Tramadol

Jag minns, för kanske 15 år sen, att dextropropoxifen utgick som smärtstillande medicin, för att det ansågs farligt. Tramadol däremot ansågs ofarligt. Det skulle inte kunna orsaka dödsfall och det var inte beroendebenäget.
Nu berättar de på Nyheterna att Tramadol är det vanligaste missbrukspreparatet.

 

Comments

 1. 1
  Ulf Pohl säger

  Vad är skillnaden mellan ”läkemedel” och narkotika mer än att det första är tillåtet men inte det andra? På engelska heter allt ”drugs”.
  Hederligare tycker jag.

 2. 2

  Tramadol, heroin, lyrica, fentanyl, nikotin, cannabis, buprenorfin och socker är de vanligaste preparat som klienterna hos oss använder. Vi försöker motivera våra klienter att förstå och att de själva måste agera för att överleva. Beroendesjukdomen är dödlig men behandlingsbar. Diagnos, gener och social stabilitet är avgörande för att lyckas genomgå en förändring med mindre sov som återfall.

 3. 3

  Legaliserat drogmissbruk! Tramadol var bara en av gifterna de ville stoppa i Kerstin Andersson från Malmö för sina problem med artros och ledvärk, som hon senare i stort sett blev av med genom helt ofarlig och naturlig kinesisk värmeakupunktur hos Sam Mac i Malmö (sammac.se). Hon skriver i en artikel i 2000-Talets Vetenskap nr 5/2016 (även på https://anekdoter.se/anekdot.asp?anekdotID=321) bl.a.:

  ”Sjukvårdens lösning på artrosen var att ordinera värktabletter såsom Diklofenak, Alvedon och Omeprazol. Jag tog bara mina värktabletter i 14 dagar. Sedan fick jag fruktansvärda biverkningar under ett helt år. Jag fick blodpropp i benet, yrsel, hjärtklappning. I flera månader hade jag förhöjda levervärden, mörkbrun urin och ljusgul avföring. Namnen på mina biverkningar fyllde ett helt A4. Jag valsade runt i sjukvården och en läkare ansåg att jag borde ta mer och tyngre mediciner såsom Morfin, Tramadol och andra narkotikaklassade preparat mot värken, trots att jag hade fått biverkningar av de andra medicinerna. Därefter hamnade jag på reumatologen i Malmö. Där tog man för givet att jag behövde cellgifter och kortison mot psoriasisartriten. Jag frågade sjukvården om det fanns något annat som den kunde göra för mig, till exempel något med kosten. ”Nej”, sa läkaren, ”det är bara cellgifter som hjälper”. Cellgifter vägrade jag att ta men valde att ta kortison i 14 dagar efter det att läkaren hade försäkrat mig om att det inte skulle leda till några biverkningar. Då blev det än värre. Jag fick blodpropp i hjärnan, så att jag svimmande, fick magsår, hamnade i djup depression och dessutom tilltog värken.”

 4. 4

  P a p p a s h u v u d v ä r k
  Min gamla pappa led av mycket besvärande huvudvärk – dag efter dag – år efter år.
  Han fick diagnosen spänningshuvudvärk och provade allehanda värktabletter. Han fick också remiss till sjukgymnast. Inget hjälpte.
  Så hörde han talas om en professor i Göteborg (hade varit på TV). Jag hjälpte pappa att skriva ett brev. Vi bifogade läkemedelsförteckning och kopia av en hjärnröntgen samt undrade om professorn hade några förslag – någon behandling som kanske kunde hjälpa.
  Pappa fick ett mycket vänligt svar. Professorn hade aldrig sett en sådan ”vacker” hjärna hos en så gammal man (pappa var nog närmare 90).
  Professorn skrev att pappa skulle kunna prova Tradolan (=tramadol)!
  Eftersom jag hade hört talas om Tradolan – att den var mycket beroendeframkallande och svår att sluta med – kunde jag avstyra det här ”försöket”.

  Jag hade hört talas om TENS (=transkutan nervstimulering) och han fick låna en apparat av landstinget. Den behandlingen var i alla fall mindre farlig även om den inte tog bort huvudvärken som jag, många år senare, förstod kanske kunde vara en biverkan av kolesterolsänkaren Zocord (=simvastatin).

  Jag skulle önska att både vård och patienter hade läkemedelsbiverkningar i åtanke när det gäller olika typer av långvarig värk. Det finns fler läkemedelsgrupper än statiner som kan förorsaka olika typer av värk t.ex. antibiotikagruppen fluorokinoloner (t.ex. Ciproxin = ciprofloxacin, Tavanic = levofloxacin, Avelox = moxifloxacin).
  Gruppens bipacksedlar har redan förstärkts i USA och Kanada..
  EMA (=Europeiska läkemedelsmyndigheten) undersöker sedan i våras om något liknande bör göras.
  För den som vill lära sig mer om fluorokinoloner besök gärna http://www.floxiehope.com, http://www.ciproispoison.com, http://www.fqvictims.org och http://www.askapatient.com (sök på t.ex. Cipro, Levaquin och Avelox). Det finns intressanta patientberättelser på samtliga hemsidor.
  Det går också bra att googla ”floxies”, ”floxed”, ”fluoroquinolonetoxicity”.

  Den första boken som jag läste i ämnet hade titeln ”Bitter Pills” och var skriven av Stephen Fried. Just nu väntar jag på en ny bok som omnämns på http://www.floxiehope.

  Man skall inte ta för givet att en professor kommer med de bästa råden!

 5. 5

  Tänkte föreslå Tradolan som missbruksfaktor här i Byhåla men fick se att det är samma sak och skit som Tramadol. Tankarna ser ut som händelser..

  Missbrukargrannen med svår alkoholism och stegrande led, knäproblem kunde tydligen få hur mycket Tradolan som helst av någon lokal häxdoktor.. Både konsumtion och försäljning gick som en dans. Medan ett prov på eventuella restsubstanser hade funnit både amfetamin, en hela regnbåge missbruksspektrum ihop med alkoholismen.. Den allt groteskare Våldsspiralen var bara ytterligare ett komplement.. De värsta exemplen är vill inte mångfaldens utan de vanliga, de lidande i det tysta utan större utsvävningar som står för lejonparten av cyniska inkomster..

  Själv kunde jag nog blivit morfinist pga av ryggont motsvarande smärtorna av yxhugg i nj́urtrakten, men vågade aldrig ta ut receptet. Efter månader kom en natt av gråt och sorg över mammas sorgliga situation och värken som funnit sig plåga så att inte ens vända sig i sängen kändes annat än som ett helt och omständligt företag var som bortblåst. Inkapslad chock, sorg, förtvivlan och bedrövelse kunde ”förlama” en betydande del av ryggraden? Ingen del av den är väl egentligen betydelselös, utan lider en eller flera kotor får de andra det knepigt. Kom inte å säg att livet inte är komplicerat men trots det har enkla lösningar.

  Vem vill av vinstintresse inte sko sig på dessa möjligheter! Schackspelet har ständigt samma aktörer prinsar, prinsessor, kungar, springare, torn och bondeoffer. Man kan inte annat än bli matt och schack över att mönstret måste vara svartvitt.

 6. 6

  Partiella agonister
  Tramadol
  Tramadol är ett s.k. smutsigt preparat. Det innebär att det dels ger smärtlindring upp till maxdos på samma sätt som morfin, men det påverkar även noradrenalinsystemet i hjärnan. Risken för beroende är avsevärd för tramadol, men förefaller vara väldigt individuell. Sannolikt är den till stor del kopplad till effekterna på noradrenalinsystemet. Maxdosen för tramadol är 400 mg per dygn. Doser över det ger enbart biverkningar och inga positiva effekter.

  Hittade på https://www.smartkliniken.eu/behandlingar/medicinering-3229500

 7. 7

  För ett antal år sedan fick jag Tramadol mot ryggskott ett ganska stort paket med 100 kapslar de var ofarliga sa läkaren, till skillnad mot de Somadril jag fått tidigare hon sade hade blivit narkotikaklassat. 2 kapslar tillsammans med Alvedon 3 ggr. dagligen. Provade och var i ett saligt rus efter endast ett par intag. Min kollega ringde mig och skulle kolla läget sa ” Är du hemma och super” vilket inte var så upplyftande att höra när man inte kunde förflytta sig annat än krypande på alla fyra. Efter 1 dag slutade jag med dessa galenskaper talade med min läkare som bara sa att visst kan man bli lite yr men det är inget farligt men nu vet man.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa