Sockrad frukost

I Sundsvalls Tidning idag (jag hittar inte artikeln på nätet) berättar matskribenterna om att många inte har aptit på morgonen och därför ’slarvar’ med frukosten. De tipsar därför att man ska göra frukosten mera lockande med att tillsätta sirap, honung och torkad frukt till granolan, servera vaniljyoghurt och fruktjuice till måltiden, honung och marmelad på sconsen.
En sockerdränkt frukost. Allt medan den globala befolkningen befinner sig i ett sockerhav(eri).

 

Comments

 1. 1
  goranlowenberg säger

  Totalt mörker, har de inget att tänka med??

 2. 2
  Gert Wahlström säger

  När ska man lära sig att äta bara när man är hungrig? Jag har inte ätit frukost på de 7 år jag kört LCHF.
  Att dessutom ”lura” individer att äta trots utebliven hunger genom att sockerdränka maten!!?
  Man blir bara bestört! Det är helt klart gediget korkat!

 3. 3
  sten bjorsell säger

  Att istället hoppa över frukosten kan förlänga tiden utan mat från kanske 8 timmar till kanske 18 timmar, resulterande i ökad insulinkänslighet och åtföljande lägre risker både för diabetes-2 och kärlsjukdomar.
  Men det passar ju varken medicin- eller matproducenter.
  Undrar om sockeridéerna kom via SLV och EU från ILSI, de sockermatsberoende producenternas eget propaganda institut förklätt till foskningsorgan som säljer ”framtidens kostråd” till EUs godtrogna skattebetalare. Suck.

 4. 4
  Inger Hjalmarson Vertovec säger

  Vi måste tyvärr slåss mot väderkvarnar länge än.
  Det är så man dånar…

 5. 5
  Lisbeth Andersson säger

  Bättre att vänta äta tills man blir hungrig

 6. 6
  Maria Wermé säger

  I kokt ägg 3 skivor ost är vår frukost, tillsammans med 1 glas med en c-vitamin tablett.

 7. 7
  I Like Neil Young säger

  Idioter! Frukost är överskattat till att börja med och som jag ser det en egentligen onödig måltid!
  Att dessutom rekommendera socker till denna redan onödiga måltid är ju bara rent kriminellt.

 8. 8

  Jag utesluter inte att frukosten är onödig, kanske t o m tveksam för hälsan. Det är nog bra att vara utan mat längre perioder, förmodligen även att vara hungrig. Men jag håller inte med om att frukosten är överskattad (som nöje och njutning). Övergången till LCHF har, för min del, inte inneburit att jag äter mindre eller är mindre hungrig. Snarare uppskattar jag mat, alla måltider, mer än tidigare. Frukost vid sju och middag vid fyra tillhör dagens höjdpunkter. De rikliga, sockerfria, måltiderna påverkar vare sig vikt eller, så vitt jag kan bedöma, hälsa i negativ riktning.

 9. 9
  Gunnar Isaksson säger

  För oss som äter LCHF och fått ordning på hälsan så kan vi utan bekymmer hoppa över frukosten. Kan man inte det så vaknar man inte i ketos och då är det något med ägg och/eller bacon som gäller som frukost tills vidare. För att underlätta ketos under natten så gör man det genom att inte äta något på kvällen så faller insulinet under natten och man vaknar i ketos.

  De som vaknar på morgonen och inte vill ha frukost är de som faktiskt förbränner fett under natten och vaknar i ketos. Det är även vanligt bland unga och aktiva människor. Efter några timmar då nya hormoner dominerar i kroppen så blir de hungriga innan lunch. De kan ta med sig exempelvis några kokta ägg som de äter vid behov.

 10. 10
  Ann-Charlotte säger

  Som min mamma när jag var liten, sirap på sirapslimpan som jag tvingade i mig för att hon skulle bli nöjd och jag kunde gå till skolan. Tycker fortfarande inte om mat på morgonen, men ska jag äta något fördrar jag en burk makrill eller kokt ägg.

 11. 11
  Elisabeth G säger

  När jag förvärvsarbetade var jag tvungen att försöka få i mig något på morgonen eftersom jag inte klarade mig till lunchrasten utan mat men det var inte lätt. Det var en kamp varenda morgon. Nu arbetar jag hemma och kan anpassa ätandet efter kroppen. Det blir i regel frukost vid 10-11-tiden och middag vid 18 – 19. Passar mig perfekt.

 12. 12

  Jag har I alla år tvingat I mig frukost, för att det var så viktigt att det snudd var lag på det…:-) Tvångsmatning på morgonen, vrålhungrig efter 3-4 timmar. Ett par år in på LCHF väcktes tanken att man inte måste äta på morgonen, och när jag testade det mådde jag bättre, och inte var jag hungrig fore lunch. NÅgon annan effekt hade det inte.
  De som vill äta frukost kan väl göra det. Men de behöver knappast övertalas genom extra socker.

 13. 13
  Röstberättigad säger

  Motioner hos Kristdemokraterna:
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/slojforbud-aborter-och-rut-avdrag-for-gravstenar

  Inga motioner om kost och hälsa, förutom denna om socker!
  …”Särskilda varningstexter om hög sockerhalt på godispåsar eller en särskild sockerskatt”…

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa