BOK: Dödliga mediciner och organiserad brottslighet

I Läkartidningen en recension av boken Deadly medicines and organized crime, av Peter C Gøtzsche.
(Boken har även kommit ut på svenska: Dödliga mediciner och organiserad brottslighet….)

Recensionen, av Hans Peter Söndergaard, är positiv. Han bedömer att boken är väl underbyggd med relevanta referenser.

 

Comments

 1. 1

  Känns hoppfullt att så många läkare, psykologer, apotekare skrivit så många bra kommentarer, inte minst läkaren Nils Simonson:

  Offra en helg på den här boken
  2015-10-16 09:22

  ”När jag läste boken började jag skämmas över mitt yrke och kall. Att jag under en lång karriär av och till i Läkemedelskommitte inte har sett och genomskådat. Att jag låtit mig förledas och tagit uppdrag som skribent och föreläsare för Big Pharma. Vad Götszsche dokumenterar i sin bok är en bomb och ger nya perspektiv som hisnar och skrämmer. Hans lika genomarbetade genomgång i: Deadly Psychiatry and Organised Denial är ännu mera skrämmande. Finns att ladda ner som Ebook via Amazon. Läs böckerna och häpna över den gedigna dokumentationen. Snyggt att Läkartidningen låtit recensera den, till skillnad från vanliga medier som har fullt upp med Idol och Prinsdop.

  Nils Simonson, Pens läkare., Hemmakontoret”

 2. 2

  Usch vad vi som manglades för Herrans många år sedan, vetat länge, men som genom ett under förlänades en planka att hoppa i hjälpen som fanns då och uppleva sig själv bli en resurs istället för ett hot mot sig själv, sin framtid, sitt hopp…

  Att ”vetenskap” i händerna på lönsamhet skulle stå i framkant närmast ett av de stup verkligheten förlänat ättestupan i brist på historiskt bättre perspektiv är en bedrift som kostat offer, karriärer och en herrans massa pengar att hålla luft i.

  ingen lär bli besviken heller i vilka förmågor som satsar allt för att upprätthålla ett sinnessjukt system, självmordsstatistik, av skäl som blott är lönsamma, brutala & nonchalanta.. Det har krigets väsen & politik alltid värnat om.

 3. 3
  Elisabeth G säger

  Jag har just läst de två första kapitlen (och håller på med det tredje) och kan verkligen rekommendera boken. Lite sur är jag bara över att jag missat den med flera år. Allt jag läst om den har tytt på att den var skriven på engelska men i min översättning är originalets titel på danska. Så jag hade kunnat läsa den för flera år sedan…

  MEN – köp/låna och läs, ni som ännu inte gjort det!

  En annan sak som gör mig rasande över Big Pharmas beteende och lurendrejeri är att så otroligt många djur fått lida helt i onödan i deras s.k. forskning. Jag säger som min far brukade säga: De skulle hängas rätt opp o ner i tärna (tårna) på skithusdörren.

 4. 4

  Recensionen i läkartidningen samt tillhörande (delvis bestörta) kommentarer är två år gamla men mediestormen har (som befarat) uteblivit. Vad kan göras åt denna hårresande korruption och ignorans om liv och hälsa? Läkarna har nog fattat i allmänhet men tiger av rädsla för myndigheter och media. Så kan vi ju inte ha det, och vi pungslås dessutom skattevägen för något så kontraproduktivt som den allopativa skolmedicinska medicinen. I Sverige riskerar man ändå inte befara att bli mördad som uppenbarligen är fallet i USA.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa