Doktor Èvelyne Bourdua-Roy – är hon Canadas Tim Noakes?

Inlägg av Marika Sboros.

I Canada är det ett ganska massivt läkarupprop för LCHF. Evelyne Bourdua-Roy deltog i ett morgonprogram på radion där hon berättade om varför. Hon har nu blivit anmäld av dietister för detta förfarande.

 

Comments

 1. 1
  Elisabeth G säger

  Man undrar hur dessa dietister kan se sig själva i spegeln. Och vad är det som driver dem? Inte kan väl vanliga dietister vara köpta eller totalt ha förlorat sitt intresse för att lära sig mer? Är de så rädda att förlora jobbet om även andra yrkesgrupper ger kostråd?

 2. 2

  Deras beteende är för mig en gåta. Kan det vara så att deras hjärnor är så försockrade att de har tappat förståndet?

 3. 3
  Elisabeth G säger

  # 2

  Bra tanke, jala, det har slagit mig också. Följer man Georgia Eades inser man ganska snart att hjärnans förmåga verkligen påverkas av vad man äter.

 4. 4

  Dietister blir förstås sakta men säkert indoktrinerade under sin utbildning. På det följer förstås ytterligare hjärntvätt vid regelbundna uppdaterings-kurser – år efter år efter år!

 5. 5
  Göran Sjöberg säger

  Ständigt blir vi påminda om att vi befinner oss i en kriminell medicinsk värld.

 6. 6
  I Like Neil Young säger

  Ja jag vet inte – jag får känslan av att dietister i stort sett är samma skrot och korn som dom där vårdbiträdena, undersköterskorna, sköterskorna – som man ser nervöst rökande ute i ur och skur.
  Alltså, nollkoll-människor som lika gärna kan jobba med lite vad som helst. Såna där som lär sig nåt av nån naiv, missledd ock kanske korrupt utbildare och som sen själva klappar sig på axeln för att dom faktiskt har lyckas slutföra en utbildning – ”det var ju inte så svårt som jag trodde”.
  Dom tycker att dom gjort nåt stort och det ska ingen jävel komma och ta ifrån dom. Om utbildarna och kursen säger att man ska äta enligt kostcirkeln och att socker och kolhydrater är ett essentiellt ”näringsämne” för kroppen – ja då är det så. Punkt slut. För det fick man lära sig på UTBILDNINGEN.

 7. 7

  Det var ett tag sen som vi hade Tim Noakes aktuell här på bloggen:
  https://secure.avaaz.org/en/petition/Health_Professions_Council_of_South_Africa_Support_Prof_Tim_Noakes_in_his_quest_to_improve_eating_guidelines/?tTpEcjb

  Namninsamlingen pågår fortfarande.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa