Färre fetmaopereras i Sverige

SVT/nyheter.

Operationsantalet har gått ner från 8000 per år till 6000, i Sverige. Det kan bero på att kraven på viktminskningsåtgärder före operations-beslut har ökat(?). Men det kan också bero på att efterfrågan har minskat(?).

Det är nog många nu som har hört talas om att man kan gå ner bra i vikt med LCHF, och satsar på det i första hand. Vi är många i Sverige och världen som har lyckats med den metoden.
Vi får hjälpas åt att fortsätta att sprida budskapet. Det känns bra att lyckas minska övervikt, och därtill få bättre hälsa, utan att bli knivskuren och stympad.

Det viktigaste nu är att ’fetmabehandlarna’ slutar att varna för naturligt mättat fett, eftersom fett är nödvändigt för en lyckad viktnedgång med LCHF. Annars blir man hungrig, och då går det inte.

 

Comments

 1. 1
  Hanveden säger

  Fann detta hos Kostdoktorns nyheter och en intervju med Nina Teicholtz.

  ”Hur kan experter fortsätta att säga att smör är farligt när det inte finns vetenskapligt stöd för det?

  Vetenskapsjournalist Nina Teicholz skapade nyligen mycket kontrovers med en artikel där hon hårt kritiserade de nuvarande kostråden i en prestigefylld medicinsk tidskrift, the British Medical Journal. Inte mindre än 180 dinosaurier av den gamla skolan uppmanar tidskriften att dra tillbaka artikeln.

  BMJ stod dock bakom henne, eftersom de står för vetenskapen – ett stort steg i rätt riktning.

  Men varför är kostråden fortfarande fast i det gamla? Varför är processen att basera kostråden på vetenskaplig grund så långsam? Och finns det något att göra åt det? Teicholz vet kanske bättre än någon annan och i den här intervjun förklarar hon.”

  Se intervjun och sedan tar vi och hjälper vetenskapsvärlden att få bort bakåtsträvarna med att föra fram oantastbara fakta om vilken kost som vi människor bör äta…

  mLCHFh B-) .

  PS Bidrag till Kostfonden och stöd till Riksföreningen för Metabol Hälsa kan vara väl använda slantar… DS

 2. 2

  Vad gäller fetmaoperationer finns ett annat problem – resursbrist. Man måste prioritera t ex canceroperationer före GBP.
  .

 3. 3
  Göran Sjöberg säger

  Hanveden

  Vi tvivlar väl knappast på att det är de ekonomiska krafterna hos Big Pharma och Big Agro som bara inte vill släppa fram vetenskapen när det gäller kost och hälsa.

  Som LCHF-gräsrot och naturvetenskaplig forskare är det för mig befriande att veta att LCHF har vetenskapen på sin sida och att etablissemanget står för det religiöst fundamentalistiska nonsens vi idag ser inom näringsläran.

 4. 4

  @3

  Kort och koncist för du fram sanningen om näringsläran. Tack för det Göran.

 5. 5

  Vi får hoppas sanningen segrar men det är mycken galenskap att slåss mot i dag, tyvärr. Leif GW´s resa är dock ett mycket bra exempel.

 6. 6

  Kanske har fler också börjat få veta att GB inte är en riskfri operation och ej heller en allena saliggörande operation.

 7. 7
  Gunnar Isaksson säger

  De värsta riskerna med GBP operationer märks inte direkt utan det kan dröja. Det handlar då om bristande upptag av näringsämnen som gör att kropparna sakta lakas ur. Det krävs livslångt tillskott av näringsämnen som deras kroppar kan ta upp.

  Vi som äter LCHF har glädjen av att kunna ta vara på alla viktiga näringsämnen som finns i vår mat. Då tänker jag närmast på ägg, lever och smör.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa