Är sojaolja en bov för hälsa och vikt?

The super common oil...

Man gav tre grupper av möss olika andelar av födoämnen. Kokosfett, sojaolja och sojaolja plus fruktos. De som lade på sig mest fett var sojaoljegruppen, följt av soja+fruktos, och minst kokosfettgruppen. Sojagruppen fick också mest insulinresistens  och fettlever.

Forskarna testade också majsolja, och den orsakade också mer fettinlagring än kokosfett, men inte lika mycket som sojaolja. Rapsolja har de ännu inte testat.

 

Comments

 1. 1

  När jag åt sojaprodukter blev jag svullen fick finnar och mansbröst , gick över till quorn helt och dessa problem försvann, soja påverkar hormonerna och jag är känslig. Märkte också viktuppgång på bara 2 veckor med hälsans sojaprodukter. Efter det slutade jag helt med soja men skulle någon bjuda på middag kan jag äta det, men aldrig varje dag.

 2. 2
  Gunnar Isaksson säger

  Jag skulle vilja att förutom rapsolja att de även testar olivolja. Jag tror att olivolja och kokosolja blir de verkliga vinnarna.

  Smör står redan i en klass för sig men de kan ju testa det också om de har lust.

 3. 3
  XMargareta säger

  Det finns växtöstrogener i sojaolja och de binder till östrogenreceptorer.

  (Kan det finnas mer omega 6 i sojalja än i majsolja?)

 4. 4

  Jag tycker o m sojaolja

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa