Anna Hallén hotas av FitLine

Anna Hallén Buitenhus har på sin blogg informerat om FitLines produkter. FitLine har nu hotat henne med stämning om hon inte tar bort det. Anna skriver på Facebook:

FitLine tvingar mig ta bort inläggen från min privata blogg, annars vidtas juridiska åtgärder mot mitt företag, Anna Hallén AB.

Jag har av rädsla lovat att ta bort inläggen från bloggen innan helgen är slut.

Arg, besviken och ännu mer taggad att informera om innehåll i produkter som hävdar att de är hälsoprodukter. Denna FB-profil är min privata.

Någonstans hoppas jag på att yttrandefrihet finns i Sverige idag 2017. Trots stora multinationella miljonföretag.

Vidrigt! Riktigt vidrigt. Djupt besviken.

Vill ni hjälpa mig att informera såsom privatpersoner får enligt svensk lag så kopiera det jag skriver, dela inte.

För om FitLine även lyckas skrämma mig så att jag som privatperson inte får uttala mig och jag tvingas sudda även mina privata FB-inlägg så försvinner alla delningar.

Ledsen och rädd, men ännu mer taggad!”

Vad kan vi göra för att hjälpa Anna?

Vi ska självklart inte köpa någon av FitLines produkter.

Anna Hallén berättar om hur det fungerar i pyramidmodellsföretag, sk MLM-företag (Multi-level marketing).

 

Comments

 1. 1
  Kjell Holmsten säger

  Sveriges Rättssystem skyddar först och främst företag. Varför? Samhällsnyttan så klart. Kom ihåg denna viktiga sak Juridik är lika med ”Vem som får rätt, Inte vem som har rätt”. Svenskt rättssystem är ytterst korrumerat av framförallt Frimurare och deras gelikar.

 2. 2
  Eva Hazard säger

  Häxjakt! Att hota som fitline gör är absolut inte okey! Iaf inte i Sverige med våra lagar om yttrandefrihet.
  På några av fitlines sidor (svårt veta vilka som är äkta) gjorde jag följande inlägg igår;

  Och hur tänker fitline med sina advokater här? Hur långt är ni beredda gå för att tysta privatpersoner som ifrågasätter era produkter? Sen när tycker ni det är okey att inte acceptera att vi har yttrandefrihet? På sin privata blogg har Anna Hallén Buitenhuizhttps://www.facebook.com/anna.hallen?fref=ts sen länge granskat marknadens utbud på produkter som lovar runt och håller tunt. Däribland fitline. Anna har nu efter hot från er advokat tvingats radera sitt inlägg på den privata bloggen (nedan) https://www.annahallen.se/fitline/ för att enligt fitlines advokat slippa åtal. När Expressen däremot har samma ifrågasättande om fitline https://www.expressen.se/…/ar-vitaminti…/ hotas de inte av någon fitline advokat. Vad kommer nu hända med mig och mina inlägg? Kan jag också räkna med bli kontaktad av fitline advokat för spridande av fakta?

 3. 3
  Göran Sjöberg säger

  Det finns en lukrativ marknad för ”skönhetsprodukter” och ”hälsoprodukter” som när man synar dom närmare inte har något med vetenskap att göra. Att bekämpa alla dessa charlataner som agerar på denna marknad är förvisso ett Sisyfosarbete även om det är vällovligt – helt enkelt ett otacksamt jobb.

  När man hotar med advokater och rättsliga åtgärder är det för mig uppenbart att man har ett stinkande byk i sin balja.

 4. 4
  sten bjorsell säger

  Dom ”stora bovarna” brukar stämma först när dom har fel för att då behöver motparten ta två steg istället för ett för att få rätt, och så kan det se ut som om man varit ”förtalad” ett tag.
  Att skicka brev från sin advokat är dock bara tomma hot.
  Slimeballs.

 5. 5
  Kenneth Thorberg säger

  Vi som privatpersoner får väl anstränga oss lite mer för att sprida kunskap om företag som
  FitLine AB och liknande…

 6. 6

  FitLine är nog ute efter marknadsföring?
  Vad är det dom säljer?

 7. 7
  Mauri Junes säger

  Jag gick på Fitlines marknadsföring och beställde deras produkter på ett sånt här väckelsemöte i Sundsvall. Sen kom jag på att de smakade alltför söta och inte hjälpte mot mina besvär. Dyra var de också.
  Nej inga Fitline-produkter för mig!
  Mauri

 8. 8
  foie gras säger

  Sverige har inte mycket utrymme för den enskilde medborgarens rättigheter i rader av viktiga frågor Detta enorma demokratiproblem anas i varje angelägen artikel av Lars Bern.
  Anna Halléns situation väcker åtminstone förhoppningen att ett sömnigt rättssamhälle vaknar och rycker ut på hennes sida. Det sker nämligen inte om hon exempelvis varit patient inom vården och något gått fel under behandlingen.

  Den i realiteten obefintliga patientsäkerheten i Sverige lämnar patienten vind för våg med hänvisning endast till vårdens egna tandlösa instanser. Bedömning i domstol är i praktiken ogörligt.
  Inget ansvarsutkrävande krävs heller där patienten direkt undanhålls erkännande av att något gått fel.
  Den nationella skammen uttrycks i Socialstyrelsens rapport från i våras där man med luktsaltskänslig formuleringskonst konstaterar att kvinnor inte vet vart de ska vända sig med ”fysiska eller psykiska problem” efter förlossningen.
  Heja Anna Hallén! Ring upp en jurist.

 9. 9

  Instämmer med ovanstående kommentarer. Att företag kan hota på detta sätt visar verkligen hur sjukt korrumperat samhället blivit! Aldrig i livet att jag skulle ta i detta företags syntetiska produkter ..ens med tång!! USCH!!!

 10. 10
  Gunnar Isaksson säger

  I USA har rättssystemet gett stort spelrum för den typen av företag.

  I min lilla lila grupp LCHF-hälsa och åldrande har jag uppdaterat reglerna med:

  UPPDATERING
  Personer förknippade med MLM företag som exempelvis FitLine blir omedelbart uteslutna om de blir påkomna med marknadsföring. Det sker utan någon som helst diskussion.

 11. 11

  Om folk slutar köpa deras skräpprodukter och väljer riktig mat i stället, så är de snart borta från marknaden. Konsumenten har makten.

 12. 12
  XMargareta säger

  Den upplyste konsumenten har makt.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa