
  och patienter med diabetes typ 2 idag kan anses vara i överensstämmelse med
  vetenskap och beprövad erfarenhet.”

  https://prod-dietdoctor-d3xpwb8eqyot4ma5.stackpathdns.com/se/wp-content/2008/01/lcarende1.pdf

  Så här skriver Dr Björn Ekengren distriktsläkare i Tyresö 2017 om dietisterna:

  ”Tidigare kunde man remittera dessa patienter till en dietist eller en diabetesmottagning för kostrådgivning, men tills dessa instanser också uppdaterar sina kostråd – först när det går att åka skridskor i helvetet? – så får man försöka sköta dessa motiverande samtal med patienten själv.”

  Så här skriver Tina Brus diabetessköterska på Vivalla Vårdcentral om dietisterna 2017:

  ”Många, dietister framför allt, försöker få mig att tro att vi gör fel som predikar lågkolhydratkost. Socialstyrelsen säger… och det blir nästan som ett hot. Då tvekar många diabetessköterskor att ge de råd som funkar bäst. Jag har ju också gjort så.”

  Hos Kostdoktorn: https://www.dietdoctor.com/se/?s=bj%C3%B6rn+ekengren&st=any

  Vem som håller kvar dietisterna och ser till att det snart 10 åriga utslaget från Socialstyrelsen är något de kan strunta i kan jag bara spekulera i…”

  Detta har jag haft i en annan tråd här hos Annika D men en sådan dag skulle vara något att samlas kring mot otidsenliga och felaktiga kostråd som kommer från dietister och nutritionister mm.
  Livsmedelsverket har ju inte initierat några studier som visar att deras kost är till någon fördel framför lågkolhydratkost och framför allt ketogen kost…

  mLCHFh B-) .

  PS Har själv i stort sett hållit mig till LCHF i drygt 10 år DS

 9. 9
  Boel Engborg säger

  Mycket bra om 16 jan. för temadag för LCHF!

 10. 10

  En LCHF TEMADAG på 10-årsjubileumsdagen för det godkännande utslaget från Socialstyrelsen som gav Annika auktorisation att fortsätta sin friska sjukvård vore onekligen en knytnäve i magen på etablissemanget…
  Att någonting måste göras snabbt för att annorlunda och vetenskapligt grundade kostråd ska få ett erkännande känns nödvändigt…innan alltför många oskyldiga offer stryker med.
  So why not….

 11. 11

  16:de är ledigt. https://temadagar.se/kalender/
  Det kunde ju varit ”Kanelbullens dag”.
  Hur proklameras detta?

 12. 12
  Annika Dahlqvist säger

  Ja hur bär man sig åt för att göra 16 jan till internationella LCHF-dagen?

 13. 13

  61 000 svenskar mot övergrepp från cancerläkare

  Är det inte att begå övergrepp när man förstör cancerpatienternas immunförsvar med strålning och kemoterapi och förkortar deras liv i förhållande till hur långt de hade levt med naturliga cancerbehandlingar? Är det inte att begå övergrepp när man idiotförklarar en människa som botat sig från cancer med alternativa metoder och sparat samhället miljoner kronor? Det senare övergreppet fick Sven Erik känna av efter att han valde att ställa in sin cancer operation. Läs hans berättelse på 2000-Talets Vetenskap:

  https://www.2000tv.se/artiklar/?id=82

 14. 14
  Hanveden säger

  # 12

  Så här resonerar man på en sida som heter: TEMADAGAR

  https://temadagar.se/instifta-en-temadag/

  ”Instifta temadag

  Vi har till temadagar.se fått många frågor om hur man instiftar en temadag. Vi tycker att det är kul att intresset för temadagar är så stort och vi har därför satt ihop en guide till hur du som vill skapa en egen temadag skall gå tillväga.

  Innan vi tittar på guiden så vill vi först meddela att det inte finns något officiellt register för vilka Temadagar som existerar och när. All den information vi har om temadagar har vi själva letat upp eller fått tips från er besökare. Det finns ingen som bestämmer vilka dagar som får finnas eller inte, det som styr hur känd en temadag blir är mängden marknadsföring som sker.

  1. Bestäm meningen med er temadag, vad den skall handla om och varför den bör finnas.
  2. Skapa en hemsida för temadagen, internet är idag det största kommunikationsmedlet för att snabbt komma ut med ny och aktuell information.
  3. Börja marknadsföra temadagen i de kretsar som det är mest aktuellt, t ex kanelbullens dag på konditorier, Skolans dag i skolorna osv.
  4. Marknadsför sedan temadagen på andra platser i landet och världen, detta för att sticka ut från mängden, att bli lika känd som t ex fettisdagen är stor skillnad från många andra dagar.
  5. När dagen har börjat spridas kan du skicka in den till oss på info@temadagar.se så lägger vi upp den i vår kalender. Notera att vi endast tar med dagar i vår kalender som redan firas runt om i landet.
  6. Prata om dagen, skriv om dagen, be alla prata om dagen, ju fler desto bättre.”

  mLCHFh och kram till Annika från Hanveden som flyttat tillbaka till Laxå i närheten av Tiveden B-) .

 15. 15

  Hur man gör?
  Genom att engagera sig.
  Insändare.
  Kontakta redaktioner på tidningar, radio och TV.
  Flygblad och Facebook.
  Prata med vänner och bekanta.

  Vem gör vad?
  Skall vi skriva ett pressmeddelande som enar, Annika, Fernholmskan, Kostdoktorn, Lars Berns initiativ, Smarta diabetiker, och vilka mer? Skall det bli internationellt så får det jobbas även med de kontakter vi har utomlands.
  Själv kan jag ta kontakt med:
  1. SR P4 i Gbg.

  Vem tar nästa? Om alla intresserade fokuserar på att sakligt och nyanserat kontakta en reporter, på en tidning, sajt, radio, TV etc, då kan vi tillsammans få ut åtminstone en del av budskapet.

  Vem håller i förresten i temadagskalendern?

  Skall dagen heta ”Den riktiga matens dag”? Då kanske det är lättare att enas bakom att få folk att förstå att socker, vetemjöl och billigt industrifett (Kanelbullens dag. . .) bokstavligen tar livet av folk, och driver våra skatter i höjden.

  Budskapet måste också vara så enkelt och koncist, utan att ”spreta”, så att det går att få fram i ett 30 sekunders radioinslag t ex.

 16. 16
  Annika Dahlqvist säger

  Tydligen måste man först etablera temadagen, och när det är gjort meddela temadagar.se så att de för in den i temadagskalendern. Så då är det väl bara att sätta igång och marknadsföra den på olika sätt, den 16/1?.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa