LCHF-veckan på Rhodos

Gästinlägg av min syster Lena Olovsson, som innehar LCHF Nolaskogs kursgård:

Förra veckan gick höstens LCHF-vecka på Rhodos av stapeln med 23 deltagare. Det var roligt att träffa så många LCHF-are på en gång och det var så givande att vara tillsammans under hela veckan. En deltagare uppskattade mest att träffa andra LCHF-are och att därmed slippa bli ifrågasatt hela tiden vad gäller maten.

Ann-Sofi som arrangerade kursen lagade varje morgon en ny spännande frukost åt oss. Varje dag efter frukost föreläste Annika två timmar och eftersom det var så gott om tid så hade alla deltagarna möjlighet att lufta alla sina frågor och funderingar.

Faliraki, där anläggningen Villa Panagos ligger, har en fantastisk strand som är 5 km lång. Fin sand och långgrund badstrand. Klart och rent vatten. Härligt att sola och bada där, och att ligga under parasollet med en god bok under några timmar nästan varje dag under veckan.

Fyra gånger under veckan åkte vi på bussutflykt med Ann-Sofis man Kosta Panagos som guide. Han är licensierad guide och har väldigt mycket att berätta om Rhodos turbulenta historia. En av utflykterna gick till Rhodos stad där vi fick besöka en 9D-biograf som visade just en film om Rhodos historia. Det var minst sagt omtumlande! En annan utflykt gick upp i bergen och den dagen åt vi middag i en liten by som hette Apollona.

En härlig vecka som innehöll så mycket! Föreläsningar om LCHF, sol och bad, utflykter och guidning, frukostar, middagar och sista kvällen levande musik. Fantastiskt!  Annika och jag längtar redan till nästa LCHF-vecka 13-20 maj nästa år. Kom med du också!

 

Comments

 1. 1
  Ingela EliLindberg säger

  Jag är väldigt nöjd med min vecka, har lärt mej mer och träffat trevliga deltagare, kursledare och ett fantastiskt duktigt värdpar med två härliga barn, jag kan inte komma på något som inte var bra, åker kanske igen, kör på med strikt LCHF och har nu fått med maken på tåget.

 2. 2
  Eva Flytström Persson säger

  Ja, det var en härligt vecka! Varför? Jo, kombinationen av LCHF- mat och föreläsningarna med Annika och inte minst de kulturella turerna med en professionell, kunnig guide. Några timmars ledighet varje dag var mycket uppskattade av oss också. Jag ”lurade” med min man som nu har börjat sin tankevända kring vad han bör äta för att hålla sig frisk. Det har fått mig att inse att det bästa sättet att få de omkring sig att börja reflektera är att få till sig kunskap av professioner och i detta fall Annika. Värden Ann-Sofi lagade god LCHF-frukost till oss varje morgon och bjöd sista kvällen på en grekisk afton med mat och grekisk folkmusik. Härligt! Ett inslag i de guidade turerna var besök på grekiska restauranger där måltiden var LCHF – restauranger som du inte hittar till som ”vanlig” turist. Uppskattat!
  Jag och min man råder dig som funderar på att åka att sluta fundera – utan ÅK! Du kommer nog inte att ångra dig!

 3. 3
  Sture o Christina Kjellman säger

  Jag och Christina håller med till fullo i ovan nämnda beskrivning, om att vi har varit på en fantastisk LCHF vecka tillsammans med många andra glada LCHF:are. Ett väldigt fint arrangemang med mycket god mat av Ann-Sofi och lärorika guidningar av Kosta ”Wopaa”och inte att förglömma deras barn som var väldigt duktiga och såg till att duka fram all mat och vin därtill.
  Veckan efter stannade vi kvar på Villa Panagos och fick möjligheten att besöka andra sevärdheter och Rhodos stad där vi fick återuppleva gamla minnen från vårt besök för tjugo år sedan.
  Vi rekommenderar gärna andra, gamla och nya LCHF:are att ta del av Annikas visdom och att få njuta en vecka i Ann-Sofi:s o Kosta:s paradis Villa Panagos.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa