Farmakaförespråkarna desperata

I St.nu.

Farmakaindustrins lejda propagandister är desperata för att diabetikerna inte äter tillräckligt med mediciner.

Det handlar nu inte så mycket om blodsockret, utan blodfetter och blodtryck. Det blir massor av mediciner de ska äta.
Professorerna tror att distriktsläkarna inte har förstått att de ska ordinera läkemedlen. Men troligen är det så att patienterna själva har hört talas om att denna multifarmakologi inte är till nytta, utan snarare har  biverkningar och interaktioner som är till skada.

Dessutom finns det inte visat att en diabetiker med högre kolesterol har sämre prognos än en med lägre. Och en människa utan kolesterol kan inte leva. Ändå säger industrin ’Ju lägre (kolesterol) desto bättre’.
Men ju mera farmaka desto bättre för industrins ekonomi, förstås.

Och ingen har brytt sig om att göra en jämförande undersökning mellan LCHF och multifarmakologi. Annat än många diabetiker som har gjort testet på sig själva och upptäckt att kostförändringen har gjort den största förbättringen.

Jason Fung skriver om korruptionen inom professorsskrået.

 

Comments

 1. 1
  Nisse Hult säger

  Duktiga landet Sverige år 2017 i ett nötskal.

 2. 2
  Thomas Langborg säger

  Läkemedelsföretagen vill att vi skall konsumera deras produkter livslångt .. vilka enbart i bästa fall tar bort symptom..kolesterol, högt blodtryck och diabetes 2 botas bäst genom kost,motion, viktnedgång , reducera stress och andra sundare levn

 3. 3
  sten bjorsell säger

  Via dom nya diabetesbloggarna tappar de ofta gamla bidragstagande patientföreningarna ”greppet” om patienterna och industrins försäljning rasar då naturligtvis. Inga bidrag behövs till bloggar så den gamla vanliga korruptionsmodellen fungerar inte längre. (Heltidsanställda i patienföreningen KRÄVER regelbundna inkomster som överbetalda annonser för diabetesmediciner i patienttidningen, och då går det inte att ta upp åsikter sim går emot dom snälla sponsorerna)

  Om läkemedelsföretagen vore ärligt intresserade av patienthälsa skulle dom glädja sig åt utvecklingen, eftersom botade diabetiker kan leva 10 år längre än medicinberoende, och slippa amputerade fötter och smalben mm nära livets slut.

  Nu visar deras fokus istället deras verkliga intresse, medicinförsäljning.
  Att vinka med fettvarningar och statiner har alltid varit en del av kampanjstrategin. ”Om du drar ned på kolhydraterna så blir det kärlförfettning istället”, ”vägen är smal för diabetiker”, har deras budskap varit, byggt på den oerhörda lögnen att åderförkalkning orsakas av fett!

  Nu hoppas man kunna ”skrämma tillbaks” en del, men sanningen, att det är socker och kolhydrater och högt insulin som är de verkliga bovarna har läckt ut ordentligt idag. ”The game is up” kan man säga.
  När det snart står klart att högt insulin även driver upp blodtryck och kärlsjukdom kommer det inte bli många tänkande patienter kvar som accepterar livstidsmedicinering. Redan för flera år sedan visade flera studier, vilka läkemedelsföretag inte ens talar om, att högt insulin utgör den största dödsrisken jämfört med alla andra existerande prover. Läkemedelsaktier kan snart dyka ordentligt.

 4. 4

  DET ÄR SOCKER SOM ÄR BOVEN!! Vissa farmakaförespråkare har fattat detta nu, se denna utsökta artikel: https://diabetes.nu/pure-fett-mattat-omattat-kolesterol-kolhydrater-blodfetter-ldl-hdl-lchf/

  medan andra lever kvar i lögnen: https://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Kommentar/2017/10/Inflammation-och-ateroskleros–sista-pusselbiten-ar-pa-plats/

  Annika har haft rätt hela tiden! Men fler läkare måste med på tåget!

 5. 5
  foie gras säger

  pillren är den legaliserade dödshjälpen

 6. 6
  Thomas H säger

  Se där! Insändare i tidningar om just detta på senare tid pratade om att ett paradigmskifte var på gång vad gällde behandlingar av diabetessjuka… mer mediciner… Trodde att paradigmskiftet skulle komma när nu SoS medgav att Dr Dahlqvist kostråd var enligt vetenskap och beprövad erfarenhet men tydligen är det ännu inte rumsrent eller fint nog att prata/informera om kost och det är inte alls till gagn för patienterna! Ravnskov har ett bra svar i Läkartidningen om vad dom påstår i sitt kommande paradigmskifte!

 7. 7
  Thomas H säger

  Så visst hade RRV rätt i sin rapport som dom efter 3 års granskning la på Regering och Riksdagens bord för nu 18 månader sen! Där sa dom att läkemedelsindustrin tilläts styra Läkemedelsverk och Skolmedicin altför mycket och det där är ju ett tydligt exempel på det! Politiker vågar inte agera insnärjda av experter som dom tydligen är och har nog lagt den rapporten åt sidan!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa