Statiner kan ge påskyndat åldrande, minnesförsämring och diabetes

Revolution2040.com.

Statiner (kolesterolsänkare) är världens mest lönsamma industriprodukter. Och det har visat sig att de inte ger någon ökning av livslängden, men många biverkningar.

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  Så länge läkemedelsverket vägrar att göra sina egna studier för att se om drogbolagets resultat kan reproduceras kommer det vara som det är. Resultatet blir en ökad flykt från många fler läkemedel än vad som behövs. Dags för de ansvariga både i stat och drogbolag att vakna!
  Det finns en bok som heter ”Low Cholesterol leads to an early death”. Den går igenom 101 studier som alla påvisar ökad dödlighet för de som har lägst kolesterol.
  Studierna var vanligen gjorda för att påvisa hur mycket lägre kolesterolet blev med statiner jmf med utan, en ganska värdelös proxyförbättring, följt av minskad risk för hjärtsjukdom eller död.
  Att den totala dödsrisken ökades med statiner kom vanligen fram i några undangömda bisatser, trots att det är vad som räknas mest för oss dödliga.
  Boken kostar mindre än 30SEK som ebok.

 2. 2
  Thomas Jansson säger

  Man behöver ingen forskning på statiner – allt är bluff och det räcker med lite ingenjörsmässigt logiskt tänkande för att avslöja bluffen. I stort sett varenda cell i kroppen producera kolesterol – skulle naturen vara så korkad att bygga ett sådant system?

  Inte heller animaliskt fett är farligt utom då det sitter som rejäl övervikt – men samma sak där – skulle naturen vara så korkad att den lagrade upp energi i mättat fett om det vore livsfarligt.

  Felet ligger i sockerdieten – inget annat!

 3. 3

  Hur ska man göra om två kolesterolvärden spretar? Det ena värdet är perfekt och det andra väldigt högt. Äter låg mängd socker, springer marathon och tränar fem dagar i veckan. Det dåliga värdet ökade när jag ökade träningen. Har tre generationers kvinnor framför mig med biologiskt band som alla har haft eller dött av hjärt-kärlsjukdomar. Är mitt öde bestämt utan att jag kan göra något åt det?

 4. 4

  Den första bok jag läste, när jag började med LCHF var Uffe Ravnskofs ”Fett och Kolesterol är hälsosamt”, då tänkte jag; om det här stämmer, så är det stort, och det är stort!

 5. 5

  Statiner är inget annat än ett långsamt gift som verkar genom att hämma en av kroppens viktigaste funktioner – kolesterolsyntesen. Utan tillräckligt med kolesterol kan inte cellskador repareras vilket resulterar i olika sjukdomstillstånd. Kolesterol har inget som helst orsakssamband med hjärtkärlsjukdom. Kolesterolhypotesen har förts fram för att de psykopater som är i toppen ska kunna förgifta massorna på det här sättet.

 6. 6
  Cecilia Westholm säger

  Jag är SÅ nöjd med att ha slutat med statinerna.
  De var alldeles hemska och gav mig biverkningar sedan dag 1.
  Mycket motstånd från sjukhuspersonalen fick jag förstås.
  Men det är ju inte de som lever i den här kroppen och ska stå ut med alla reaktioner.
  Dock åt jag dem i 5 månader och kämpar fortfarande med kvarvarande bivverkningar.
  USCH!!!!!!

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  3 Irene
  Jag kan inte svara säkert på hur du ska göra med statinerna. De som har en massiv hereditet för hjärtsjukdom kan ha en viss förbättring av prognosen med statiner. Samtidigt har de risk för lika mycket biverkningar som alla andra. Du måste själv besluta hur du ska göra.
  Elitidrottsträning innebär ingen fördel för hjärthälsan, sannolikt för att träningen ger ett påslag av stresshormoner. En ’normal’ träning är sannolikt bättre.

 8. 8
  sten bjorsell säger

  3, Irene.
  Det är bara de små LDL partiklarna som är farliga då de oxideras lätt och då lätt fastnar i blodkälsväggar. Men höga triglycerider är ett mått på egenproducerat fett av stort kolhydratsintag med många mellanmål, som sammanfaller med små LDL-partiklar! Så snart man minskar kolhydrater och ökar naturligt mättat och fleromättat fett sjunker triglyceridhalten samtidigt som LDL-storleken ökar och mellanmålen ofta försvinner!
  Om man vill ta reda på mer läser man hur man får fram antalet LDL-partiklar som är ett mått på partikelstorleken och visat betydligt bättre korrelation till hjärtsjukdom än LDL-värdet någonsin kan! Se här: https://www.kostdoktorn.se/kolesterol, hur man mäter apolipo-B (antal LDL) och apolipo-A (antal HDL) och utläser risker enligt en enormt stor internationell studie, INTERHEAT, som drogfirmor alltid tiger om.
  Att äta mycket kolhydrater så att man blir fet sker via levern som då lätt blir förfettad när triglycerider producers, både hos oss och djur, speciellt känt hos gås. Det blir metabolt syndrom som leder till hjärtsjukdom direkt eller först pre-diabetes-2 sedan diabetes-2 och hjärtsjukdom..

 9. 9
  ByPass x2 säger

  #8-sten bjorsell says:
  ”Det är bara de små LDL partiklarna som är farliga då de oxideras lätt och då lätt fastnar i blodkälsväggar”
  ====

  Och VARFÖR ”fastnar små LDL-partiklar lätt i blodkärlsväggar” — finns det en trovärdig förklaring eller är det bara en ”teori” eller ett PK-mantra som så mkt annat inom dagen medicinska ”vetenskap”?
  Har själv ofta fått förklarat att vissa kolesteroler söker upp INFLAMMERADE punkter i kärlväggarna och reparerar/läker dessa vilket medför en ”sårskorpa” och ”ärr”. Och om inflammation återuppstår på SAMMA punkt upprepas läkeproceduren varvid sårskorpa/ärr över tid bygger upp en ”bula” vilken till slut bildar en propp/infarkt.

  Så med det scenariot vore det väl betydligt mer logiskt/vetenskapligt/begåvat att STOPPA själva inflammationen än att elliminera förekomsten av kolesterol och/eller ”små LDL-partiklar”, kan man tycka….

  Min egentliga fråga är alltså:
  • VARFÖR ”fastnar små LDL-partiklar lätt i blodkärlsväggar” — HUR hindras/förebyggs att ”små LDL-partiklar fastnar”, undras nyfiket?
  Finns den kunskapen eller är det bara en av många teorier?

 10. 10

  Jag tränar varken på elitnivå eller äter en massa söta mellanmål. Har ätit LCHF-inspirerat i flera år. Trots att jag plockat bort mycket kolhydrater så minskar inte mitt skyhöga kolesterol ändå. Äter inte heller kolhydrater när jag springer t ex då min magslemhinna inte tål socker. Mitt arv ligger mig givetvis i fatet. (min gamlamormor 4 hjärtinfarkter, min mormor död i stroke, min mamma, en TIA, lever dock). Läkare vill att jag äter statiner men detta kommer då inte att hjälpa mig alls? Har provat statiner och känner inte av några biverkningar alls. Finns det andra saker att göra mot ett spretande kolesterolvärde?

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  10 Irene
  Jag skrev förut i svar att man har sett en viss minskning av hjärtkärlrisken av statiner för de med kraftig ärftlighet för kärlsjukdom. Men biverkningsrisken av statiner är densamma som för andra. Du får alltså bestämma själv om du vill ta statiner.

 12. 12

  Tycker läkarkåren bör vara mer eniga om hur bra eller dåliga
  vissa mediciner kan vara, alla läkare jag träffat är mycket po-
  sitiva till Statiner.

  Det vore bra om vi kunde få en klar helhetssyn på Statiner,
  hur fungerar det vid diabetes, kolesterol, högt blodtryck etc.

  Är det någon som vill svara på mina funderingar, man måste
  kunna få en bättre information om detta läkemedel !

 13. 13
  peder sjögren säger

  Kan inte läkarna klara av om denna medicin är bra
  eller dålig och exakt när den skall användas så har
  vi ett stort problem. Alla svenska läkare jag haft kon-
  takt med rekommenderar mycket starkt användning
  av Statiner, nästan som en undermedicin.

  Det är tydligen något som inte fungerar om andra
  läkare inte samtycker, Medicinalstyrelsen bör ge
  mycket klarare definitioner när Statiner skall an-
  vändas !

 14. 14
  Annika Dahlqvist säger

  12, 13 peder sjögren
  Det är just detta som är problemet. Det är läkemedelsindustrin som har makten över etablissemangets rekommendationer. Industrin har pengarna som ger kraft att propagera. De har påverkat de högsta professorerna att bli övertygade om statinernas välsignelse, och dessa sprider rekommendationerna vidare ner till hela läkarkåren. Det är oerhört effektivt.
  Vi som har genomskådat statinbluffen måste naturligtvis göra vad vi kan för att sprida den informationen. Vi kan ju inte hålla tyst bara för att budskapet ska vara enhetligt.
  Vi har alltså ett gigantiskt problem i detta.
  Läs tex Uffe Ravnskovs böcker om fett och kolesterol. tex Hur kolesterolmyten hålls vid liv

 15. 15
  Göran Sjöberg säger

  Som ”överlevare” av en allvarlig infarkt för snart 20 år sedan skulle jag själv ändå aldrig drömma om att ta några statiner.

  I mina ögon finns det bara inget förnuft i att demonisera kolesterolet eftersom det är en så viktig byggnadssten i våra kroppar.

 16. 16
  sten bjorsell säger

  Till ByPass x2
  Hur exakt varför små LDL lätt fastnar vet jag inte, men fett som härsknar blir kletigt, som när man målade med kokt linolja, och det torkar i luften, som det ska. Att mindre partiklar blir mer känsliga för omvärlden än större, på många sätt, beror på att ytan per volymsenhet blir större för mindre partiklar. Tiden det tar att bli ”kletig” minskar alltså med partikelstorleken.
  Hur farligt det kan vara hittade jag i en Koreansk studie från 2011.
  Ca 500 män testades för LDL partikelvikt genom att mäta vanligt LDL(totalvikt) och dividera med antal LDL-partiklar (apolipoprotein-B) Måttet blir alltsa totalvikt/antal partiklar, alltså medelpartikelvikten, som kanske inte följer medekstorleken exakt om densiteten varierar. Relationen bör däremot vara relevant till påverkningsgraden, eller oxidationbenägenheten, som påpekats. Vid uppdelning i två grupper med lägre eller högre än partikelvikten 1.16 var det ca 2.5 ggr högre incidens av metabolt syndrom för de med den mindre partikelvikten. Över 200% alltså. När man fortsatte och delade upp i fyra delar hade de med partikelvikten över 1.24 ca 10 x lägre incidens av metabolt syndrom än de med partikelvikten lägre än 1.07. Alltså 1000% högre risk för de med låg partikelvikt, Antalet partiklar kombinerat med total-LDL är alltså avgörande även för kärlsjukdom, eftersom kärlsjukdom utan metabolt syndrom knappast existerar. Uppföljning var efter endast 2.9 år. Alla var fria från metabolt syndrom vid första mätningen, Medelåldern 49 år.
  https://www.metabolismjournal.com/article/S0026-0495(10)00399-9/fulltext
  Om man läser hela kostdoktorns genomgång på länken ovan visar det samma sak.
  Om man ej kan få apolipoprotein-B = antalet LDL partiklar mätt räcker det med att triglyceriderna ej ligger högt för att veta att ett högt LDL är bra. Mitt totala LDL ligger på 8, triglycerider på 1 och HDL utgör 1.9. Inte ens min doktor föreslog statiner, men han verkar ha lärt sig. Mäter apo-B i veckan som kommer.

 17. 17
  ByPass x2 säger

  #-16, sten bjorsell, 19 september, 2017 at 22:25:

  Ja, vi är sannerligen utomordentligt komplicerade maskiner….
  Stort TACK för en osedvanligt detaljerad men ”hyfsat begriplig” förklaring. ☺

  Man kan misstänka att många läkare inte har en susning om det här — åtminstone inte din kunskap…. Min egen tjôtar bara om statiner vid varje besök.
  Den senaste kontrollen visade Col:13,4 – Tri:1,4 – Hdl:1,8 – Ldl:11,0 (familjär hyperkolesterolemi på min Mors sida).

  Men efter att ha varit statin-förgiftad ca 30 år och för ca 2 år sedan avbrutit ”statin-behandlingen” och därmed blivit av med alla negativa biverkningar, är valet idag inte särskilt svårt:
  • ALDRIG mer statiner för min del !!
  Hellre då några år mindre men MED acceptabel livskvalitet än alternativet att återgå till statinerna och dess medförande dygnet-runt-lidande pga otaliga negativa biverkningar.

  Faktum är att en läkare jag talat med nyligen, förvånades över att jag fortfarande var i livet efter så många år på statiner — eller drabbats av ngt ”ännu värre” — vilket för mig tydligt visade att många läkare faktiskt måste vara medvetna om hur farliga statiner egentligen är, inte enbart läkarna Dahlqvist och Eenfeldt…..

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa