Ann Fernholm om blodsockerproblem vid Dt1

Ann Fernholm skriver idag om varför det är problem med blodsockerkontrollen för många personer med t1-diabetes.

 

Comments

 1. 1

  …”Ulf Sjödin fick diabetes typ 1 redan som barn och har med åren drabbats av olika allvarliga följdsjukdomar. Idag är han 69 år, blind och svårt njursjuk. Nyligen tvingades han också amputera fem tår på höger fot.”…

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/ulf-maste-kora-runt-ensam-hemma-blind-och-svart-sjuk

 2. 2
  I Like Neil Young säger

  Har läst igenom det hela och det man slås av är hur snävt det hela blivit – varför i hela friden kan inte en rullstolsburen, njursjuk, blind man med diabetes typ1 få den vård han borde ha rätt till – enligt det ”samhällskontrakt” vi alla ska få ta del av, såväl som bidraga till i Sverige. I det här fallet är det extra tydligt eftersom han egentligen bara behöver ett tillfälligt korttidsboende tills hans sår är läkt och han sen kan få komma hem.

  Hur kan det ha blivit så här i den humanitära stormakten Sverige – vi som strör pengar över insatser världen runt i humanitärt syfte, vi som vill värna alla människors ”rätt”, vi som lärt oss att kalla folk för hen, vi som bredvilligt och storhjärtat låter öppna våra hjärtan och gränser för ”flyktingar” i en aldrig sinande ström, vi som betalar mer till EU än vi får tillbaka? Hur kommer det sig då att vi inte har råd med ett korttidsboende till Ulf medans hans sår läker – ja det är frågan och svaret har undflytt mig länge.
  Häromdan fick jag det dock av en slump, i form av en – ska vi säga informationsfilm – för det är vad det handlar om – via DGS_TV, den är 40 minuter lång och svarar i stort sett på frågan varför i hela friden den ”kommunalägda” vården befinner sig i ett så erbarmligt tillstånd. Se igenom hela filmen om du vill få ytterligare en pusselbit i VARFÖR saker och ting ser ut som de gör i den humanitära stormakten.

  https://www.youtube.com/watch?v=xkrvNxpaT20

 3. 3

  Mycket sevärd och informativ film. Kan varmt rekommenderas.

 4. 4
 5. 5
  Bengt Nilsson säger

  @jala
  Hans Jönsson har kommenterat Ann Fernholms artikel på sin hemsida
  https://www.diabethics.com/forskning-teknik/begransas-mer-nej-tack-hjalpmedel-ja-tack/

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa