Hjältar och fegisar

Krönika av Göran Sjöberg  Professor Göran Sjöberg

De flesta av oss är ”fegisar” för att vi vill rädda vårt eget skinn. Överallt ser vi samma sak i naturen och man behöver bara studera en katt för att förstå mekanismerna. När en katt upplever en fara, t.ex. en bil, drar den sig tillbaka när den inser att den inte har något att vinna på att ”ta strid” mot något som är övermäktigt. Ser den en mus tar den striden för egen vinning.

Detta gäller förstås för alla livsformer och livssituationer, från bakterier till presidenter där Trump är ett typexempel på den senare livsformen och som efter att i början taggat upp sig mot de ekonomiska krafterna nu snabbt rättat in sig i de korrupta leden av lakejer i samhällets topp. Om Trump inte hade gjort det hade han säkert gått samma öde till mötes som president Kennedy eller för den delen vår tidigare statsminister Olof Palme.

Eftersom vi alla förstår dessa mekanismer beundrar vi också kollektivt ”hjältar” som vågar stå upp mot övermakten för vår räkning trots att de utsätter sig för stor fara för egen del. Det är därför vi betraktar dem som just hjältar eller kanske som eftersträvansvärda föredömen. Ett annat sätt att se på det hela är att de genom sitt agerande får hög status och respekt hos dom som har förstått vad de gör för vårt gemensammas bästa.

Det är dessa hjältemekanismer som slår mig nu när jag har läst en nyutkommen bok ”Diabetes Unpacked” där de tretton kapitlen är skrivna av lika många hjältar inom LCHF-rörelsen, dvs. personer som vågat ta strid för vår gemensamma hälsa trots att de förföljs av representanter för ett korrupt kostetablissemang som ser världens 500 miljoner diabetiker mer som en enorm kassako än något som man skulle kunna bota genom att sluta förgifta den med kolhydrater.

Sverige är ett erkänt föregångsland för LCHF och Lars-Erik Litsfeldt har skrivit ett av de tretton kapitlen boken, ett kapitel som lika gärna kunde ha skrivits av vår egen Annika, men hon får starkt erkännande och finns omnämnd på flera ställen som den pionjär hon är och det föreslås också i boken att hon borde få en staty upprest för denna pionjärgärning. De är många LCHF-are som förföljts på samma sätt som Annika och de finns också omnämnda i boken.

Portalfiguren i boken är den sydafrikanska professorn Tim Noakes som idag är den som stått högst upp på LCHF-barrikaderna de senaste åren då han utsatts för en fullständigt sanslös häxjakt, genom ”århundradets rättegång” inom kostvetenskapen, iscensatt av de sydafrikanska dietisterna på grund av en kommentar på en enda rad han skrev på ett socialt medium på internet. För tillfället har han blivit frikänd från dessa absurda anklagelser efter en utdragen rättegång som personligen har kostat honom en förmögenhet, men domen har överklagats.

Bakom dessa dietister, som verkligen uppträder som de uppköpta fegisar de är, döljer sig med nöd och näppe de enorma ekonomiska intressena inom livsmedels- och läkemedelsindustrin och det är dessa industrier som står som det verkliga hindret för vår växande LCHF-rörelse. Problemet för dessa industrier är att om de till slut skulle lyckas få professor Noakes fälld genom sitt överklagande så kommer troligen just absurditeten i deras anklagelse att få en förödande effekt på deras kolhydratstinna agenda. När folk börjar skratta åt ett etablissemang har det förlorat all trovärdighet och dess dagar är då räknade.

Alla framgångsrika revolutionära rörelser har haft sina hjältar som blivit martyrer. Det är min fasta övertygelse att vår gräsrotsrörelse inte går att stoppa idag och att etablissemanget till slut kommer att tvingas acceptera vetenskapen bakom LCHF. Man försöker nu skrämma de dietister som alltmer har insett det helt sjuka i sin yrkesutövning när det gäller råd de tvingas ge till diabetessjuka patienter. Ett exempel på detta är en framgångshistoria som nämns i boken där en dietist avslutningsvis viskar i örat på sin patient att han ska läsa om den alternativa LCHF-kosten. Detta fick honom att som diabetiker typ 1 att återta sin hälsa.

”Diabetes Unpacked” belyser den vetenskapliga grunden för LCHF från olika håll genom de tretton författarna.

Köp den och stöd våra pionjärer!

 

Comments

 1. 1
  Randi Siepen säger

  Hej! Finns boken Diabetes Unpacked på svenska?

 2. 2
  Göran Sjöberg säger

  https://www.amazon.com/Diabetes-Unpacked-Science-Sense-Coating/dp/1907797580

  Tyvärr – det mesta inom LCHF är idag på engelska men det finns ändå en hel del LCHF-böcker på svenska.

  Kostdoktorn är annars ganska bra på att översätta sina intervjuer med internationella kändisar till svenska som man kommer åt om man blir medlem hos honom.

 3. 3
  Randi Siepen säger

  Tack för svar. Har följt Kostdoktorn i många år och varit medlem i omgånger.
  Fantastiskt bra site!

 4. 4
  sten bjorsell säger

  Köpte just nu Kindle versionen och läste Lars Erik Litsfeldts kapitel.
  Det som slår mig nu är att när LCHF-följare presenterar sina framgångar tiger etablissemanget och säger kanske att det finns många meningslösa anekdoter om det mesta. Men om en enda typ-1 diabetiker på LCHF har haft ketoner över 2 eller 3 skriker etablissemanget ”ketoacidos”, utan att begripa skillnaderna.
  Undrar vad skulle hända om en LCHF-följande diabetiker fick en fot amputerad. Samma skrik?
  Men man kan inte säga mycket om det, eftersom amputationer är så vanliga bland de som följer standardråden. Samtidigt känner jag inte till ett enda fall bland de som följt LCHF efter ett par år. Händer det? Hur ser statistiken ut? Var det amputationer och hjärtattacker man varnade för när man sa att LCHF ser bra ut för viktminskning, men vad händer i det långa loppet?
  Vi vet redan vad som händer de som följer standardråden i ”det långa loppet”.
  Statistiken borde presenteras till nydiagnosticerade diabetiker-2 så att dom får ett riktigt val.

  Tack igen Annika för att du har visat vägen för så många av oss just genom att inte vara feg, som Göran skriver ovan! Statyn lär knappast komma upp, åtminstone aldrig med nuvarande styre av SLV, delvis fjärrstyrt både från EU och USAs ”Big Food” (ILSI).
  Idag är namnet LCHF den vinnande av två vanliga benämningar världen runt för kosten, som du myntat. ”Banting diet” från ca 1860 är den ursprungliga modellen som gav ordet banta på Svenska, här dock med förlust av ”hur” Banting bantade, vilket dock Tim Noakes försöker rättfärdiga.

 5. 5
  Göran Sjöberg säger

  Savalle, som verkar ha ”koll” på det mesta inom alternativmedicinen la in en video på den senaste tråden hos Lars Bern och som passar väldigt bra på den här tråden.

  Videon handlar om ett stort antal holisitiska läkare (och andra som går emot etablissemanget på olika sätt) som mördats i USA under förevändning av ”självmord” där en läkare hade skjutit sig två gånger i huvudet!

  https://youtu.be/dREmueW1yDI

 6. 6
  sten bjorsell säger

  Göran, se inlägg på Newsvoice idag om Kevin Shipp. Kanske något som kallas ”shadow government” kan ligga bakom?

 7. 7
  I Like Neil Young säger

  #6

  Tror jag väl inte de vill alla väl.

  Ytterligare video för alla som vill förstå hur Codex Alimentarius – WTO – och t.ex de absurt låga rekommenderade nivåerna av vitamin D funkar , varför vi ska ha upp till flera gram av dödsgiftet fluor om dagen och varför GMO är så bra och ofarligt.

  Jag undrar vad TrojaHästen C Malmström har att säga om detta? Har hon barn tro?
  https://www.youtube.com/watch?v=h0CQrL5nzwo

 8. 8
  I Like Neil Young säger

  Dessutom har Google och Facebook nu börjat med s.k ”fact-checking” det borde börja få samtliga alarm och varningsklockor ringa hos väldigt många människor med mer än några få hjärntvättade celler kvar.
  https://www.theguardian.com/technology/2017/mar/22/facebook-fact-checking-tool-fake-news

  Jag säger inte att det inte finns en massa blådårar därute som vill föra fram vilka idiotier som helst – det gör det verkligen. Men det borde vara upp till dig som individ att göra dina egna bedömningar – det ska inte någon annan göra – om du nu inte ber om det.

  Tänk så här – runt 2008-09 när LCHF-striden var som hårdast, när diskussionerna om D-vitamin nivåerna var som störst – vad hade då hänt om Rössner et.al varit ”fact-checker” på LCHF vad hade hänt om FDA/Livsmedelelsverket/Läkemedelsverket kommit in som ”fact-checker” på D-vitaminnivåer. Man hade stoppat rörelsen i sin linda. Precis som man nu vill göra med andra som drar fram sanningen här och var.

  Jag hade inte vetat ett skit om Kolloidalt Silver, MSM, DMSO, Gurkmeja och Svartpeppar – inget om Cocosfett. Jag hade inte fått info om vacciner, statiner och blodfetter. Jag hade inget vetat om Insulin och blodsockernivåer eller resistent stärkelse, Inget om Flour, inget om alternativa Cancerkurer. Inget om Cecila Malmström och TTIP. Inget om hur viktigt det är med vitaminer och mineraler i rätt nivåer. O.s.v

  Jag tror vi är i ett läge där makten inte kan ta mer – så det gäller att se upp nu.

 9. 9
  Lars Bern säger
 10. 10
  XMargareta säger

  Det är positivt att framhålla hjältar.

  Det är väldigt, väldigt viktigt.

  Ordet samvete är mycket intressant.
  Som jag tolkar det: Sam-, handlar om oss alla tillsammans, vete handlar om ”att veta.”

  Om vi är sanna mot oss själva och har kunskapen, vet sanningen, så vet vi verkligen vad som är till godo, det bästa för de flesta.
  Att handla efter detta upplysta samvete, mot opposition, är det sanna, är beundransvärt.

  Att beundra människor, som följer sitt samvete, leder till att människor får förebilder och vi får en positiv spiral.

  Det kan förändra hela samhället.

  Vi här beundrar tex Annika.
  Se vilken kraft det givit oss!

 11. 11

  Tack för ännu en fin krönika, Göran!

  Jag ska beställa boken, och jag hoppas att många andra också gör det!. Den verkar vara enormt intressant, och jag vill göra vad jag kan för att stödja Tim Noakes. Om vi blir många som köper denna bok, så blir det ett inofficiellt vittnesbörd som kan väga över till hans fördel. Det handlar inte bara om denna enskilda modiga person. det handlar om kampen för sanningen och om kampen mot det destruktiva – vår livsviktiga gräsrotsrörelse.

  Annika Dahlqvist är i detta sammanhang en hjälte, men jag anser att inte bara hennes staty vid entrén till Livsmedelsverket, som du så träffande föreslog för lite sedan på Lars Berns blogg, ska påminna om kampen för hälsan, omtanken och livet. Jag skulle vilja föreslå att Annikas staty får sällskap av ytterligare fyra statyer av våra svenska förkämpar för hälsan, omtanken och livet, alltså sammantaget dessa fem hjältar:

  Elis Sandberg, Erik Enby, Ingemar Ljungqvist, Annika Dahlqvist, Lars Bern

 12. 12
  Göran Sjöberg säger

  Savalle,

  Tack för uppmuntran!

  Vad som slår mig är att det är först när folk ”börjat tänka” självständigt som de blir mottagliga för alternativa synsätt.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa