Artikel om kost och hälsa, om CEA och M-LH, i GP

Artikel i GP.

Ännu en artikel om kost och hälsa, samt CEA och M-LH. Dessa etablissemangets sk experter får som vanligt numera stå oemotsagda.
Det känns jobbigt att ta itu med, men jag kan ta ett axplock.
CEA:s påståenden om mjölkens skadliga effekter saknar vetenskaplig grund.
Vegetarisk kost, dvs avsaknad av animaliska inslag, ger i sig ingen förbättring i sjukdomar eller vikt. Det beror på hur den är sammansatt. Man kan äta en vegetarisk kost med hög andel socker, och det är inte nyttigt. CEA:S varningar för näringsbrist av veg kost är riktiga. Tillägg om sojan: den är oftast GMO och kraftigt giftbesprutad.
Rött kött: Det finns inga riktiga jämförande studier som visar nackdel av det. Det röda köttet är människans ursprungliga föda, och ingen art blir sjuk av sin artegna föda.
Tätt mellan måltiderna ger inte bara tarmen brist på vila, utan framför allt levern får inte sin chans till återhämtning och självrening.

LCHF fokuserar på att energin från de uteslutna kolhydraterna ersätts av naturligt fett, inte ökning av proteinintag. Det behöver inte bli lågt fiberintag. Man kan äta mycket grönsaker om så önskas. Hög andel av naturligt fett orsakar inte inflammation i tarmen, tvärtom. Naturligt fett är ej skadligt för njurarna, vilket högt intag av kolhydrater är.
Det finns ingen koppling mellan LCHF och mera hjärtkärlsjukdom. Det finns inte heller koppling mellan LCHF och högre LDL-värde, och inte heller koppling mellan högre LDL och hjärtkärlsjukdom.

Suck!
Ytterligare kommentarer?

PS: Jag googlade på Aptiless, som CEA säljer, men fann att det inte längre tillverkas. Jag såg ej orsaken till det.

 

Comments

 1. 1

  Kan inte annat än att delta i din suck! Enda möjliga hypotetiska koppling mellan LCHF och hjärt/kärlhändelse kunde kanske vara om personer, som lidit av insulinresistens en längre period och därmed skaffat sig ett inflammerat blodomlopp drabbas av en stroke efter det att de börjat äta sunt. De skador man skaffat sig tar tid att läka ut och en sådan händelse har inget med övergången till LCHF att göra.

  Antingen var hon kapitalt felciterad eller har hon drabbats av något allvarligare.

 2. 2
  sten bjorsell säger

  Du borde skicka ditt svar till GP och be dom införa det åtminstone som ett debattinlägg!
  Att låta åsikter stå oemotsagda när det finns gott om motsatsen är väl precis vad fake news är?

 3. 3

  Det är verkligen tröttsamt att samma gamla utslitna och felaktiga råd ideligen upprepas i gammelmedia när det gäller kost och hälsa. Suckar också!!
  Heja dej doktor Annika som ’håller koll’ på ofoget!

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  2 sten bjorsell
  Jag hittade en ruta för tips till tidningen, och där skrev jag in länken till mitt blogginlägg.

 5. 5

  Jag följer vad dr Mercola skriver på sin webbsida. Idag kom jag att läsa om hur man manipulerar information. och nyheter i stor skala på ett organiserat sätt.
  Dr Mercola varnar bl a för att Wikipedia inte är tillförlitligt och han beskriver hur man på olika ”hälsosidor” manipulerar information så att den inte är tillförlitlig utan kan betraktas som propaganda för livsmedels- och läkemedelsindustrin.
  Det tycks vara värre än man kunnat befara. Det är skrämmande tycker jag, vi förundras ofta över dessa osakliga för att inte säga helt felaktiga artiklar som dyker upp i svenska media skrivna av svenska journalister – jag misstänker att de bara citerar dessa falska källor i många fall. Jag uppmanar er alla att läsa om detta och skaffa er en så bred information som möjligt om hur man manipulerar och sprider desinformation på sociala media.
  Jag vill också ge en stor eloge till Annika som oförtrutet driver sin blogg som varit och är en källa till riktig information. Tack Annika!!
  Kan ni läsa engelskspråkiga texter så ta er tid att läsa nedanstående artikel som kommer upp via länken.
  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2017/10/28/astroturfing-media-manipulation.aspx

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  5 kicki
  Jag fick ett mail från dig, och försökte svara på det, men fick bara ett felmeddelande tillbaka. Kanske din mailbox är full?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa