Sista intervjun med Bo Holmström

Slutstadiet av diabetes 2 kan vara fruktansvärt plågsamt. Det berättar Bo Holmström i artikel i Aftonbladet.

Åtminstone ibland kan man förhindra den plågan genom att övergå till LCHF-kost i god tid innan det har gått så långt. Helst innan man har fått diabetes.

 

Comments

 1. 1
  Gunnar Isaksson säger

  Tänk så mycket onödigt lidande vi kunde få om sjukvården hade dietister som kunde och var villiga att lära patienterna LCHF.

  Bromsklossen har länge varit dietisterna som envist klamrar sig fast i felaktiga kostråd. Att de dietisterna kan se sig själva i spegeln utan att skämmas är en stor gåta.

  Då prediabetes upptäcks så kan LCHF göra att de kan leva ett liv helt utan mediciner och få tillbaka både energi och livslust.

 2. 2
  foie gras säger

  Svårt tänka sig ett mer för hälsan nedslitande yrkesliv än Bosse Holmströms. Han valde att jobba i den mest glamorösa tillika värsta journalistgenren av alla -utrikeskorrespondentens- med dess enormt uppdrivna adrenalinspäckade tempo till oregelbundna arbetstider alla tider på dygnet året om och där ständiga krav på prestationer till ständigt resande kraschar familjelivet och inbjuder till den oregelbundna livsföringens dans vid avgrunden. Nog hade han behövt LCHF
  Minst sagt. Det är snarast mirakulöst att han överlevde pensionen.

 3. 3
  Göran Sjöberg säger

  Gunnar,

  Ja, även i sena stadier av diabetes kan man vända på utvecklingen och undvika all medicinering enligt min och min hustrus erfarenhet men att bryta den destruktiva trenden tidigt med LCHF är förstås det optimala.

 4. 4
  Gert Wahlström säger

  Bo Holmströms avgång från livet är naturligtvis mycket tråkigt, han blev ”bara” 78 år gammal. jag har följt honom genom hela hans karriär, och minns så klart hans ”lägg ut, lägg ut!!”
  När jag hörde att han var tvungen att amputera sitt ena ben så gick jag direkt till Google för att besanna mina farhågor. DIABETES? Visst var det så, man blir bestört och samtidigt förbannad att sjukvården är så förlamad, så okunnig, så aningslösa, så kraftlösa, så i klorna på Big Pharma, och sedan läkare som är så livrädda för repressalier om de förordar annat än vad som rekommenderas av etablissemanget. Hade han fått rätt råd från början så är jag övertygad att han levt bland oss än idag och flera år framöver. Bo Holmström är saknad av oss alla.

 5. 5
  Ingemar Edfors säger

  Så sorgligt att han fortsatte med sitt rökande! I alla fall enl sista intervjun jag läst. Rökning o diabetes = livsfara! Dessutom kanske massor kolhydrater.

 6. 6

  Det är så enkelt för oss lchf-förespråkare att ondgöra oss över diabetesvårdens usla kostråd. Deras verksamhet bygger på att sockra upp patienterna och legalisera saken med knivskarp retorik. Hur skulle det se ut om patienterna blev friska och inte behövde återvända? Ekonomisk katastrof och massarbetslöshet är väl bara början…

 7. 7
  Hanveden säger

  Så här skriver Björn Ekengren distriktsläkare i Tyresö hos Kostdoktorn:

  ”Men ibland går det ändå inte. Ibland är patienten så sockerberoende att de inte mäktar med att lägga om sin livsstil. Likaså har jag ibland funnit behandlingsresistens där det inte är diabetespatienten, utan istället (den ofta normalviktiga) makan/maken som sköter matlagningen i hemmet. I dessa lägen kan man känna sig ensam i vården. Tidigare kunde man remittera dessa patienter till en dietist eller en diabetesmottagning för kostrådgivning, men tills dessa instanser också uppdaterar sina kostråd – först när det går att åka skridskor i helvetet? – så får man försöka sköta dessa motiverande samtal med patienten själv.”

  Länk till ”Att ge patienten makt över sin sjukdom” :

  https://www.dietdoctor.com/se/att-ge-patienten-makt-sin-sjukdom

  Dietister och diabetesmottagningar är tydligen de som Big Pharma ännu har inflytande över…

  mLCHFh B-) .

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa