Tim blev frisk från autism och ADHD

På TV-helse.se.
Tim hade diagnoser autism och ADHD, och han var svårt drabbad. Han fick behandling med Ritalin, och blev lite lugnare, men tappade aptiten och blev undernärd. Mamman avslutade därför Ritalin-behandlingen, och han blev mera orolig igen.
Han hade också tarmproblematik. Mamman fick tag på en behandling i Amerika.
Han har nu blivit frisk med anpassad kost, vitamintillskott, och ’genetisk bypass’.

Ja det är inte lätt att förstå hur det gick till, men han blev tydligen bra.

 

Comments

 1. 1

  Vad är genetisk bypass?

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  1 Håkan
  Jag vet faktiskt inte. Någon annan som kan förklara?

 3. 3

  Sånt som en random reklamfinansierad hälsosajt påstår kan man inte okritiskt upprepa innan man har kollat källorna.

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  3 Anna
  Du skulle kunna specificera dig mera.

 5. 5

  Anna, med ditt argument faller även Dagens Nyheter platt till marken som en ”random sajt” som måste faktakollas eftersom DN är finansierat av reklam.

  Min inställning är att alla artiklar i dagens mediavärld måste faktakontrolleras. Ingen ”sajt” bör stå över detta krav.

  TV Helse är för många en intressant ny satsning inom hälsomedia i Sverige. Den vill inte landa i alternativvården och inte heller inom konventionell/industriell medicin. Det gör sajten intressant, anser jag.

  Torbjörn Sassersson, redaktör för TV-Helse.se

 6. 6
  Göran Sjöberg säger

  Det är i mina ögon först när man har en förklaringsmodell till en sjukdom som passar in i en begriplig helhetsbild som även effekten av olika medicinska behandlingar kan bli begripliga.

  När det gäller autism och även andra psykiska sjukdomar har dessa ökat lavinartat de senaste 20 åren och nu har det nästan uppstått en pandemi i USA. Här finns oerhört starka associationer till den dramatiskt ökade användningen av Round Up i och med införandet av GMO-grödorna som är designade för att just tåla stora doser av detta gift som då kommer in i vår mat.

  En rimlig förklaringsmodellen till de psykiska sjukdomarna i mina ögon är här att jordbruksgiftet glyfosat, som är huvudingrediensen i Round Up, skadar vår tarmflora (det är ju ett potent gift för mikroorganismer!) och som sedan gör att skadliga ämnen av olika slag kan läcka in genom tarmväggen och påverka både våra hormonsystem och nervsystemet. Speciellt känsligt är nervsystemet under de tidigaste åren är under utveckling och tillväxt vilket är en trolig förklaring till uppkomsten av autism. Gifterna i vaccinerna skadar nervsystemet framför allt hos nyfödda.

  Själv finner jag oerhört mycket som talar för att det förhåller sig på detta sätt och tror på försiktighetsprincipen.

  Vad gäller alternativ behandling talar mycket för att det är själva kolhydraterna i kosten som underhåller den skadliga tarmfloran och när man minimerar kolhydraterna finns det en chans att kroppen kan reparera sig själv, som den ofta gör om den får den möjligheten, så långt som reparationsprocessen nu är möjlig i de aktuella fallen.

  Denna ”återställningsprocess” är en del av vår så kallade homeostas som i sig själv är en oerhört komplex process och man får därför försöka att på alla möjliga tänkbara sätt hjälpa den på traven. Näringsriktig strikt LCHF är i mina ögon kanske den viktigaste delen av den medicinska behandlingen och helt i linje med vad medicinens urfader Hippokrates förordade för 2500 år sedan.

  Periodisk fasta verkar också vara rena rama ”mirakelmedicinen” för ”återställning”. Här finns också en logik eftersom man genom en längre fasta rensar ut tarmsystemet vilket är en bra utgångspunkt för att återställa tarmfloran.

  Vi har själv just påbörjat en 5-dagar fasta och är nu inne på andra dagen – den första är kanske den jobbigaste. Vi har gjort detta en gång tidigare och det gick då förvånansvärt lätt. Och efteråt verkar alla som försökt sig på detta må förbaskat bra och detta måste betyda något i sammanhanget.

 7. 7
  XMargareta säger

  När jag såg denna tråd i bloggen kom jag ihåg en video jag såg för en del år sedan.

  I den videon intervjuade dr. Mercola dr. Andrew Wakefield.
  Jag tyckte den videon var mycket intressant.
  Dr. Wakefield berättar här hur, enligt honom, allting i själva verket har gått till.

  Dr Andrew Wakefield har blivit förföljd och anklagad för forskningsfusk, efter att han publicerat rapporter om ett förmodat samband mellan vissa vacciner och kanske därmed uppkomna magproblem och påverkan på nerver och hjärna, så att många barn efter ett trippelvaccin kallat MMR utvecklat autism (ev ADHD också.)

  I dag letade jag efter den videon på Youtube, pga detta ämne på denna blogg och jag fann den.
  På youtube heter den: ”Dr. Mercola interviews Dr. Andrew Wakefield on his MMR study.”

  Den är visserligen lång och på engelska, men engelskan är tydlig.
  Och som sagt mycket intressant att få höra en annan bild av det hela.

  På en annan video, en kortare, men med mer otydlig engelska, som jag tittade på, efter att ha funnit den förra, berättar Wakefield om hur även andra har funnit sådant samband som han, men som sagt till Wakefield, att de inte vågar gå ut med det efter att ha sett hur Wakefield har behandlats.

  Wakefield blev av med sin legitimation och fick flytta från England till USA, för att få arbeta i sitt yrke.
  Man nämner också på videon om en visselblåsare, som avslöjar hur det gått till, när man ”fann”, att Wakefields rön var falska.

  Jag vet inte sanningen och jag har aldrig varit vaccinationsmotstådare, men tycker som sagt, att det vore intressant om fler tog del av datan här och sade vad de trodde om detta.

 8. 8

  Här kommer länkar till dessa videor. Den korta versionen går att få med Svensk text.
  https://www.youtube.com/watch?v=d40suCKnjbI
  https://www.youtube.com/watch?v=oIsFW5phHas

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa