Hur ska förändringen av kostråden ske?

Intressant intervju med Nina Teicholz, av Andreas Eenfeldt.

Hon tycker att läkare och forskare, som insett att de nuvarande kostråden är ovetenskapliga och kontraproduktiva, ska samla ihop sig och berätta sanningen för politikerna, som måste fatta de avgörande besluten.

 

Comments

 1. 1

  Hej Annika!

  Läser din blogg med stort intresse, men länken leder fel.
  Man kommer inte till Ninas intervju utan till en reklamsida,
  som iofs är intressent men det är inte vad jag förväntade mig.
  Är medlem så det är inte problemet – kan du skicka rätt länk?

  Mvh
  Björn

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  1 Björn
  Jag kommer rätt när jag klickar på länken. Är det fler som kommer fel?

 3. 3
  XMargareta säger

  Jag kommer också till reklamsite, för Kostdoktorn.

 4. 4

  Misstänker att man måste vara inloggad på Kostdoktorn när man klickar för att det ska bli rätt.

  Med vänlig hälsning,
  Björn

 5. 5

  Kostråden reflekterar inte vetenskapen:

  https://www.dietdoctor.com/se/kostraden-reflekterar-inte-vetenskapen-2

  Kanske det här fungerar…

  mLCHFh B-) .

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  Nu har jag försökt att länka om. Om det inte funkar nu så vet jag inte hur jag ska göra.

 7. 7

  BMJ’s chefredaktör Fiona Godlee skrev en mycket stark ledare efter att påtryckningar på BMJ om att Nina Teicholz artikel skulle dras tillbaka.

  Fiona Godlees ledare:

  https://www.bmj.com/company/wp-content/uploads/2016/12/the-bmj-US-dietary-correction.pdf

  Den är på engelska men kanske kan översätta den med något översättningsprogram…

  mLCHFh B-) .

 8. 8

  Funkar bra 😉

  mvh
  Björn

 9. 9
  Göran Sjöberg säger

  Det är på något sätt betecknande för att medicinen idag är en totalt korrupt vetenskap i händerna på kommersiella intressen när man lyckades få 100 (!) ”vetenskapsmän” att ställa upp mot en person som inte är beroende av dessa intressen och som därför kan hävda själva vetenskapen inom näringsläran.

 10. 10
  Bengt D Nilsson säger

  6 Annika
  Länken från Henveden (nr 5) fungerar för de som inte är medlemmar hos Kostdoktorn.

 11. 11
  I Like Neil Young säger

  ”Berätta sanningen för politikerna” Come on – hur naiv får man vara? Politikerna är en skock höns som är dumkaxiga, korrupta, räddhågsna och ständigt sist på bollen. Detta kommer inte att leda till ett skit – de ekonomiska intressena och korruptionen och hjärntvätten är alltför stark. Folket måste leda i denna fråga – politikerna får följa efter om dom kan vill och orkar…

  Alla vet redan vad sanningen är – att följa den är svårare. Detta måste börja underifrån – ekonomiska incitament måste skapas och ”påtvingas ” industrin och politikerna underifrån. D.v.s att producera skitmat och medicin ska helt enkelt löna sig sämre och sämre….det är enda vägen och det enda makten och etablissemanget förstår…maktspråk …de mångas makt.

 12. 12
  Elisabeth G säger

  # 11

  Först tänkte jag också som du. Politikerna kommer kanske att lyssna men sedan kommer medicin- och livsmedelsindustrin och vänder öronen på politikerna ut och in tills de inte kan få in ett enda vettigt ord. MEN – sedan tänkte jag att droppen urholkar stenen. Vi gräsrötter måste utnyttja vår konsumentmakt men det är absolut bara bra att läkare och forskare sluter sig samman och konfronterar politikerna. Läkare, biokemister och liknande professioner som kan göra sig hörda har också större trovärdighet bland ”vanligt folk” och kan därmed göra större nytta bland dem som ännu inte ”skådat ljuset”.

  Har för övrigt kommit ännu en bit in i ”Dödliga mediciner och organiserad brottslighet” och det är skrämmande läsning. Nyss läste jag om ett medel (minns inte namnet och boken ligger i uterummet och jag är för lat för att hämta den) som marknadsfördes som bra mot bl.a. graviditetsillamående. Trots att företaget fick in ett antal rapporter om att många barn föddes gravt missbildade så mörkade man detta i det längsta. Kriminellt är bara förnamnet.

 13. 13
  XMargareta säger

  Det finns en etisk aspekt.
  Om jag vet en sanning bör jag tala, om jag orkar.
  Man får göra så gott man kan.

  Dessutom: Det ena utesluter inte det andra.

  Dessutom: Även om man är desillusionerad, så kan det verkligen vara tröttande, men man kan ha fel.

  Det kan finnas en tidsaspekt.
  Det jag säger i dag kan tas emot dåligt, men kan tas emot bra efter en tid.
  men det hindrar inte att man talar nu.
  Droppen urholkar så småningom.

  Vår demokrati bygger på kommunikation och kunskap i så breda lager som möjligt.
  Demokrati är inte alltid lätt, men jag anser att vi alltid måste skydda den, så gott vi kan.

  Vi behöver framhålla hjältar. Denna blogg startades av en sådan.

 14. 14

  Elisabeth G, du tänker nog på talidomide (neurosedyn)….en tragedi utan like…..

 15. 15
  Elisabeth G säger

  # 14

  Ja, så hette det! Tack för hjälp (till en som själv var för lat)!

 16. 16

  Från Läkemedelsvärlden:

  ”Den 24 november 1961 tvingades Chemie Grünenthal i Tyskland att stoppa försäljningen av läkemedlet Contergan. Samma dag hade en stor tidning avslöjat misstankarna om att medicinen, vars generiska namn var talidomid, orsakade svåra missbildningar.

  Då hade tyska barnläkare sedan en lång tid närt samma misstankar och även kopplat in myndigheterna. Men läkemedelsföretaget förnekade samband och förhalade processen. För varje månad försäljningen fortsatte skadades många nya barn.

  I Sverige, där läkemedlet såldes av Astra under namnet Neurosedyn, tog det ytterligare en månad innan medlet stoppades. Då skickades ett brev från Medicinalstyrelsen till samtliga läkare. Men allmänheten fick ingen information.”

  mLCHFh B-) .

 17. 17
  Göran Sjöberg säger

  Kostens betydelse för hälsan, inte minst i samband med graviditeter, är trots allt ”subtil”. Däremot skadar gifter av olika slag som påverkar våra hormoner, som t.ex. dioxin, fosterutvecklingen vilket också är skälet till att blivande mödrar inte ska äta fisk från våra insjöar och Östersjön. (Två av våra släktingar som åt mycket fisk från Östersjön fick båda utvecklingsstörda barn.)

  Glyfosat som är det vanligaste jordbruksgiftet har också en sådan hormonpåverkande egenskap.

  https://media.newsvoice.se/2016/08/ML14345A568-glyphosate-study-2009.pdf

  I samband med den ökande användning av glyfosat ser vi samtidigt en dramatisk ökning av sjukdomar som tidigare vara väldigt sällsynta som t.ex. autism där en fullständig ”pandemi” har uppstått i USA idag.

  Att kosten (utan direkta gifter) har en subtil effekt på hälsan hindrar inte att man hos de flesta naturfolk, om man ska tro Weston Price, var väldigt noga med att de blivande föräldrar, både kvinna och man, fick den allra näringsrikaste födan för att barnen skulle bli friska och starka.

  Min inställning är att man ska inta en försiktighetsprincip och därför inte utsätta kroppen för mer gifter än nödvändigt.

 18. 18

  Vill här lägga in en länk på en nyutgiven bok som kallas Frisk utan Flum – tyvärr tycks motståndet mot den vetenskap som förordar kolhydratfri kost öka.
  Tacksam om Annika kan kommentera.
  https://fritanke.se/bocker/frisk-utan-flum/

 19. 19
  Annika Dahlqvist säger

  18 kicki
  Jag har inte läst den boken så jag kan inte kommentera. Vad säger författarna?

 20. 20
  I Like Neil Young säger

  #18 och #19

  Jag saxar från Fritanke.se

  ”Fri Tanke Smedja är en tankesmedja initierad av Fri Tanke förlag och Sans magasin. Smedjan träffas några gånger per år för att diskutera vetenskapliga och filosofiska frågor, liksom aktuella samhällsfrågor.

  Varje person som medverkar i tankesmedjan representerar endast sig själv och sina egna ståndpunkter. Tankesmedjan leds av Christer Sturmark – författare, bokförläggare på Fri Tanke förlag och chefredaktör för Sans magasin.

  För mer information, kontakta Fri Tanke förlag, info@fritanke.se, 08 411 14 60″

  Christer Sturmark är ju en gammal VoF-kändis. t.ex

  Jag antar att det hela rör sig om nån ”soros-liknande” finansiär i bakgrunden som ska verka för nån typ ”pseudo-frihet”. Förvilla genom att blanda begrepp, sanning och lögn.

  Namnet Sturmark förskräcker ju å det grövsta. – Jag ska vara ärlig här och säga att jag inte tittat igenom hela sajten än och allt som finns där….men jag ska göra en djupkoll nån av dem närmsta dagarna.

 21. 21

  Jag känner en person som är Humanist som promotar denna bok. Ochsom tycker att man ska hålla sig till ”vetensksp” och inte tro på allt ”flum”.

 22. 22
  I Like Neil Young säger

  #21

  Ja – jag håller mig gärna till vetenskap. Bara jag vet att den är fri från korruption och globalism.
  Och då blir det ju betydligt svårare – det har ju t.ex Annika med all önskvärd tydlighet bevisat.

  LCHF och diverse ”naturmedel” fungerar – det har jag bevisat på mig själv. Dock är väl inte hela Industri-komplexet som ska livnära sig på att jag ska vara lite lagom sjuk – så glada över det…kanske.

 23. 23

  Sund.nu som till stor del Maj-Lis Hellenius ligger bakom är intressant att hålla ögonen på. Man kan hitta några korn av vissa riktiga åsikter sedda ur en lchåeffares vinkel – men det som fortfarande till övervägande delen basunerad ut kan vi avfärda som gamla dåligt underbyggda ideer – men i nya kläder. – Men om man ska tänka positivt så är det kanske? möjligt med en lååångsam omsvängning mot modern vetenskap och modernare metoder ?

 24. 24
  I Like Neil Young säger

  #23

  Ja det här är jättesvårt att veta egentligen.Men man kan väl hålla sig till grundtanken ”follow the money”.

  Jag antar att det finns ett antal ur ”det gamla gardet” som vrider sig som maskar på kroken i dagsläget. ”Ska jag fortsätta ta industrins pengar – men krascha min karriär och trovärdighet i allmänhetens ögon fullständigt” – Åsnan och Hötapparna – typ.

 25. 25

  #22 Håller med dig. – Det som den dogmatiska människan har stora problem med är – den personliga erfarenheten! Den jobbar man alltid hårt med att avfärda.
  – Riktig vetenskap präglas av fantasi, öppenhet och sitter inte fast i dogmer – där kan man ana en tydlig skiljelinje mellan den fria sökande vetenskapen och den hårt institutionella dogmatiska gruppen, som är hårt bunden till det ”ekonomiska fadershuset” som välvilligt ger till sina ”lydiga barn”

  – Heja alla positiva ”fritänkare”, dit vi praktiserande lchfare kan räkna oss, – det är vi som är med och för kunskapen framåt! –

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa