Symposium om t2-diabetes

Läkartidningen arrangerar den 22 feb ett symposium om behandling av typ 2-diabetes.

Mai-Lis Hellenius  ska prata om livsstil och prevention.
Jag mailade Läkartidningen och uppmanade dem att också informera om LCHF, eftersom den kosten har rönt så fantastiska resultat mot t2-diabetes. Jag fick faktiskt ett svar att mitt mail skulle överlämnas till den programansvarige doc Michael Alvarsson.
Jag får se om jag får någon mer reaktion.

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  Är det någon typ av pulvertillskott hon tillverkar och vill göra reklem för?

  Kanske bättre att du, Kostfonden och Riksföreningen för Metabol Hälsa ber läkartidningen om ett eget symposium?

 2. 2

  Om Mai-Lis Hellenius är med, så är nog chansen till att någon vettig information förs fram tämligen begränsad. Henne borde VoF kanske titta litet närmare på, när de nästa gång utser ”Årets Förvillare” – om de inte slutat med sådana dumheter…!

 3. 3

  Kanske det blir som i AB intervjun https://www.pressreader.com/sweden/söndag-aftonbladet/20170820/282540133445951 Början av artikeln säger hon ”en jätteviktig förklaring är att vi inte rör på oss (Naturligtvis hänvisar hon inte till någon studie) I slutet av artiklen nämner hon den spanska undersökningen på medelhavskost. Där det var tre grupper. En grupp fick extra olivolja. En grupp fick mera nötter, och den tredje gruppen skulle hålla igen på allt fett. Hon nämner att de två grupperna som lade om kosten förhindrade var tredje hjärtinfarkt. Men den tredje gruppen, som drog ned på fettet, säger hon inget om. Men jag vill minnas att i den gruppen minskade inte hjärtinfarkterna alls.
  Det är inte Maj-Lis Hellenius som säljer pulver. Det är Charlotte Erlanson Albertsson som säljer pulver.

 4. 4

  Kostdoktorn om Medelhavskost studien. Kostdoktorn lyckas bättre redovisa studien om medelhavs kost!
  https://www.dietdoctor.com/se/fet-medelhavskost-minskar-risken-for-demens

 5. 5
  Ingrid Björck säger

  Så bra, Annika! Jag har under hela din kamp, beundrat din insats och blir alltjämt påspedd!
  High Five to you!

 6. 6
  Thomas Jansson säger

  Eftersom Läkartidningen lever på att sälja annonser för mer eller mindre nödvändiga piller kommer vi inte att få höra något om LCHF på den konferensen,,,

 7. 7
  sten bjorsell säger

  Beträffande hypotesen motion som botmedel till kärlsjukdomar, läs Tim Noakes senaste bok ”The Lore of Nutrition”. Ett enda motbevis räcker ju för att sänka en hypotes, och Noakes motionerade betydligt mer än de flesta och gick ändå upp i vikt och blev diagnosticerad med T2D.
  Anekdoter är oerhört viktiga, skriver Noakes, ”då de flesta viktiga vetenskapliga upptäckter och även uppfinningar, om inte nästan alla, startat med iakttagelse av anekdoter, ofta av en händelse.”

  Det riktigt ovetenskapliga beträffande anekdoter är att ignorera dem, att inte följa upp viktiga indikationer, anekdoter, med målinriktad forskning. Serendipity är något som kännetecknar många stora uppfinningar.

 8. 8
  Göran Sjöberg säger

  Apropå läkartidningen har Uffe Ravnskov fått intressanta kommentarer införda.

  ——
  Hej

  I senaste nummer av Läkartidningen har jag kommenterat en artikel där författarna påstår att inflammation är orsaken till åderförkalkning. Resultat: Go´da´ – Yxskaft. Påminner om vår debatt i Dagens Medicin ang. det mättade fettet
  Kan läsas här Skicka gärna debattinlägg!

  Rulla uppåt för att läsa själva artikeln

  Uffe

  https://lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Kommentar/2017/10/Inflammation-och-ateroskleros–sista-pusselbiten-ar-pa-plats/?success=true#comment

  ———-

  Själv kunde jag inte låta bli att försöka få in följande kommentar också. Jag har lyckats tidigare någon gång och det skadar inte att försöka igen.

  ”Som gammal erfaren forskare och tidigare professor inom ”de hårda naturvetenskaperna” (metallurgin) drabbades jag själv av en mycket allvarlig hjärtinfarkt 1999 och tackade då nej till en omfattande bypassoperation. Mina kolesterolvärden var utan anmärkning och man skrev därför inte ut några statiner åt mig. Som ”anekdot” har jag nu klarat mig utmärkt under snart två decennier enbart på livsstilsförändringar. Som 72-årig pensionär upplever jag mig själv som frisk när kör mina motorsågar, hackar och gräver i min stora trädgård. Dessutom har jag under dessa år använt min forskarutbildning och mycket av min tid för att studera den oerhört komplexa medicinska vetenskapen och inte minst den molekylära cellbiologin. Dessa studier gjorde att jag inte kunde se att det fanns någon grundläggande cellmolekylär logik för att betrakta kolesterol som ett skadligt ämne i vår fysiologi och kom därför att omfatta Uffe Ravnskovs ståndpunkt i denna fråga.”

 9. 9
  XMargareta säger

  Enligt Dr. Mercola:

  Fettförbränning ger färre primära (och därmed färre sekundära) fria radikaler än sockerförbränning.
  Ketoner hämmar histonacetylas och därmed blir det en reduktion av inflammatoriska processer.

  Alltså borde man med LCHF lättare kunna åstadkomma önskat antiinflammatoriskt tillstånd.

  (Kan det dessutom vara så, att det annars nyttiga LDL pga sin lättoxiderbarhet blir upphov till oönskade effekter med felaktig kost?)

  Jag tänker skaffa hans bok: Fat for Fuel.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa