Är AHA en terroristorganisation?

Gp publicerade häromdagen en artikel om att AHA (American Heart Association) uttalat sig  om att kokosfett inte är nyttigt att äta. Det visar sig att det är de gamla flosklerna om att mättat fett höjer LDL-kolesterolet, vilket i sin tur ökar risken för hjärtsjukdom.
Det är helt fel, därför att mättat fett ökar inte LDL, och högre LDL är inte associerat till ökad hjärtsjukdom, och mättat fett ökar inte risken för hjärtsjukdom. Det är alltså fel, fel, fel, i alla led.

Jag såg en artikel av Kevin Michael Geary om att AHA  kan liknas vid en terroristorganisation.

Martina har skrivit om AHA:s studie, och Marika Sboros.

 

Comments

 1. 1
 2. 2
  Göran Sjöberg säger

  Jag håller fullständigt med om denna syn på AHA och dess systerorganisationer över hela världen. Redan 1999 då jag befann mig på intensivvårdskliniken på sjukhuset drabbades jag av en ”välputsad” representant för den svenska motsvarigheten, Riksförbundet Hjärtlung, och värjde mig instinktivt mot övertalningsförsöken att bli medlem – det hela kändes väldigt oetiskt.

  För övrigt gäller min misstro alla patientorganisationer som stöds av industrin, vilket de flesta gör och knappast utan anledning.

 3. 3
  Gunnar Isaksson säger

  Marika Sboros som brukar ha koll skriver också om AHA i samma ärende.

  https://foodmed.net/2017/06/23/have-a-heart-aha-coconut-oil-killer/

 4. 4
  I Like Neil Young säger

  Terror kan ju som bekant utövas på en mängd sätt.Jag håller med om att detta kan betecknas som ett av dessa.

  Hos Martina Johansson skrivs om att soja-industrin (en världs-förstörare av gigantisk magnitud) precis donerat ett stort antal sköna gift-dollar till AHA och att det möjligtvis kan ha nåt med saken att göra.Vill man veta hur farligt soja är – lyssnar man på Mercola här:
  https://www.youtube.com/watch?v=kdzEVm9W6SY

  I boken låt ”bönor förändra ditt liv” så kan man läsa ett antal putslustiga historier om hur det går när t.ex SLV tvingas ta fram ett antal studier som visar att mättat fett är farligt. Ytterligare exempel är en professor(icke namngiven i boken) som jobbat med frågan i 30 år och som är övertygad om fettets farlighet fick av en reporter frågan om att referera till någon specifik studie – det gick inte, trots att han jobbat med frågan i 30 år som sagt.

  All in all – det man sysslar med är en sorts långsiktig idoktrineringsterror – typ – alla säger ju att det är sant och då är det sant. Det vet ju minsta barn som sagt – Terror kan ha många ansikten.

 5. 5

  Skrämmande läsning – verkligen ”fake news” som utformas av organisationer som AHA och i Sverige myndigheter som utger sig för att verka för bra kost och god hälsa. – Dessa falska påståenden sprids också okritiskt av media.
  Trycket tycks öka från den globala livsmedelsindustrin och Big Pharma, man sprider osanningar och bidrar till ökad ohälsa – man blir ”mörkrädd”.
  Läste den kritiska artikeln av Kevin M. Geary, som Annika länkade till – mycket bra och tydlig beskrivning av hur motståndet mot God Hälsa hela tiden pågår oförtrutet utan hänsyn till de otaliga vetenskapliga rön som helt avfärdar gamla oriktiga ”tyckanden” och påståenden. – Att äta rätt och vara frisk har blivit en personlig ”kamp” för var och en som har tillgång till riktiga fakta.

 6. 6

  I SVD skriver man idag om diet-läsk – I artikeln ställer man sig frågande till om diet-drycker ”verkligen” är olämpliga…? – Av samma journalist, på samma sida en artikel som ifrågasätter – Blir barn verkligen hyperaktiva av att äta mycket socker? – Jag tror att hon menar att felet är föräldrarnas – inte socker.
  Kanske inte bara en händelse att dessa artiklar kommer nu – Big Food attackerar!

 7. 7
  I Like Neil Young säger

  #6 Socker och Sötningsmedel kraschar tarmfloran lika duktigt båda två.
  Kraschad tarmflora = Hej och välkommen, sjukdom.

 8. 8

  #7 Just så!

 9. 9
  Dennis säger

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa