Influensavaccin kan döda äldre

Yournewswire.com.

Det är ingen minskad dödlighet bland dem som har tagit vaccinet. De har tom en ökad dödlighet.

Vaccintillverkare slipper återigen betala för biverkningar.

 

Comments

 1. 1
  Stefan Pålsson säger

  Inte nytt precis. Den rapporten är 12 år gammal, från 2005. Det finns nya som säger precis motsatsen, t ex https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X15002315 eller https://www.jpmh.org/index.php/jpmh/article/view/474/418 .

 2. 2

  Jag tror inte på influensavaccin för att det saknas vetenskap om dess positiva effekt och vägrar konsekvent att vaccinera mig. Tror att det är avsevärt bättre att bygga upp sitt immunförsvar.
  https://healthimpactnews.com/2017/dr-cammy-benton-cdc-admits-there-is-no-science-behind-the-annual-flu-vaccine/
  https://healthimpactnews.com/2013/23-seniors-died-after-receiving-this-years-flu-shot-sold-by-pharmacies/

 3. 3
  Mette Lembring säger

  Den länk du hänvisar till anses vara en ”fake news” webbsida. Kontrollerar du inte alls varifrån uppgifterna kommer? Jag har ätit lchf i 8 år och är nöjd med det, men jag tycker att det börjar bli sektvarning när det gäller en del inlägg

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  3 Mette Lembring
  Artikeln refererar till en studie som publicerats i JAMA. Den borde därför inte vara Fake news.

 5. 5
  Stefan Pålsson säger

  Länkarna som jag la upp var just vetenskap som visade positiva effekter (varav en var en metastudie). Den amerikanska anti-vaccinrörelsen är en väldigt obehaglig rörelse, och man bör tänka efter både en och två gånger (eller kanske googla en och två gånger) innan man rakt av publicerar information därifrån. Just Health Impact News hör till de siter som inte precis är kända för evidens, se https://mediabiasfactcheck.com/health-impact-news/ .

  När det gäller de 23 seniorerna finns det ingen evidens överhuvudtaget att de dog av influensavaccin. De var 23 seniorer ur en grupp på 15992 i studien, som dog inom 6 månader efter vaccinering. Det är normala siffror för den här gruppen, och det har utretts med slutsatsen att ingen dog av vaccineringen. Här är ett utdrag ur slutsatsen:
  ”No deaths were reported within 28 days post-vaccination. A total of 23 deaths were reported during the period Day 29–180 post-vaccination: (0.6%) among Fluzone High-Dose recipients and 7 (0.6%) among Fluzone 1 recipients. The majority of these participants had a medical history of cardiac, hepatic, neoplastic, renal, and/or respiratory diseases. No deaths were considered to be caused by vaccination.” Man kan naturligtvis välja att inte tro på det, men det är ett faktum att det inte finns evidens för att de dog av vaccinering. Man bör då vara försiktig att sprida den typen av information, även om man själv tror på det pga att man vill tro på det.

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  5 Stefan Pålsson
  Å andra sidan får man vara medveten om att etablissemangets sajter är tungt påverkade av de som tjänar pengar på farmaka.
  Vaccinationer är ett onaturligt ingrepp i människors kroppar, och kan ha diverse okända bieffekter. Därför bör vaccination ha en mycket god nettoeffekt, vilket inte influensavaccin har.

 7. 7

  Jag har googlat och inte hittat någon säker studie varken för eller emot. Jag använder mitt logiska sinne och går på vad Annika skriver.

  ” Vaccinationer är ett onaturligt ingrepp i människors kroppar, och kan ha diverse okända bieffekter. Därför bör vaccination ha en mycket god nettoeffekt, vilket inte influensavaccin har.”

 8. 8

  5 Stefan Pålsson
  Jag tycker den amerikanska, svenska, globala pro-vaccinrörelsen är en väldigt obehaglig rörelse. Inte minst för att de trycker ner de som har en annan åsikt och kallar dem för obehagliga – jo jag inser att jag just gjorde mig skyldig till samma – och mycket annat. Har vi inte åsiktsfrihet? Och för din information kan jag berätta att det saknas riktiga studier att vaccin fungerar.

  Antar du en utmaning? Visa upp en dubbelblind, randomiserad placebokontrollerad långtidsstudie av några tusen människor över 30 års tid som visar att de som får ett vaccin drabbas i mindre utsträckning av vaccinsjukdomen och inte har fler andra sjukdomar och besvär än placebogruppen. Acceptabelt placebo är koksalt.

  Alltså en studie som inte kontrollerar mot antalet antikroppar och jämför med äldre vaccin….

  Vad gäller biverkningar av vaccin vet vi desto mer för det ligger i vaccintillverkarnas intresse att ha koll på detta och tydligt redovisa, för när de blir stämda är det ett försvar att ha varit transparent, man flyttar då ansvaret till individen. Bara att läsa innantill i FASS. Betänk också att i tillverkarnas avtal med köparna ( oftast det allmänna, skattefinansierat) så ingår heltäckande skadeslöshetsförbindelser, dvs om tillverkaren blir stämd måste det allmänna betala alla kostnader som kan uppstå för tillverkaren, då ingår inte minst skadestånd och kostnader för advokaterna. Tillverkarnas inställning är att de tillverkar på beställning av staterna och då ska de inte ha nåt eget ansvar. En mycket smart affärsmodell.

  Eftersom hela den ekonomiska risken ligger på det allmänna är det det allmänna som ska ställa krav på tillverkarna att förändra och förbättra, tillverkarna har inga incitament att göra det, det staten vill ha ska den få. Om medborgare kommer till skada är det staternas problem.

 9. 9

  Mycket bra skrivet. Att vaccin skulle vara något fantastiskt finns inte i min värld.

 10. 10

  Jag tycker nog att vissa typer av vaccin har och har haft ett berättogande. Tänker då på att vaccinationen mot smittkoppor gjorde att sjukdomen utrotades.
  Att vaccineras mot polio är effektivt o bra. I vissa fall kan man behöva vaccinera mot TBC.
  Att kunna skydda sig mot smittsam hepatit vill många göra.

 11. 11

  Tänk om vi hade haft ett vaccin när Spanska sjukan gick!!
  När det verkar finnas en paranoid inställning till allt som tillhör den etablerade sjukvården så blir det som sagts här ovan en sektvarning! Vilken tillit ska man då ha till all ”vetenskap” som man refererar till här??

 12. 12
  Annika Dahlqvist säger

  11 Viola
  Vaccin mot influensa orsakar att man inte får ett långvarigt skydd mot influensan, vilket man får när man har genomgått sjukdomen. Om det hade funnits ett vaccin när spanska sjukan grasserade skulle vi aldrig har fått något långvarigt skydd mot influensa, och hela världens befolkning skulle behöva vaccinera sig varje år mot den.

 13. 13
  Thomas H säger

  Exakt vad nu Annika skriver i nr 12:s första mening sa även Ann Lindhe(Då smittskyddschef) vid en intervju. Just av det skälet tog hon aldrig influensavaccin….. men skulle börja när hon fyllde 65 år, när nu deras bestämmelser sa så! Tror banne mig inte att hon gjorde det efter sin pensionering! Sen, minnet är kort för många. Varje år sen mångmånga år har man ju kunnat läsa i Läkartidningen och Dagens medicin samt i andra tidningar att årets influensavaccin inte var så bra, hade dålig effekt! Synd att man inte sammanfattar dessa alla årliga utvärderingar och kommer fram till samma slutsats som Annika och Ann! Vet många vänner som går och tar den sprutan när dom nu uppmanas att göra detta och många blir även lite småkrasslig efteråt…. så på sikt minskar nog den där helt onödiga vaccineringen.. kanske? Andra länder verkar vara klokare! I kanada gavs aldrig svininfluensvaccinet utan rådet gavs istället om intag av D-vitamin för att stärka immunförsvaret!

 14. 14

  Sociala radiofynd från 2011:
  John Virapen – Läkemedelsindustrin är fusk

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3064&artikel=4487678

 15. 15

  Vi får inte heller glömma att vaccin bolagen överdriver riskerna med influensan. Vilken grund hade de när de fick svenska staten att köpa vaccin för 1000 000 000 kronor? Svinifluensan var lindrigare än en vanlig säsongs influensa.
  Var det inte frågan om rent bedrägeri? Där de lurade ett antal stater att köpa massor av vaccin utan en sund vetenskaplig grund. Inte nog att de överdrev riskerna med influensan. De sålde ett vaccin som gav 400 svenska ungdommar den livslånga åkomman narkolepsi.
  Åklagare borde undersökt vaccin-bolagen, om de gjorde sig skyldiga till ett medvetet bedrägeri!

 16. 16
  Sigge Johansson säger

  Du har MER än RÄTT där, 15-Helge!

  Hela medicinindustrin world-wide ÄR genomkriminell och skyr inga medel för att tjäna en krona extra — oavsett om det sker på bekostnad av aningslösa kunders liv och livslång förstörd hälsa.
  Att få en svensk åklagare att driva ett åtal rubricerat ’Uppenbart bedrägeri’ och ’Brott mot kvacksalverilagen’ (”influensavaccinet” hade ju bevisligen inte avsedd verkan — tvärtom!!) mot Big-Pharmas högavlönade och korrumperade jurister är nog knappast tänkbart.
  Däremot skulle ett sådant åtal kunna drivas mot Svenska staten — där måste ju finnas en fysisk person som satt sin namnteckning på det uppenbart bedrägliga kontraktet.

  Vet ej om de av narkolepsi drabbade personerna redan har fått någon form av ersättning/skadestånd, men DET är ett minimikrav en åklagare SKALL driva mot Svenska staten!
  Frågan är: Hur mycket är ett förstört liv värt — hur taxeras ”livslång dygnet-runt-tortyr”?

  Var det inte en frikänd feldömd fängslad intern för ett tag sedan som fick ett antal miljoner i ersättning av staten…..?
  DEN summan är ju självklar för ett narkolepsi-drabbat offer….

 17. 17

  Den 16 maj publicerade i Expressen en artikel av Malin Roos – som där påstod att det var ”barnmisshandel att inte vaccinera sina barn”.

  De flesta tycks i Sverige anse det som självklart att låta barnen vaccineras. Jag tar inte ställning, men det finns onekligen en del fakta att fundera över – vilka förmedlades i följande svar från Inge-Mo Haraldh

  År 1871-72 upplevde England sitt värsta utbrott med 45.000 dödsfall i smittkoppor, trots en 98-procentig vaccinationstäckning av befolkningen mellan 2-50 år. Under samma period i Tyskland, med en vaccinationstäckning på 96 procent dog över 125.000 av smittkoppor. (The Hadwen Documents)
  .
  Jag undrar: Om vacciner verkligen är effektiva – varför förhindrade de då inte dödsfallen, eller åtminstone höll nere antalet?
  .
  I Tyskland infördes obligatorisk massvaccination mot difteri år 1940, och 1945 hade antalet difterifall ökat till 250.000 från 40.000 dvs ökat med 625%.

  Jag undrar: Om vacciner verkligen är effektiva – varför ökade då antalet difterifall, trots flera års obligatorisk massvaccination?
  .
  I USA 1960 upptäckte två virologer att båda poliovaccinerna som användes var kontaminerade med sv40 som orsakar cancer i djur liksom även förändringar i mänskliga vävnader. Miljoner barn har injicerats med dessa vacciner. (Med Jnl of Australia 17/3/1973 p555).
  .
  Jag har träffat Désirée Röver, hennes son var en av dem som fick detta poliovaccin och han dog sedermera i cancer orsakad av sv40
  .
  Vilka garantier har vi för att vacciner inte är kontaminerade? Kan vi acceptera att vaccin som ges som allmän, förebyggande vård till friska barn tar livet av dem?
  .
  År 1967 deklarerade WHO att Ghana var fritt från mässlingen efter att 96 procent av dess befolkning var vaccinerad. År 1972 upplevde Ghana ett av sina värsta mässlingsutbrott med det största dödstalet någonsin. (Dr H Albonico, MMR Vaccine Campaign in Switzerland, March 1990).
  .
  Jag undrar: Om vacciner verkligen är effektiva – hur kunde ett sådant utbrott ske trots den höga vaccinationstäckningen?
  .
  Mellan 1970 och 1990 inträffade över 200.000 fall av kikhosta i fullt vaccinerade barn i Storbritannien. (Community Disease Surveillance Centre, UK).
  .
  Jag undrar: Om vacciner verkligen är effektiva – och man är fullt vaccinerad – hur kan då så många få kikhosta?
  .
  På 1970-talet avslöjade en indisk studie som involverade 260.000 människor att fler fall av TBC uppstod i den vaccinerade gruppen än i den ovaccinerade. (The Lancet 12/1/80 p73).
  .
  Jag undrar: Om vacciner verkligen är effektiva – hur kan den vaccinerade gruppen då ha fler TBC-fall?
  .
  Dr Jonas Salk som utvecklade det första poliovaccinet, vittnade år 1977 tillsammans med andra forskare om att massvaccination mot polio var orsaken till de flesta poliofallen över hela USA sedan 1961. (Science 4/4/77 ”Abstracts”).
  .
  Jag undrar: Om vacciner verkligen är effektiva – varför är vaccinerna då den största orsaken till den sjukdom som man vill förekomma?
  .
  År 1978 avslöjade en granskning av 30 delstater i USA att fler än hälften av barnen som fick mässlingen hade blivit helt adekvat vaccinerade. (The People’s Doctor, Dr R Mendelsohn).
  .
  Jag undrar: Om vacciner verkligen är effektiva – varför hjälper de inte trots att de har ordinerats enligt sjukvårdens riktlinjer?
  .
  År 1979 övergav Sverige kikhostevaccinet på grund av dess ineffektivitet. Av 5.140 fall år 1978, fann man att 84 procent hade vaccinerats tre gånger! (BMJ 283:696-697, 1981). 84 procent fick alltså kikhosta trots tre doser vaccin.
  .
  Jag undrar: Är det överhuvudtaget möjligt att vaccinera bort kikhosta?
  .
  Februarinumret 1981 av Journal of the American Medical Association påvisade att 90 procent av förlossningsläkare och 66 procent av barnläkare vägrade att ta röda hund-vaccin.
  .
  Jag undrar: Om vacciner verkligen är effektiva och säkra – varför avstår då så många förlossningsläkare och barnläkare från att vaccinera sig? Har de kunskaper som inte når oss vanliga medborgare.
  .
  I USA har kostnaden för en enda DTP-injektion (vaccin mot difteri, kikhosta och stelkramp) ökat från 11 cent 1982 till 11,40 dollar 1987. Vaccintillverkarna lade 8 dollar åt sidan per injektion för att täcka de rättsliga kostnader och skadestånd som betalades ut till föräldrar med hjärnskadade barn och barn som dog till följd av vaccination. (The Vine, Issue 7, January 1994, Nambour, Qld).
  .
  Jag undrar: Om vacciner verkligen är effektiva och säkra – hur kommer det sig då att så stor andel av intäkterna går till skadestånd?
  .
  Mellan 1988 och 1989 inträffade ett polioutbrott bland många tusental fullt vaccinerade barn i Oman. Regionen med den högsta incidensen hade den högsta vaccinationstäckningen. (The Lancet, 21/9/91).
  .
  Jag undrar: Om vacciner verkligen är effektiva – varför inträffar då de största utbrotten där det är högst vaccinationstäckning?
  .
  År 1990 visade en brittisk granskning av 598 läkare att över 50 procent av dem vägrade att ta hepatit B-vaccinet trots att de tillhörde den högriskgrupp som uppmanades att vaccinera sig. (British Med Jnl, 27/1/1990).
  .
  Jag undrar: Om vacciner verkligen är effektiva och säkra – varför vägrade då merparten av den yrkeskår som vaccinerar andra att vaccinera sig själv? Vet de något som vi vanliga medborgare inte får veta?
  .
  År 1990 hade Journal of the American Medical Association en mässlingsartikel som fastslog ”fastän mer än 95 procent av barn i skolåldern i USA var vaccinerade mot mässlingen så fortsatte stora utbrott av mässlingen att uppstå i skolorna och de flesta fallen uppstod bland tidigare vaccinerade barn.”(JAMA, 21/11/90).
  .
  Jag undrar: Om vacciner verkligen är effektiva – varför uppstår då utbrott trots en så pass hög vaccinationstäckning och varför uppstår utbrotten främst bland de som var vaccinerade? Om gängse teori hade stämt – skulle då inte alla de ovaccinerade drabbas i större utsträckning än de vaccinerade?

  I USA räknade FDA från juli 1990 till november 1993 totalt till 54.072 biverkningar efter vaccination. FDA erkände att denna siffra bara representerade 10 procent av den verkliga siffran, därför att de flesta läkare vägrade att rapportera vaccinskador. Med andra ord, biverkningarna för denna period översteg troligtvis en halv miljon! (National Vaccine Information Centre, March 2, 1994).
  .
  Jag undrar: Om vacciner verkligen är säkra – varför inträffar då så många biverkningar, och varför vägrar läkare att rapportera vaccinationskador? Ska vi acceptera ett så stort mörkertal? (FDA i USA motsvarar Läkemedelsverket i Sverige).
  .
  I tidskriften The New England Journal of Medicine, juli 1994, kom en studie fram till att över 80 procent av barn under 5 år som hade dragit på sig kikhosta hade blivit fullt vaccinerade.
  .
  Jag undrar: Om vacciner verkligen är effektiva – varför finns det då så många insjuknade bland de vaccinerade?
  .
  Den 2 november år 2000 kungjorde the Association of American Physicians and Surgeons (AAPS) att dess medlemmar på deras 57:de årliga möte i St. Louis röstade för att godkänna en resolution som krävde ett slut på obligatoriska barnvaccinationer. Resolutionen godkändes utan en enda ”nej”-röst.
  .
  Jag undrar: Om vacciner verkligen är säkra och effektiva – skulle då denna läkarkår rösta fram ett nej till obligatorisk vaccination?
  .
  I en forskningsrapport av Roman Bystrianyk visas flera diagram över dödstalen över olika sjukdomar i USA. Här ser man att dödsfallen i sjukdomar sjönk drastiskt långt innan vacciner infördes.
  .
  I slutet av 1800-talet dog det runt 200 barn mellan 0-14 år per 100.000 invånare och år. Strax innan införandet av vaccin på 1930-talet var siffran mindre än tio.
  .
  Scharlakansfebern minskade från 200 döda per 100.000 i slutet av 1800-talet till praktiskt taget noll på 1940-talet. Detta var en av de värsta smittsamma sjukdomarna på den tiden och den dödade många människor men är idag inget större hot trots frånvaron av ett vaccin. …. FORSKNINGSRAPPORTEN
  .
  – Diagram som visar att vaccinering börjar först när sjukdomarna redan klingat av, således ej vaccinernas förtjänst ..klicka här
  .
  Jag undrar: Om det verkligen skulle vara tack vare vacciner som sjukdomarna inte härjar idag – hur kan då sjukdomarna ha minskat så drastiskt redan innan vacciner fanns, och hur kan scharlakansfeber i så fall ha minskat trots att inget vaccin finns mot den sjukdomen?
  .
  Genom att endast uppvisa nedgången i sjukdomsincidens och mortalitet från tidpunkten då vaccinet infördes och framåt så får man bilden av att vaccinet har varit fantastiskt, men genom att titta på en mer långsiktig bild så inser man att vaccinet har gjort föga nytta.

  Som ett exempel på det så sjönk dödstalen i mässling i USA från 13,3 per 100.000 år 1900 till 0,2 per 100.000 det år som vaccinet introducerades nämligen 1963 – d.v.s. en minskning med 98 procent innan vaccinets införande. Liknande siffror gäller för kikhosta och difteri, där vaccin blev allmänt tillgängliga 1949. Från år 1900 till 1949 hade dödstalen i kikhosta redan sjunkit från 12,2 per 100.000 till 0,5 per 100.000 – en minskning med 96 procent och avseende difteri från 40,3 per 100.000 till 0,4 per 100.000 – en minskning med 99 procent. forskningsrapport av Roman
  Bystrianyk..

  Jag undrar: Varför ska vacciner få äran för att de skulle ha utrotat dödliga sjukdomar som enligt befintliga fakta praktiskt taget ingen dog utav redan innan vaccinerna kom?

  Jag förväntar mig att du som är så påläst, och vet hur alla ska göra med sina barn, sitter inne med svaret på alla frågorna – då tycker jag att du ska prångla ut svaren så att vi kan bli lika upplysta som dig.
  Du kan ju också berätta vid vilken nivå av antikropps-svar som man får en garanterad effekt av de vacciner som ingår i det allmänna barnvaccinationsprogrammet. Innan man vet det så vet man inte om behandlingen fungerar och kan inte proklamera att den är effektiv. Det har aldrig funnit scharlakansfeber-vaccin – men den har precis som mässlingen gått ner – hur tolkar du det? Att mässlingsvaccin är effektivt eller att mässlingen troligtvis hade gått ner av sig själv även utan vaccin?
  Danska experter slår larm i Danska TV News De har funnit att flera unga kvinnor har fått allvarliga biverkningar av HPV-vaccinet, och uppmanar nu myndigheterna att titta närmare på det här. https://youtu.be/tBAJJpO5j6g
  Se den här filmen – den är väldigt upplysande https://vimeo.com/126792405
  Läs mer: https://www.thenhf.se/varakarnamnen/vaccin-vaccination/
  Detta är vad en förebyggande åtgärd till friska barn åstadkommer – Det är vad jag skulle beteckna som barnmisshandel:
  Isabella elsker at springe, her midt i 2013. Før hun får den sidste vaccination senere i november 2013.
  Isabella har store problemer med selv at gå på dette tidspunkt, her i foråret 2014.
  Sådan så det ud da hun havde det værst, men stadig ikke rask.
  Isabella symptomer er i dag, at hun må leve med, Smerter i hele kroppen, træthed, ledsmerter, hovedpine, mavesmerter, stærke menstruationssmerter, nedsat muskelkraft, gangproblemer, svimmelhed, kvalme, nedsat appetit, søvnløshed, stresset, forvirret og koncentrationsbesvær, m.m. https://www.youtube.com/watch?v=9oRjJ9PEm9Q
  Isabella är bara en av många vaccinskadade. HPV vaccinet är det barnvaccin som ger mest biverkningar av alla vacciner i vårt barnvaccinationsprogram. Det är dessutom helt onödigt hör experter och politiker i Sverige:https://youtu.be/6KDGk22VHDY
  Ditt svar eller eventuellt uteblivna svar kommer att publiceras respektive omnämnas på NHF Swedens hemsida.

 18. 18

  Enda gången det talas om utbrott av dessa sjukdomar i Sverige, så är det alltid Järna, poängterar man noga. Därför att där är man inte vaccinerad. Husbondens röst.

  Men jag undrar hur det är med stelkrampsvaccinationen. Vågar jag ta/inte ta den sprutan? mitt skydd tog nyligen slut och nu är jag gammal bonde. Vågar jag låta bli den?

 19. 19
  Göran Sjöberg säger

  Sven-Erik #17

  Tack för en mycket intressant läsning.

  Den omedelbara frågan som infinner sig är om det som påstås verkligen kan vara ”sant”. Jag tror idag själv att det är sant och att det därför avlivar myterna om vaccinering. Då är vi också tillbaka till konstaterandet att läkemedelsindustrin genomgående är kriminell i sin affärsverksamhet inte bara när det gäller diabetes, cancer och hjärtsjukdom.

  Vilken hemsk värld som avslöjas när man insett detta!

 20. 20
  Hanveden säger

  Här finns att läsa en utvärdering om ”svininfluensan”…

  ”PANDEMIN SOM KOM AV SIG Om svininfluensan i medier och opinion”

  https://www.msb.se/RibData/Filer/pdf/25720.pdf

  Där finns Annika D omnämd som fettdoktorn…

  Där står också om avtalet med Glaxo Smith Kline skrevs hösten 2007 med Sverige…

  Avtalet med Glaxo Smith Kline var konstruerat så att det utlöstes med automatik i och med att WHO den 11 juni 2009 graderade upp svininfluensan till fullskalig pandemi…

  Att Glaxo Smith Kline med flera vaccintillverkare kunde ”övertyga” WHO att utlysa pandemi av högsta klass förstår jag var frestande när de satt på så lönsamma avtal…

  ”Priset för vaccinet
  från Glaxo Smith Kline, 65 kronor per dos, jämfördes
  med vad vaccin från en egen svensk fabrik skulle ha
  kostat. Priset för sådant vaccin skulle enligt artikeln
  bli 7:70–13:20 kronor kronor per dos, men skulle
  samtidigt ha krävt statliga investeringar på minst 942
  miljoner kronor plus driftkostnader på 100 miljoner
  per år.”

  ”Sverige hade förbundit sig att köpa mellan
  9 och 18 miljoner vaccindoser av läkemedelsföretaget
  Glaxo Smith Kline om WHO fastslog att en influensa
  utvecklats till en pandemi, det vill säga nådde högsta
  nivån på den sexgradiga pandemiskalan.”

  Jag har inte räknat på vad kostnaden blev men det är inte svårt att förstå att vinsten blev stor för
  Glaxo Smith Kline…

  mLCHFh B-) .

 21. 21
  Hanveden säger

  Mer från PANDEMIN SOM KOM AV SIG…

  ”Det fanns flera viktiga frågor man kunde ha ställt
  kring händelseutvecklingen. En central sådan var om
  Sverige verkligen skulle koppla ett avtal med ett kommersiellt
  läkemedelsföretag till beslut i ett organ som
  WHO, som Sverige inte kunde kontrollera och med
  svag offentlig insyn. Varken organisationens beslutsunderlag
  eller dess rådgivares ståndpunkter har funnits
  tillgängliga för den svenska allmänheten, och detsamma
  gällde länge för det hemligstämplade avtalet
  om vaccintillförsel mellan svenska staten och läkemedelsföretaget
  Glaxo Smith Kline. Relevanta frågor på
  detta område var exempelvis om priset som staten och
  medborgarna fick betala var rimligt, och varför vaccinet
  dröjde så länge. Inget av medierna gick till botten
  med någon av dessa frågor och inte heller med frågan
  om det fanns olämpliga kopplingar mellan företaget
  och WHO inför utlysandet av pandemilarmet.
  Inte heller månaderna närmast efter den tidsperiod
  som ingår i undersökningen, det vill säga efter års-
  skiftet 2009–2010, har någon mer omfattande självständig
  journalistisk granskning av skeendet kring
  svininfluensan publicerats. I den mån själva händelseutvecklingen
  och berörda intressenter ifrågasatts har
  det gjorts av aktörer utanför medierna själva, dels i
  debattartiklar, dels i en utfrågning i Europarådet. Men
  detta är inget som medierna valt att följa upp. I den
  mån medierna har intagit ett kritiskt förhållningssätt
  har det rört sig om åsikter som framförts på ledarplats
  och i krönikor, inte om redovisning av någon
  självständig granskning där man undersökt de fundamentala
  besluten, förutsättningarna och grunderna för
  hela händelseförloppet.
  Sammantaget kan man därför säga att medierna
  uppfyllt sin uppgift att informera men varit svaga i
  uppgiften att granska.”

  Är det så att MSM har för mycket annonser från läkemedelsbolagen och därmed har ”en hand i syltburken för att granska”…

  mLCHFh B-) .

 22. 22

  Jag och min man har, i åratal, sagt ’Tack men Nej Tack’ till det årliga erbjudandet av flunsavaccin.

  Vi har inte haft någon som helst infektion sedan vi började med våra (morgon o’ kväll) KS-huttar – för minst 5 år sedan.

  Tyvärr har vi ett antal vänner som ’går på pumpen’ varje år. De blir rejält sjuka (i veckor ..ibland månader!) och ändå vågar de inte avstå vaccinet. Ja jisses…

 23. 23
  Göran Sjöberg säger

  Mayne,

  Jag känner igen detta med vänner och släktingar som tror på etablissemanget. I vissa fall kan det hela bli rent fientliga. Jag har en nära vän vars två döttrar har förbjudit honom att över huvud taget diskutera mediciner med mig. och detta är därför ett tabuområde när vi träffas trots att hans diabetes gick tillbaka när jag övertalade honom att satsa på LCHF.

  Med alla mediciner han nu tar går det nu bakåt och inte minst pga statinerna.

  Å andra sidan har jag vänner och släktingar som ”konverterat” och det känns förstås uppmuntrande.

  Jag tror faktiskt att det rör sig om hela grundvalen i vårt nuvarande samhälle. När man insett att vårt gigantiska sjukvårdssystem tillsammans med livsmedelsindustrin är helt korrupt – vad finns då kvar av vår tilltro till ett ”gott samhälle”.

 24. 24

  Göran,

  Ja (..suck), man kan bara vänta och hoppas att allt fler inser att man måste ta ansvar för sin hälsa ..själv. Dock är det frustrerande, och inte minst förvånande, att så många intelligenta människor inte inser att de är manipulerade ..sedan länge. Det är enklare förstås att bara låta sig ’flyta med strömmen’…

  Jag har sett dig använda ordet dystopisk emellanåt ..det har jag också börjat göra. 🙁

 25. 25
  Göran Sjöberg säger

  Mayne,

  Det är lätt att se mörkt på framtiden, dvs. bli dystopisk, när man inser vilka gigantiska ekonomiska krafter vi har att kämpa mot.

  Men vi behöver ”hoppet” om en grundläggande förändring till det bättre för att orka leva och här kommer faktiskt vår gräsrotsrörelse in som den stora möjligheten till förändring i världen eftersom LCHF i de flesta fall ger människor tillbaka den hälsa de förlorat. Den galopperande utvecklingen av fetma, diabetes, hjärtsjukdom, cancer och inte minst psykiatriska sjukdomar som vår sjukvård inte kan bota utan tvärtom bara försämrar skapar faktiskt en grund för en motrörelse med alternativa behandlingar där strikt LCHF är själva grundstenen.

  Och LCHF växer faktiskt i världen samtidigt som etablissemanget med näbbar och klor bekämpar oss. Jag noterar denna positiva förändring bl.a. på Dr. Malcom Kendrick’s blog där jag är en flitig deltagare sedan några år tillbaka. Det verkar nu som nästa alla deltagare, där de flesta är väldigt kunniga och vetenskapliga, nu omfattar LCHF.

  Sedan skyr alltfler människor den konventionella maten med jordbruksgifter och olika kemiska tillsatser och satsar på de ekologiska alternativen och här talar marknadskrafterna på gräsrotsnivå.

  Så nog finns det hopp.

 26. 26

  https://www.tv4play.se/program/link?video_id=3945961
  Många intressanta små bitar av info i den här intervjun.

 27. 27

  Ovaccinerade friskare än vaccinerade – Ointressant enligt hälsomyndigheter

 28. 28

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa