Diabetesgala på TV3 den 14 nov

Peter Jihde leder galan.

Se programmet, och observera om någon vågar tala om att man kan reversera typ 2, och stabilisera typ 1, och få en bättre hälsa – med mindre insulindoser, om man går in på LCHF-kost.

Själva vitsen med programmet är förstås att samla in pengar till den enorma diabetesindustrin: farmaka och hjälpmedel.
Ju fler diabetiker desto lönsammare industri.

Efteråt: Jag tyckte att det var en riktigt bra Diabetesgala – men inget ord sades om vikten av att begränsa kolhydratintaget, och att utesluta sockret. Vid några tillfällen skymtade detta fram. Hasse Andersson berättade  att han gick upp i vikt när blodsockret gick upp och insulindosen ökade. Men han valde utvägen magoperation och sade inget om möjligheten att prova lågkolhydratkost/LCHF.
När dietisten pratade mat sa hon att det var kolhydraterna som bestämde blodsockret, men det hade bara som konsekvens att man ska beräkna insulindos utifrån hur mycket kolhydrater man har intagit.  Ingenting om att det är högt insulin tillsammans med högt blodsocker som ger den inflammation som orsakar alla diabeteskomplikationerna.

Kim, typ2, berättade om att han hade dragit ner på kolhydraterna och blivit frisk och slank av det, men det kommenterades inte alls av programledarna.

Det bästa är nämligen att begränsa kolhydratintaget lågt, så att insulindosen kan hållas låg, motsvarande basalnivå hos en frisk människa. Då har en diabetiker1 chansen att få leva ett långt friskt liv.
En diabetiker typ 2 kan få ett normalt blodsocker och normal insulinnivå, med LCHF, utan insulininjektioner, och likaså få leva ett långt friskt liv.

En annan sak som var bra i programmet var att inget sades om att mättat fett är farligt.

 

Comments

 1. 1
  Pre-diabetiker säger

  Ikväll är det också jippo på ABF i Stockholm.
  https://ssdf.nu/senaste-nytt/inspiration-kunskap-och-humor

  Industrin och Storstockholms Diabetesföreningen bjuder in till information om diabetes. Kerstin Brismar som medverkar i Kostfonden är en av talarna.

 2. 2
  Lena i Umeå säger

  Heja Kostfonden 🙂

 3. 3
  Thomas H säger

  1. Som vanligt sponsrad av läkemedelsvärlden av vad det verkar!

 4. 4
  staffan lundgren säger

  Äntligen en insamling till forskningen. Vi har levt med typ 1 diabetes sen sonen var 14 år. Han har nu insulinpump så värdena är ganska bra under dygnet. Varför ska denna dumma sjukdom finnas.
  Jag har själv fått typ-2 och kan förbättra mina värden med bra kost. Lingon, blåbär och tranbär är bra. Man kan swisha 10:- till stiftelsen barndiabetesfonden till forskning.

 5. 5
  Marie Augustsson säger

  Tänk om någon på galan kunde resa sig och be om uppmärksamhet i två minuter och tala om det Du Annika värnar om. Undrar hur folk skulle reagera då. Sanningen måste ju fram känns det som. Som så mycket annat om läkemedelsindustrin…

 6. 6

  Programmet inleddes med en diabetesdrabbad pojke som åt smörgås och pratade om medicin. Jag orkade inte mer än tre minuter. Sedan stängde jag av min TV.

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  Efter programmet: Jag tyckte att det var en riktigt bra Diabetesgala – men inget ord sades om vikten av att begränsa kolhydratintaget, och att utesluta sockret. Vid några tillfällen skymtade detta fram. Hasse Andersson berättade att han gick upp i vikt när blodsockret gick upp och insulindosen ökade. Men han valde utvägen magoperation och sade inget om möjligheten att prova lågkolhydratkost/LCHF.
  När dietisten pratade mat sa hon att det var kolhydraterna som bestämde blodsockret, men det hade bara som konsekvens att man ska beräkna insulindos utifrån hur mycket kolhydrater man har intagit. Ingenting om att det är högt insulin tillsammans med högt blodsocker som ger den inflammation som orsakar alla diabeteskomplikationerna.

  Kim, typ2, berättade om att han hade dragit ner på kolhydraterna och blivit frisk och slank av det, men det kommenterades inte alls av programledarna.

  Det bästa är nämligen att begränsa kolhydratintaget lågt, så att insulindosen kan hållas låg, motsvarande basalnivå hos en frisk människa. Då har en diabetiker1 chansen att få leva ett långt friskt liv.
  En diabetiker typ 2 kan få ett normalt blodsocker och normal insulinnivå, med LCHF, utan insulininjektioner, och likaså få leva ett långt friskt liv.

  En annan sak som var bra i programmet var att inget sades om att mättat fett är farligt.

 8. 8

  Annika, jag är imponerad över din positiva inställning över det lilla.

  Själv är jag grymt besviken att vi inte kommit längre 2017…

 9. 9
  Lars-Åke säger

  En hel gala utan att nämna ordet LCHF ?????

 10. 10

  Och inte ett ord sades om vikten av att begränsa kolhydratintaget och att åtminstone utesluta det vita sockret i den mån det är möjligt, så anser jag att det var en dålig Diabetesgala, faktiskt riktigt dålig!! På detta sätt blir ingen diabetiker hjälpt till bättre hälsa.
  Det fortsätter alltså med magoperationer och stympning av kroppsdelar….
  En skandal.

 11. 11
  Nisse Hult säger

  @ 10 Mormor mfl

  Glöm nu inte bort att alla med Diabetes diagnoser är mycket lönsamma ”kunder” för industrin
  mitt upp i allt elände och lidande. Vem vill tappa intäkter?

 12. 12

  För folkhälsan är det bättre om man genom en kostomläggning blir av med typ 2 diabetesen,än om man äter en högkolhydratkost och tar mediciner eftersom den metoden gör att man
  fortfarande drabbas av skador av diabetesen.

 13. 13
  Göran Sjöberg säger

  500 000 000 diabetiker är en imponerande världsmarknad för läkemedelsbolag och sjukvård så länge ingen talar om för diabetikerna att de kan bota sig själva utan mediciner och operationer.

 14. 14
  Gunnar Isaksson säger

  Igår var Kalix-Haparanda diabetesförening på plats i vår Galleria. Självklart pratade jag med dem och frågade om de är några som äter LCHF. Då svarade en av kvinnorna att hon har flera patienter som äter modifierad LCHF.

  Jag brast ut i gapskratt och sa att då är de någon som lurat dem. Berättade för dem att med LCHF och regelbunden fasta så försvann sjukdomen på 6 månader.

  De blev en rejäl föreläsning om att regelbunden fasta är det enda bra sättet att bli av med fettinlagring i kroppens organ. Samt att leverfettet är det som gör att vi får ett förhöjt fastesocker.

  Dessutom att det finns krafter som försöker inbilla oss att ketos är skadligt för oss. Jag berättade då att barn i mammans mage är i ketos hela tiden samt efter födseln om de endast ammas. Man kan känna en svag doft av aceton från dessa bebisar. Det är alltså ett naturligt tillstånd för oss människor och som vi faller tillbaka på om vi fastar.

 15. 15

  Läste i Aftonbladet en helsida om Johan Falk som förespråkar att man i en månad äter 600 kalorier om dagen, och sedan äter de ”medelhavs kost”, och helt hopplöst ser det inte ut. Bl.a. skriver de ”Undvik snabba kolhydrater speciellt socker” så om man vill åstadkomma resultat kan man inte äta så mycket socker som sockerindustrin vill av det enkla skället, att det inte är förenligt med långsiktig god hälsa.
  Naturligtvis kommer ja att fortsätta äta LCHF, som jag tror är enklare att följa än en månad på 600 kalorier per dag. Men det är roligt att motståndet mot HCLF ökar.

  https://slanka.se/media/Projekt_600.pdf
  https://www.typ2.se/category/mat/

 16. 16

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa