Ketogen paleolitisk kost mot cancer

Artikel i Journal of Cancer Research and Treatment.

Författarna har erfarenhet av att cancer har stannat upp eller gått tillbaka av ketogen paleolitisk kost – dvs mejerifri LCHF.

I Dagens Medicin står om jämförelse mellan konventionell och alternativ cancerbehandling. De alternativbehandlade dog mera.

Man vet (som vanligt) inte vad man ska tro.
Själv tycker jag att om man vill ta emot skolmedicinens cancerbehandling, så måste man väl ändå ha fördel av att äta ketogen kost till det?

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell says

  Intressanta resultat! Har just läst ut boken “Tripping over the truth” som jämför genetiska cancerteorier med metabola och åtminstome för mig visar att genmutationer är resultat av cancer, inte orsak.

  Läkare i Svrerige tillåts vad jag förstår ej att rekommendera annan cancerbehandling än vad som är standard här, till skillnad från Ungern?
  Men om man vill behandla cancer från början på samma sätt som dom redovisar att dom gjort i Ungern, kan en patient räkna med något läkarstöd överhuvudtaget i Sverige?

 2. 2

  Ofta avfärdar man ”alternativa behandlingsmetoder” mot cancer som bluff eller kvacksalveri – utan att specificera vilka metoder man avser. Det är ungefär som att säga, att ”fiskar är farliga” – utan att berätta, om man menar torsk, mört eller haj… Det blir förstås inte särskilt meningsfyllt att föra en diskussion om olika behandlingsmetoder då!

  Det finns mängder av alternativa preparat – kosttillskott och allehanda ”mirakelmedel”, som man förstås får värdera var för sig. Detsamma borde man naturligtvis göra med skolmedicinens preparat och metoder! Men där litar man okritiskt och aningslöst på läkarna och den medicinska ”vetenskapen”. Den traditionella vårdens standardbehandlingar mot cancer – cellgifter och strålning – är båda i sig cancerframkallande. Och varför skulle annars sjukvårdspersonal behöva en omfattande skyddsutrustning, när de använder dessa metoder? Om fullt friska människor skulle utsättas för de strålningsdoser och de mängder av cellgifter som distribueras till cancerpatienter, så skulle många efter en tid faktiskt drabbas av cancer! Och något förenklat kan man ju också säga, att cellgifter (cytostatika) faktiskt är förädlade former av stridsgas, som användes redan under första världskriget. Det är en absurd tanke, att stridsgas skulle ”bota” cancer! Visserligen är cancerceller s.a.s. mindre robusta än vanliga celler, så att de akut skadas mer än vanliga celler av dessa gifter. Men på sikt är denna behandling ofta förödande.
  Nästan alla cancerpatienter har näringsbrister – framför allt av mikronutrienterna jod, selen, magnesium, och zink. Dessutom har man oftast också brist på D-vitamin, C-vitamin, olika B-vitaminer och fettsyran Omega-3. De flesta har också genom ett för högt intag av kolhydrater (socker och stärkelse) mycket förhöjda blodsockervärden – och därmed höga insulinvärden. Och bukspottkörteln tvingas arbeta på högvarv, just för att producera tillräckligt med insulin för att få ner blodsockervärdet. Och redan professor Otto Warburg (Nobelpriset i medicin 1931) visade i sin forskning, att cancerceller på.grund av sin avvikande metabolism är extremt beroende av socker!

  När jag själv nu åtgärdat nämnda bister, genom tillskott av aktuella mineraler och vitaminer, och dessutom minskat mitt kolhydratintag drastiskt med hjälp av LCHF, samt lagt till bl.a. gurkmeja och ingefära, som är kända i indisk och kinesisk medicin sedan några tusen år – så kallar många mig ”ovetenskaplig” eller ”vidskeplig” och ”okunnig”… I stället anser de (framför allt läkarna) att jag borde ha fortsatt att äta ”som vanligt” (inkl. alla tillsatser i form av färgämnen, konsistensgivare, smakförstärkare, konserveringsmedel, surhetsreglerare, modifierad stärkelse och kemiskt manipulerade vegetabiliska oljor). Och jag borde ha låtit mig behandlas med kemiska stridsmedel och/eller livsfarlig strålning!

  Då jag nu vid fyra på varandra följande undersökningar (ultraljud och datortomografi) konstaterats cancerfri, så verkar läkarna något förvirrade, och de har ingen förklaring till detta. Eftersom de redan för tre år sedan med absolut säkerhet förutsade min snara död i cancer (skivepitelcancer med spridning till lymfan) – om jag inte accepterade deras behandling, vilket jag inte gjorde – så förstår jag deras förvirring. De har inte heller någon förklaring. Men de är överens om att det i alla fall absolut inte kan ha något med min ändrade kost och mina kosttillskott att göra!

 3. 3
  Gunnar Isaksson says

  Det stora bekymret med skolmedicinens cancerbehandling är att efter en kur på ett antal behandlingar så är immunförsvaret mer eller mindre ödelagt. Det är just ett starkt immunförsvar som kan göra att man slipper återfall men är det så skadat så är det endast en tidsfråga.

  Ketogen kost lugnar ned utvecklingen av cancern men har den fördelen att man utan större problem kan fasta regelbundet om man behöver.

  Om man fastar 2 dygn innan strålning/cellgifter och 24 timmar efter behandlingen så kommer de friska cellerna att skydda sig och inte skadas lika illa, men cancercellerna försvagas av fastan så behandlingen blir mycket mer effektiv.

  Det har gjorts sådana försök och det riktigt intressanta är att de som tagit en serie behandlingar får ett helt friskt immunförsvar efteråt. De mår inte heller så dåligt efter varje behandling och kan börja arbeta nästan direkt efter behandling istället för att ligga sjuk i veckotal.

  För oss som inte har cancer och äter LCHF så kan vi fasta 72 timmar några gånger om året och under fastan så bryts dåliga delar av immunförsvaret ned och nya skapas från stamceller då vi börjar äta igen. Själv så fastar jag på det viset en gång i månaden sedan ca 4 år.

 4. 4

  Studien, dvs konventionell mot alternativ cancerbehandling, har ganska lite vetenskapligt värde. Forskarna visste inte alls vilka behandlingar (om alls) ingick i gruppen alternativ medicin. Man kan ju t.ex. jämföra rökning och svampätande och få ett resultat att svampätande är farligare, om det just i den delgruppen av svampätare råkade finnas några som åt vita flugsvampar. I princip jämförde man någonting med någonting annat och konstaterade att i gruppen någonting var överlevnaden bättre än i gruppen någonting annat, och att därför skall man inte använda någonting annat. Mycket vetenskapligt.

 5. 5
  Britta Andersson says

  Jag tror inte att det ena utesluter det andra. Att stärka sitt immunförsvar och när så kräver också ta del av den konventionella vården. Själv befinner jag mig i läget att behöva genomgå en stor och som det tycks farlig operation. Det som skär i hjärtat är den urusla maten. Flytande soppor som nog aldrig sett en enda naturlig ingrediens, näringsdrycker fulla av maltodextrin och färgämnen, mat med mycket stärkelse och lite fett, ofta i halvfabrikat. Kaffe med kex och kakor som håller i evighet och med högst onaturliga fetter är vad som bjuds i fikarummet. Blä! Det värsta är att man ändå mister aptiten, men just i det sammanhanget rasar kilona på många av oss och man vill å sjukhusets vägnar inte att vi bara rasar i vikt, vilket tyvärr är vanligt. Därför är läskedrycker och dessa förfärliga kakor och glass vad som bjuds. Jag tror på bra fetter men här är maten inte ekologisk det kan jag garantera. Jag tror på bär och gurkmeja och grönt te och naturligtvis lchf, även om jag nu tappat aptiten för lagad mat. Men fet youghurt och en god brie och en hemmagjord majonnäs går ner. Ack, om man förstod att en högt utvecklad teknik vad gäller röntgen och operation inte går att kombinera med nyttig kost som också får kosta. Vad gäller cellgifter och strålning slipper jag.

 6. 6

  Gör goda gröna smothies med kokosolja, kokosmjölk, bär och ingefära samt lime – kan förstärkas med ägg, blötlagda mandlar och grädde om man behöver mycket näring Varförsiktig med frukter i smothies – de höjer blodsockret för mycket.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.