Farmakaföretagen ägnar miljarder åt att utveckla mediciner mot en sjukdom som kan botas med tre ord

David Gillespie skriver om det.

Det har seglat upp en global epidemi: Fettlever, vilken leder fram till skrumplever, vilken ökar risken för leversvikt och levercancer.
Fettlever orsakar insulinresistens, och därmed hela det metabola syndromet.
Farmakaföretagen har insett detta och startat enorma satsningar för att få fram läkemedel mot NAFLD (non alcoholic fatty liver disease). Att medicinera friska människor livslångt är en våt dröm för farmakaföretagen, i paritet med statinförsäljningen.

Detta när den enkla lösningen är: Inta inte socker!

 

Comments

 1. 1
  Bertil Sandberg säger

  Hej
  Jag säger bara DET VITA GIFTET!

 2. 2
  Hanveden säger

  Här är ingredienserna i Coca Cola i USA :
  INGREDIENTS
  Carbonated Water, High Fructose Corn Syrup, Caramel Color, Phosphoric Acid, Natural Flavors, Caffeine.

  Vad jag vet består denna HFCS av 55 % fruktos och därmed något värre för levern än socker…

  mLCHFh B-) .

 3. 3
  Hanveden säger

  Dessutom kommer HFCSen från:
  ”This product includes ingredients sourced from genetically engineered (GE) crops, commonly known as GMOs, which the FDA regards as safe. Click here to see The Coca-Cola Company’s position on GMO’s.”

  Se denna sida: https://www.coca-colaproductfacts.com/en/products/coca-cola/

  mLCHFh B-) .

 4. 4

  Sverige skall exportera okunskap

  Nyligen kunde man i media få veta, att ”Svenska hälsobolag skall bli världsledande”. Man ser här en stor marknad och möjligheter till miljardinkomster.
  Det går säkert att hitta positiva sidor av denna satsning – t.ex. när det gäller byggande av sjukhus (fast Nya Karolinska är förstås ett dåligt marknadsföringsobjekt). Viktig medicinteknisk utrustning är naturligtvis också en bristvara i många länder, och där kan vi hjälpa till. Behovet är absolut omfattande på många håll, men vi skall förstås tjäna pengar på vår hjälp. Och detta är förstås inte fel i sig, men frågan är nu vad vi faktiskt skall exportera på ett djupare plan…
  När man t.ex. i Dagens Nyheter (171012) skriver: ”Låt oss säga att vi skall hjälpa Indien med diabetes. Då paketerar vi vad Sverige kan inom diabetesvård, medical devices, med-tec och läkemedel. Därefter kartläggs den indiska marknaden för att ringa in de största opinionsbildarna…”.
  Efter denna programförklaring, som tydligt visar att man inte har någon som helst avsikt att hjälpa Indien att klara av sitt gigantiska problem med diabetes, så kommer det något motsägelsefullt: ”Vi skall inte sälja våra produkter eller tjänster, vi skall sälja vårt svar på hur vi kan hjälpa till med att lösa de indiska utmaningarna inom diabetes.”
  Diabetes typ 2 är en sjukdom som nästan helt och hållet beror på vår kost. Sjukdomen har formligen exploderat det senaste halvseklet, i takt med att kolhydratinnehållet (mest socker) i vår kost har ökat dramatiskt. Man kan enkelt förebygga och reversera diabetes typ 2 genom en kolhydratreducerad kost. Att förmedla denna självklara sanning innebär förstås ett folkupplysningsproblem av stora mått – och eftersom både läkemedels- och livsmedelsindustrin tjänar massor av miljarder på nuvarande ordning, så har man naturligtvis marknadskrafterna emot sig.
  Vi har i Sverige själva inte kommit särskilt långt på området. I dag närmar sig antalet diabetiker hos oss en miljon – och stiger hela tiden. Och när sådana som läkaren Annika Dahlqvist och andra försöker introducera LCHF-kosten (mycket naturligt fett och minimalt med kolhydrater) som en enkel möjlighet att reducera mänskligt lidande och astronomiska kostnader för diabetesvården, så avfärdas de lättvindigt av dem som tror sig veta bättre (mot all seriös forskning). Nu skall vi alltså inte bara nöja oss med den katastrofala diabetessituationen i vårt eget land – nu skall vi exportera den också!
  Detta blir förstås det konkreta resultatet av att vi inte bidrar med information som i grunden kan förebygga och bota diabetes – utan i stället marknadsför utrustning och mediciner som skall användas för behandling av diabetes… Det blir litet som att sälja flytvästar i stället för att lära människor simma – och flytvästar som sakta absorberar vatten och gör att bäraren till sist ändå sjunker.

 5. 5
  Hanveden säger

  # 4
  Se vad Dr Don Rosedale gör för Indien hos Kostdoktorn skaffa åtminstone ett tillfälligt medlemsskap och ta del av den 28 minuter långa intervjun…

  Postade detta hos Fet Hälsa:

  ”Dr Ron Rosedale är en sann pionjär inom LCHF-rörelsen framhöll tidigt insulinets och leptinets roller vid sjukdomstillstånd. Han har också varit passionerat intresserad av protein och åldrandets biologi i decennier.
  24 min in i intervjun berättar Ron om erfarenheter från Indien och hur han genom att komma i kontakt med inflytelserika familjer och hjälpa en familjemedlem att gå ner mer än 100 kg har han fått Indierna med på ”Tåget”.
  Länk till intervjun : https://www.dietdoctor.com/se/insulin-protein-och-att-bromsa-aldrande
  Hela intervjun som Ivor Cummins håller i inger hopp för att vi skall hitta ett liknande upplägg för att nå framgång för LCHF…”

  Dr Ron Rosedales egen berättelse om hur han hjälpte en patient med diabetes typ 2 och Neuropati långt upp på låren är ett bra exempel och en påminnelse om vad kosten kan göra…

  mLCHFh B-) .

 6. 6

  Hur skall vi få bort allt lösgodis och läsk som finns i närheten av kassorna? Alla tillsatser i yoghurt och fil mm mm. Vid konferenser när det serveras fika är det bullar eller annat onyttigt som serveras och oftast finns en godisskål tillgänglig.

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  6 Kristina
  Genom att sluta köpa och äta godiset, samt att informera omgivningen, och affärsägarna, om hur farligt godiset är.

 8. 8

  Nu har jag sett att min Coop åtminstone har börjat med mindre påsar!
  Det hedrar Coop. Godis boxarna är från golv till en bra bit upp åt väggen, strategiskt placerade strax innan mjölk, smör och ägg! Det finns inga barn som inte når upp!!! Det hedrar inte Coop!

  Jag har inte tänkt på vad som finns vid kassorna.
  Ska kolla.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa