Diabetesgala 14 november

Diabetesgala 14 november.

Man kan ju bara tänka sig vilka som sponsrar arrangemanget och vart de insamlade pengarna går.
Läkemedelsindustrin. Inga pengar brukar finnas till forskning om diabeteskost. Men det kanske blir det någon gång?

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  Otroligt! Samla in pengar för att forska fram ännu fler dödliga mediciner när lösningarna utan mediciner och utan amputationer(!) finns och demonstrerats av tusentals som bytt ut den farliga lågfettsmaten mot riktig mat, gammaldags fet mat.
  Hur kan t.ex kostfonden profilera sig bättre under det här statssponsrade propagandajippot för medicinbolag?

 2. 2
  Elisabeth G säger

  Häromdagen fick jag ett tiggarbrev från Hjärnfonden. Man ville ha pengar för nu var man nära att hitta ett piller som skulle bota alzheimer (diabetes typ 3), det var bara pengar som fattades. Suck!

 3. 3

  Skriv till dem och berätta att alzheimers botas med ketogen kost.

 4. 4
  Lena i Umeå säger

  Varför inte göra en grej av det och ge en extra slant till Kostfonden? Ska lägga in en påminnelse om det i min kalender.

 5. 5
  Gunnar Isaksson säger

  Kostfonden är den enda jag kan tänka mig att skänka pengar till.

 6. 6
  Thomas Lindstrand säger
 7. 7
  sten bjorsell säger

  #3, jala.
  Visst kan det vara sant men det finns andra, relaterade, orsaker till Alzheimers och Dementia.
  Samband mellan proton pump inhibitors, ppis, (antacid som Nexium t.ex.) och dementia och Alzheimer’s: Över 75 år var det 44% vanligare med dementia hos de som tog ppis! Tysk observationsstudie.
  Och minskad autofagy i Alzheimers har också påvisats. ”Bildas amyloid plack utan autofagi”?
  Minskad förmåga att bilda syra bör ju påverka våra lysomer så att de inte ens kan ”smälta”
  de trasiga proteinerna om de börjar gobbla upp dem.
  Ju kortare fasteperioder vi har varje dygn ju mindre tid för reparationer. Ju mer snabba kolydrater vi äter desto fler mellanmål äter vi och därmed ofta progressivt mindre tid för reparationer, hjärnan inkluderad. Men ketogen kost driver åt rätt håll istället.
  Men jag tror att det kan bli mycket svårt att reversera Alzheimers med endast ketogen kost, dock gör den kosten det betydligt lättare att fasta varför din rekommendation är en utmärkt start!
  Krävs säkert ett flertal perioder med minst 4 dagars fasta för att ”se en vändning”.

  Däremot bör man kunna hejda dementia genom att dra ned på kolhydraterna ordentligt i tid! Men dom flesta kommer till LCHF först EFTER de har blivit sjuka och sett med egna ögon att vården struntar i verkliga orsaker och stirrar sig blinda på symptom och dåliga markörer när det kommer till metabola sjukdomar.

  Med LCHF/ketogen kost blir fasta så mycket enklare, men enklare för män än för kvinnor. Evolutionärt verkar det troligt, då män säkert ofta tvingades vara ute i veckor nästan helt utan mat.

 8. 8
  Elisabeth G säger

  # 7

  ”Med LCHF/ketogen kost blir fasta så mycket enklare, men enklare för män än för kvinnor. Evolutionärt verkar det troligt, då män säkert ofta tvingades vara ute i veckor nästan helt utan mat.”

  Det är intressant. Jag tänkte just på detta när Annika i ett annat inlägg skrev om att hon har mycket lättare för att äta lite än att fasta. Precis så känner jag det också. Det är inga problem för mig att äta t.ex. ett – två ägg och ett par bitar stekt fläsk till frukost och sedan ingenting förrän nästa morgon. Ibland faller sig detta helt naturligt. Däremot känns tanken på att fasta ett visst antal dygn helt orimlig för mig. Jag tänkte att det kanske beror på att kvinnorna gick hemma vid grottan och gnagde på rötter och annat ätbart medan männen var ute och jagade.

 9. 9
  Varit nära att dö pga typ1 diabetes flera gånger. säger

  Verkar som att ni ovan saknar kunskap om diabetes. Jag rekommenderar er att se galan och lär er mer om sjukdomen.

 10. 10

  Intressant kommentar av dig ”Varit nära att dö..” då ingen här ovanför skriver om diabetes. Eller läser du mellan raderna?
  Jag tror att galan bara kommer att samla in pengar till medicinsk forskning men jag hoppas att jag har fel. Kanske får Kostfonden ta del av lite pengar också. Jag tror också att läkemedelsföretag kommer att sponsra denna gala fast i tysthet i bakgrunden.

 11. 11
 12. 12
  Thomas Lindstrand säger

  Läs på svaradoktorn.se
  Mycket tankeväckande från en som botade sin cancer.

 13. 13
 14. 14
  Lena Rehne' säger

  Jag kan bara tänka mig Eva Rehne’ /Henric Rehne’ som jag vill nominera till Diabetesgalan. De bägge har funderat och fnulat att de inte kunde göra nåt mer, deras son fick Diabetes typ 1 när han var 6 år är nu 13 år, de kom på Diabetesappen som används i hela Sverige och utanför Sveriges gränser. Och Henric trycker upp t-shirts där inkomsterna får till Diabetes fonden.
  Dom är all värd att firas ..,❤

 15. 15
  Annika Dahlqvist säger

  14 Lena Rehne’
  Det hade varit bättre om intäkterna hade fått gå till Kostfonden, som driver ett projekt om vilken kost som är bäst för t1-diabetikernas hälsa..

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa