Leva utan att dö – en film om diabetes

På TV3 ikväll kl 20. Programledare Peter Jihde.

Efter programmet. Kolhydrater nämndes några gånger under filmen, men oftast i samband med att man ska räkna ut hur mycket insulin man behöver till de kolhydrater man har ätit. En gång nämndes att barn ska äta minst 40 g kolhydrater till frukost.
Det nämndes inte att man kan stabilisera sitt blodsocker genom att minska på kolhydraterna. Det var bara mediciner och motion.

LCHF nämndes aldrig.
Diabetesgalan ska sändas på TV den 14 november. Vi får se hur det går då.

 

Comments

 1. 1
  Pre-diabetiker säger

  Tänkvärt…

  Citat:
  Nyss bortgångne journalisten Bo Holmström hade diabetes typ 2. Han gjorde sin sista intervju för dokumentären och kommer även att hedras på Diabetesgalan den 14 november.

  – Det blev över 50 år i detta ytterst omväxlande yrke som journalist. Jag har varit med på konflikter, krig, revolutioner och jag har sett människor skjutas och sprängas i bitar. Aldrig någonsin blivit skadad eller träffad. Men diabetesen knäckte mig, säger han i dokumentären.
  Slut citat

 2. 2

  Världsdiabetesdagen den 14 november – ABF Stockholm
  https://ssdf.nu

 3. 3

  Om man som diabetiker vill få hjälp att hitta en mottagning som ger stöd, eller åtminstone inte motarbetar en patient att kostbehandla sin diabetes med hjälp av LCHF-kost, rekommenderas en titt på den nya ”Smarta Diabeteskartan”.

  Se länk, https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1iv4E3h2dM3BDbN6zlzLGQ_LPyas&ll=61.501673185005046%2C16.855267221679696&z=6

  Kostdoktorn har också skrivit om detta, https://www.dietdoctor.com/se/smarta-diabeteskartan

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa