Cancervården måste välja mera kostnadseffektiva strategier

Inlägg av Lars Bern.

Sven Erik Nordin fortsätter därtill.

 

Comments

 1. 1

  Som vanligt mycket bra skrivet av Lars Bern. Det bästa vore om forskarna lärde sig om Warburgeffekten samt att våra sjukhus serverade ketogen kost.

 2. 2

  Potatis och ris är ju billigare än en LCHF-variant.

 3. 3

  Ser man på helheten så är det f-n så mycket dyrare.

 4. 4
  Gunnar Isaksson säger

  Den absolut bästa strategin vid cancer som jag känner till är att först fasta 48 timmar innan behandling och 24 timmar efteråt. Det gör att friska celler ställer sig i försvarsställning och inte påverkas nämnvärt av varken strålning, cellgifter eller annat. Däremot kommer alla cancerceller att svälta och bli helt försvagade så all behandling tar mycket bättre.

  Gissningsvis behövs då inte cytostatika utan det kan räcka med injektioner av vitamin C helt enkelt.

 5. 5
  Thomas H säger

  Väldigt bra skrivet av Lars Bern! Sådär är det ju….. En undrar ju hur det är möjligt att Big Pharma har lyckas dupera nästintill hela läkarkåren! ???

 6. 6
  Bengt D Nilsson säger

  Obesity and Cancer (Dr Jason Fung)
  https://www.dietdoctor.com/obesity-and-cancer

 7. 7

  Skolmedicin eller alternativ behandling mot cancer – en jämförelse…

  Ofta avfärdar man ”alternativa behandlingsmetoder” mot cancer som bluff eller kvacksalveri – utan att specificera vilka metoder man avser. Det är ungefär som att säga, att ”fiskar är farliga” – utan att berätta, om man menar torsk, mört eller haj… Det blir förstås inte särskilt meningsfyllt att föra en diskussion om olika behandlingsmetoder då!

  Det finns mängder av alternativa preparat – kosttillskott och allehanda ”mirakelmedel”, som man förstås får värdera var för sig. Detsamma borde man naturligtvis göra med skolmedicinens preparat och metoder! Men där litar man okritiskt och aningslöst på läkarna och den medicinska ”vetenskapen”. Den traditionella vårdens standardbehandlingar mot cancer – cellgifter och strålning – är båda i sig cancerframkallande. Och varför skulle annars sjukvårdspersonal behöva en omfattande skyddsutrustning, när de använder dessa metoder? Om fullt friska människor skulle utsättas för de strålningsdoser och de mängder av cellgifter som distribueras till cancerpatienter, så skulle många efter en tid faktiskt drabbas av cancer! Och något förenklat kan man ju också säga, att cellgifter (cytostatika) faktiskt är förädlade former av stridsgas, som användes redan under första världskriget. Det är en absurd tanke, att stridsgas skulle ”bota” cancer! Visserligen är cancerceller s.a.s. mindre robusta än vanliga celler, så att de akut skadas mer än vanliga celler av dessa gifter. Men på sikt är denna behandling ofta förödande.

  Nästan alla cancerpatienter har näringsbrister – framför allt av mikronutrienterna jod, selen, magnesium, och zink. Dessutom har man oftast också brist på D-vitamin, C-vitamin, olika B-vitaminer och fettsyran Omega-3. De flesta har också genom ett för högt intag av kolhydrater (socker och stärkelse) mycket förhöjda blodsockervärden – och därmed höga insulinvärden. Och bukspottkörteln tvingas arbeta på högvarv, just för att producera tillräckligt med insulin för att få ner blodsockervärdet. Och redan professor Otto Warburg (Nobelpriset i medicin 1931) visade i sin forskning, att cancerceller på grund av sin avvikande metabolism är extremt beroende av socker!

  När jag själv nu åtgärdat nämnda brister, genom tillskott av aktuella mineraler och vitaminer, och dessutom minskat mitt kolhydratintag drastiskt, samt lagt till bl.a. gurkmeja och ingefära, som är kända i indisk och kinesisk medicin sedan några tusen år – så kallar många mig ”ovetenskaplig” eller ”vidskeplig” och ”okunnig”… I stället anser de (framför allt läkarna) att jag borde ha fortsatt att äta ”som vanligt” (inkl. alla tillsatser i form av färgämnen, konsistensgivare, smakförstärkare, konserveringsmedel, surhetsreglerare, modifierad stärkelse och kemiskt manipulerade vegetabiliska oljor). Och jag borde ha låtit mig behandlas med kemiska stridsmedel och/eller livsfarlig strålning!

  Då jag nu vid fyra på varandra följande undersökningar (ultraljud och datortomografi) konstaterats cancerfri, så verkar läkarna något förvirrade, och de har ingen förklaring till detta. Eftersom de redan för tre år sedan med absolut säkerhet förutsade min snara död i cancer (skivepitelcancer med spridning till lymfan) – om jag inte accepterade deras behandling, vilket jag inte gjorde – så förstår jag deras förvirring. De har inte heller någon förklaring. Men de är överens om att det i alla fall absolut inte kan ha något med min ändrade kost och mina kosttillskott att göra!?

 8. 8
  Göran Sjöberg säger

  Sven Erik,

  Det är väl som med min ”senaste” kaxiga kardiolog som ansåg att allt jag ”höll på med” var nonsens. När jag frågade honom om han inte var det minsta förvånad att jag satt där med ett starkt och ”friskt” hjärta, som han konstaterade genom sina undersökningar, med tanke på att jag då under femton år hade tackat nej till den omfattande by-passoperationen och alla hjärtmedicinerna.

  Han blev då lite ställd i sin kaxighet av min fråga men fick till slut ur sig:

  ”Du har bara haft tur!”

 9. 9

  Hahaha… Ja ”tur” är allt de kan hitta på! Pinsamt att naturvetenskapligt utbildade läkare inte kan erkänna något så fundamentalt som kausala samband! Och eftersom tur eller otur avgör t.ex. om man får cancer, så finns det ju ingen anledning att försöka förebygga!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa