Konstgräs och mediamanipulation från industrimaffian

Dr Mercola berättar om hur industrimaffian  (googleöversatt) försöker trolla bort korten i sociala medier och i gammelmedia.
Hen ger tips om hur man kan förstå att det handlar om industritrolleri.

 

Comments

 1. 1

  Varför ska jag lita på vad Dr Mercola skriver?

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  1 cia
  Ja man får lita till sitt förstånd och omdöme. Vill man lita till industrin och dess troll och lejda lakejer så är det helt upp till en själv.

 3. 3
  sten bjorsell säger

  Konstgräs var ju en snygg översättning av ”astroturf” dessa påhittade gräsrötter!
  #2; Läkemedelsindustrin kan man ju iaf inte lita på. Om du tvekar, läs lite ur Peter Götsches bok ”Dödliga mediciner och organiserad brottslighet”. Peter är dansk läkare, forskare, professor och har tidigare jobbat i läkemedelsindustrin, Astra.

 4. 4

  Det är en länk till en Ted med Sharyl Attkisson
  Citat: om Wiki

  Attkisson has a great deal to say about Wikipedia, calling it “astroturf’s dream come true.” Wikipedia is advertised as a free encyclopedia, where information is added and edited by the public. Anyone can add to or edit any given Wikipedia page. Or so they say.

  “The reality can’t be more different,” Attkisson says, explaining that many pages have been co-opted and are controlled by anonymous Wikipedia editors on behalf of special interests. “They forbid and reverse edits that go against their agenda,” she says. “They skew and delete information, in blatant violation of Wikipedia’s own established policies, with impunity.”

  Even the smallest factual inaccuracies are impossible to correct on these agenda-driven pages. As just one example, in 2012, author Philip Roth tried to correct a factual error about the inspiration behind one of his book characters cited on a Wikipedia page. His correction was repeatedly reversed and, ultimately, he was told he was not considered a credible source!

  Worse, a study 1 comparing medical conditions described on Wikipedia with published research found that Wikipedia contradicted the medical literature an astounding 90 percent of the time. So, be aware — Wikipedia is NOT the place for accurate and reliable medical information.

 5. 5
  Nisse Hult säger

  There is no money in healthy people or dead people.
  The money is in sick people.

 6. 6
  Göran Sjöberg säger

  Även på den här bloggen har vi varit utsatta för ”astrosurfing” för något år sedan – jag minns det väl.

 7. 7
  Göran Sjöberg säger

  cia #1

  Som Annika säger måste man lita på sitt eget ”förnuft”.

  Vad jag själv kommit fram till är att Mercola ofta har ”rätt” men kanske inte alltid. Ofta anklagar man honom för att tjäna pengar på kosttillskott men detta har jag själv inga problem med – jag tror på kosttillskott men det gäller att läsa på så man inte ödslar sina pengar i onödan.

 8. 8
  sten bjorsell säger

  Enda sättet för alternativförespråkarna att klara sig i längden blir supplementförsäljning.
  Alternativet är reklam och då fastnar man lätt i klorna på de riktigt stora pengarna som läkemedelsindustrin distribuerar. Alltså noll fel att sälja bra saker och förbli oberoende. Mercola gör ett himla bra jobb trots att han samtidigt jagas av köpta redskap som Quackwatch och andra medicinbolagskonstgräs; alltså ogräs.

 9. 9
  olle holmqvist säger

  Mkt lärorikt – astroturf, konstgräs. Sådant gräs har inga rötter. Astro betyder stjärna och turf betyder torv. Stjärntorv blir nonsens på svenska. Troll begrep vi ju i det nya sammanhanget. Ett av BiGPH, inhyrt troll = ”hyrtroll”? Annars f a driva liknelsen – svampar har mycelietrådar i jorden, formerar plötsligt svampkroppar ovanjord. Draksådd, samma tankebild – BigPH-sådd ? Dollar-sådd ?

  Rhizosfär = mycel o rötter, rubbet levande som finns där. BIG-PH-gödslad rhizosfär ? astrogödning ? långsökt och långt, men fortfarande konstgräs har ju inga rötter alls mot ”originalet” gräsrötter. Men kanske det är pointen? gräs med gräsrötter kontra rotlöst konstgräs ? stjärnrotning ?

  Den term som nu introduceras och kommer att leva bör inte kunna missförstås. Exempel på missförstånd: Udda personer, kloka gubbar och gummor sysslade med örtmedicin. ”Udda” gummor avlivades som häxor. Alltså avlivades de för att de sysslat med örtmedicin.
  (Ärkebiskopen har två ben. Tuppar har två ben. Alltså är ärkebiskopen en tupp). Häxor dödades de där svarta åren – för blåkullafärder. Örtgummorna &gubbarna hade gott anseende, även bland samtida skolmedicinen.

  ”Klok gumma” – missförståndbart ord. Se upp den här gången.

 10. 10
  Göran Sjöberg säger

  Jag undrar hur någon som är ärlig och insett vad läkemedelsbolagen håller på med i lönndom kan undgå att konstatera att läkemedelsbolagen bedriver en kriminell verksamhet. Samma sak gäller ju för övrigt jordbruksindustrin som långsamt men säkert gräver mänsklighetens grav.

 11. 11
  Johan Vestlund säger

  Otroligt bra att Annika tog upp detta fenomen, som tyvärr förekommer i många fler sektorer än mat-och läkemedelsindustrin. Själv har jag följt tekniksektorn och har sett precis samma sak; i kommentarsfälten förekommer de; de som är satta att bevaka sina särintressen. De sablar högljutt ner sådant som är nytt och som kan hota deras affärsidéer samtidigt som de tycker att gamla etablerade lösningar är bra. Det blir rätt uppenbart vad de håller på med när man studerat dem ett tag.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa