Alzheimers sjukdom är kopplad till diabetes

Ann Fernholm skriver om det idag.

 

Comments

 1. 1
  XMargareta säger

  Länk till undersökning där grupp med människor med mindre minnesdefekt, som regelbundet fick drink med omega 3, fosfolipider ( kanske lecithin?), Kolin, uridinmonofosfat, vitamin C, selen, vitamin B12 och folsyra hade långsammare förstöring av Hippocampus ( krymper vid Alzheimers) än kontrollgrupp. ( Hur man valt ut just dessa ämnen kan jag inte gissa.)

  Man spekulerar i att även på detta sätt man eventuellt kan fördröja, ev förhindra? Alzheimeruppkomst.
  Jag tror på god matkvalitet osv förutom LCHF.
  Och tror även att man med vissa kosttillskott kan förbättra för sig.

  https://www.fabresearch.org/viewItem.php?id=11310&utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=The+FAB+Update+-+good+food%2C+bad+food&utm_campaign=20171113_m142610932_0018+13+November+2017&utm_term=Research+consortium+LipiDiDiet+finds+a+way+to+impact+Alzheimer_27s+disease+before+it_27s+too+late

 2. 2

  Studien som Ann Fernholm länkar till och skriver om är 13(!) år gammal. Ändå skriver hon ”Ny studie”. Hon var nog lite för snabb på tangentbordet tror jag.

 3. 3

  Artikeln publicerades i år, 2017, enl texten nedan:

  ”For the first time, scientists have found a connection between abnormalities in how the brain breaks down glucose and the severity of the signature amyloid plaques and tangles in the brain, as well as the onset of eventual outward symptoms, of Alzheimer’s disease. The study was supported by the National Institute on Aging (NIA), part of the National Institutes of Health, and appears in the Nov. 6, 2017, issue of Alzheimer’s & Dementia: the Journal of the Alzheimer’s Association”

 4. 4
 5. 5

  Undrar var Reefer får sina uppgifter ifrån.

 6. 6
 7. 7

  I stället för näringsdryck som ofta är full med socker så kanske det vore bättre med en ketogen kost av god kvalitet.

 8. 8
 9. 9

  Subkutant injicerat insulin kan ge amyloidinlagring.

  ”De systemiska amyloidoserna utgör en grupp av potentiellt livshotande proteinveckningssjukdomar, som alla leder till progressiv inlagring av specifika protei­ner i fibrillär form, dvs amyloid, i ett flertal organ.

  Insulin kan ge amyloidinlagring
  Det finns ytterligare ett antal proteiner som kan ge upphov till amyloidinlagringar hos människa. Ett sådant protein är insulin. Detta kan vara viktigt för läkare att känna till, eftersom inlagringar av insulinamyloid kan leda till diagnostiska och kanske terapeutiska problem, vilket illustreras nedan.”

  Artikel i Läkartidningen 8/2020
  https://lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/artiklar-1/fallbeskrivning/2020/02/subkutant-injicerat-insulin-kan-ge-amyloidinlagring/

  Gäller detta även kroppseget insulin?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa