Rosa oktoberbluffen

Artikel från 2015 i Kurera.se.

Hela arrangemanget med rosa bandet är organiserat av kemikalieföretag som AstaZeneca för att tjäna pengar på kemikalier och farmaka. Rosa godis och kanelbullar används som lockmedel.

Ingenting görs för att förebygga bröstcancer.

 

Comments

 1. 1
  goranlowenberg säger

  Riktigt otäckt detta!! Och vi som genomskådat eländet är så få☺️, lång väg att gå!!

 2. 2

  Vem förskingrade 8 miljoner? Från Röda Korset och Cancerfonden.
  https://www.realtid.se/sa-avslojades-af-donner

  Boken ”Guldsot” är mycket läsvärd!

 3. 3
  sten bjorsell säger

  Ser istället fram emot Jason Fungs nästa inlägg i serien om cancer, som visar att det lutar mycket åt att cancer är en metabol sjukdom, inte en genetisk.
  Eftersom våra gener knappt ändrats alls samtidigt som procenten cancerfall har ökat i takt med de ändrade kostvanorna pekar allt på kosten. För 10 år sedan köpte jag gärna en blomma eller ett band för cancer. Jag visste inte bättre. Aldrig mer idag!
  Kostfonden håller nu på att formellt visa hur mycket kosten betyder i diabetes 1 och 2.
  Ju mer pengar vi ger till Kostfonden idag ju snabbare kan vi nysta upp dagens eländiga kostråd till hjälp för alla, vilket som jag ser det kommer minska även cancerfrekvens.
  Själv ger jag en liten slant per månad, vilket gör att det blir enklare att planera för Kostfonden!

 4. 4

  Men Sten, du har väl läst Seyfrieds bok? Den är redan några år gammal och troligen mer vetenskapligt förklarande än Fungs…

 5. 5
  goranlowenberg säger

  Helt rätt, måste börja ge till kostfonden!!

 6. 6
  ByPass x2 säger

  Det finns fler färgade band än ”Det rosa bandet” — t.ex. Vita och Blå…
  Här är en definition av dem:
  http://www.givarguiden.se/wp-content/uploads/2014/10/Guide-Bandens-f%C3%A4rger.pdf

  Det kan förmodligen inte uteslutas att även de övriga färgerna tillhör avdelningen Fake-News och bedrägeri, tycker en luttrad 50-talare….

 7. 7
  I Like Neil Young säger

  Ja, att ha på sig Rosa Bandet etc. är förståeligt, speciellt om man själv eller en närstående drabbats av Cancer.

  Men….för mig har det Rosa Bandet fått en helt annan innebörd. För mig symboliserar det Rosa Bandet idag bottenlös okunnighet och bottenlös naivitet parat med en vansinnets auktoritetstro….det är på den privat sidan, den drabbade, lilla människan.

  På andra sidan. Samma sak + en bottenlös girighet, grymhet och korruption.

 8. 8
  Göran Sjöberg säger

  I samband med begravningar av anhöriga som gått bort i cancer hör man ofta ”Tänk också på Cancerfonden”. Att skänka pengar dit skulle för mig kännas som att gynna ”Maffian”!

 9. 9
  sten bjorsell säger

  Kära Mormor, faktiskt inte. Men jag har lyssnat på föredrag och läst boken ”Tripping over the truth”, och även tagit del av Valter Longos studier. Det är risk att Seyfried missat vikten av att kombinera ketogen kost med intermittent fasta, IF. IF ser till att immunsystemet uppgraderas efter varje fasteperiod, som Longo visat. Fastan ser till att glukosberoende mitokondrier producerar mindre energi och mindre mjölksyra, så att det stärkta immunsystemet förmår återställa ordning. Men cancer cellkärnor kan även få energi från oskadade mitokondrier i sin egen cell, som t.o.m lever på fett! Eftersom IF förnyar immunsystemet ökar möjligheterna att slå ut cancerceller varje fasteperiod samtidigt som fastan minskar cancerns skydd mot immunsystemet och cellkommunikation i allmänhet, antioxidanten mjölksyra. Repeterad IF kombinerad med ketogen kost ser ut som en vinnare.
  Det blir nog kostfonden som får bevisa hur det står till!

 10. 10
  Gunnar Isaksson säger

  #9 sten bjorsell

  Jag håller med dig men man kan höja ribban lite för att vara på den säkra sidan.

  Då jag började med LCHF så blev det efter en dryg månad även IF. Efter ett tag blev det varianter av 16:8 som ungefär en gång i veckan blev att fasta 24 – 36 timmar mellan måltiderna då aptiten var dålig. Dessutom så vattenfastade jag 72 timmar en gång i månaden. Det gör att immunförsvaret helrenoverades en gång i månaden. Dessutom bildas tillväxthormonet HGH som är viktigt för att kroppen ska föryngra sig. Mina onda höftleder blev jättebra efter 9 månader.

  De gånger jag fastade 72 timmar så hade jag rejäla utrensningar under andra dygnet de första 6 månaderna som sedan upphörde. Nu har jag ingen aning om vad utrensningarna berodde på men misstänker att det bara var till nytta för min kropp.

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  10 Gunnar Isaksson
  Hur manifesterade sig dessa ’utrensningar’ för dig?

 12. 12
  Gunnar Isaksson säger

  #11 Annika Dahlqvist

  Det bara sprutade brunt vatten ur rumpan. Ingen normal avföring.

 13. 13
  catherine andersson säger

  Synd, att en sådan kampanj som Rosa Bandet kan spridas så enormt, och nästan alla går på detta.
  Har själv haft bröstcancer, men inte köpt en enda grej, av det här.
  Har också sagt till nära och kära, att det inte får stå ”tänk på Cancerfonden” i min (får hoppas om lång tid) dödsannons.
  Viktigt att vi undersöker saker och ser vad det verkligen handlar om. Så gott det går i allt informationsflöde.
  Tack för denna sidan!

 14. 14

  # 9 Sten Bjorsell

  Läste också för ett tag sen Travis Christoffersons fascinerande bok ”Tripping over the truth”, som alldeles utmärkt kompletterar Seyfrieds ”Cancer as a metabolic disease”.
  Kommer ihåg att jag tänkte att alla, som har med cancersjuka att göra, borde läsa båda dessa böcker…tror att alla tvivel om en multigenetisk orsak till cancer försvinner som smör i solsken…och kostfonden kommer alla gånger att så småningom komma fram till samma resultat, om dom inte redan gjort det??
  Seyfried är mycket övertygande i sin förklaring av orsakerna och även av möjligheterna att ”manage the disease”, där det naturligtvis även ingår olika förslag till dels preventiva åtgärder, som till terapier, typ fasta och andra metoder, som stärker immunförsvaret.
  På sidan 358 i den engelska versionen säjer han t o m ”I suggest that all cancer patients read the book ”Fasting for renewal of Life” by Shelton…(Antar han menar Dr. Herbert M. Shelton?)
  Kanske borde alla som ägnar sej åt cancervård läsa den också?? Skada någon kan det knappast..?
  Sen det där med glukosberoende mitokondrier, som producerar mindre energi…så undrar jag om du inte har missförstått….alla cancerceller har defekta mitokondrier, där lejonparten av energi produceras genom beta-oxidationen, citronsyrecykeln och åtföljande andningskedja med syntes av ATP. I cytoplasman däremot försiggår spaltningen av glukos, genom både den anaeroba (Embden-Meyerhof) och den aeroba glykolysen (Pentos Fosfat vägen), som dock kan förenas genom medverkan av två olika enzymer, enligt kroppens behov.
  Cancercellen är alltså tvungen att förlita sej enbart på glukos för sin energiförsörjning, därav den sämre energiproduktionen (eftersom den inte kan använda fett) och den ökade mjölksyre-produktionen. Men eftersom mjölksyra är en lätt toxisk substans och vad jag vet ingen antioxidant, så skickas den snabbt ut i blodet till levern och blir till ny glukos, som dessa cancerceller sen girigt suger åt sej…och så går det runt..

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa