Borgerliga i Trelleborg vill ge eleverna mer fet mat

SVT.se.

Många gånger har politiker i kommuner bestämt att barnen ska få helmjölk och Bregott, de som vill, men sen har kommunernas kostchefer kommit in och bestämt att det ska bli lättmjölk och lättmargarin igen. Man undrar vem det är som bestämmer egentligen? Ofta har de hänvisat till kostnaden – eller att det totala fettintaget överskrids.

 

Comments

 1. 1
  Konsument i Sverige säger

  Kommunen i Trelleborg verkar ha en kostpolicy från år 2013.
  https://www.trelleborg.se/globalassets/files/serviceforvaltningen/filer/maltidsservice/faststalldkostpolicy.pdf

  Ganska gammal alltså!

 2. 2
  Elisabeth G säger

  # 1

  ”Ganska gammal alltså!”

  Ja, den är definitivt inte uppdaterad. Lite konstigt med tanke på den forskning som finns. Men, men, jag prenumererade tidigare på en veckotidning där högsta kunskap vad gäller hälsa ansågs vara en viss Hellenius…

 3. 3
  sten bjorsell säger

  ”Kostchefer” kan väl ofta ha en dietistutbildning. Det bör innebära mångårig indoktrinering med ett flertal kurser direkt sponsrade av Big Food, en ”grupp” som vet precis hur man värnar om tillväxten av viktiga medlöpare. Big food vet att varje krona investerad i dietistutbildning kan betyda lika många om året i kanske 40 år, medan vår regering konstant spar kortsiktigt men sedan betalar kalasen, med våra pengar, utan att fatta någonting!
  Tänk att man kan vara sååå duktig på att räkna och samtidigt inte ha en aning om hur man räknar ut! Så till viss del bör många av felen vi ser hos våra alltför ofta mycket aningslösa politiker ha grundlagts redan i vår skola. Suck.

 4. 4

  Sparpotentialen ligger på runt 270 000 000 000SEK per år. Så mycket sjukvård konsumeras pga Metabolt Syndrom. Att inga politiker nappar!

 5. 5
  Melker säger

  Vi får hoppas på en handlingskraftig ny folkhälsominister.
  Wikström avgår nu av hälsoskäl.

 6. 6
  Melker säger

  Annika Strandhäll blev det visst som fick utökat ansvar.
  Är rädd att hon inte kommer göra mycket väsen av sig på folkhälsosidan…

 7. 7

  Vi får skicka några lchf-böcker till Annika Strandhäll – hon behöver få riktig information!

 8. 8
  Nisse Hult säger

  Ny minister är ju inte detsamma som det kommer hända nått mera än innan angående förebyggande friskvård, utan det fortsätter nog som innan, ökad ohälsa hos folket, industrin fortsätter gotta sig på folks ohälsa, politiker fattar inget, möjligen när det är för sent, dvs snack och ingen verkstad.

 9. 9
  I Like Neil Young säger

  #4 Erling.

  Inte för att vara motvalls – men vad är det som får dig att tro att man är ute efter att spara pengar?
  Big Everything och Big Politics har inte folkets bästa för ögonen direkt….konsulter, lobbyister, ett borttaget tjänstemannansvar och naiva/obildade/korrumperade politiker gör att folket sitter fast i en rävsax.Ekonomiskt, Frihetsmässigt och Hälsomässigt. Detta kommer aldrig att ändras ”uppifrån”, det måste komma underifrån. Från dig och mig. Vägra spela spelet helt enkelt.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa