Kost vid diabetes 1

Ann Fernholm skriver idag om kost vid diabetes typ 1.

Det är en mamma till ett barn med diabetes typ1 som berättar. Vården gav dem råd om kolhydratintag på 200 g per dag. De gjorde så och blodsockret åkte upp och ner, med påföljande oro och dåligt humör. När pojken drog ner kolhydraterna till ca 80 g per dag så fungerade allt så mycket bättre. Inga stora svängningar längre.

Vården har inte gjort några som helst forskningsstudier på vilken kost som är bäst vid typ1 Diabetes. Det är bara insulinproducenternas kolhydratstinna kostråd som ges.
Stöd Kostfonden som planerar en sådan jämförande studie.

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  Trots att man är helt medveten om att det inte finns några studier som bekräftar vilket kolhydratintag som är det optimala för typ 1 diabetes säger vården klart och tydligt att det måste vara högt! ”Evidensbaserad medicin” har ersatts med ”Läkarpåbud”, i värsta påvestil.
  Inte undra på att de flesta typ 1 diabetiker numera även blir typ 2 diabetiker, med tidiga följdsjukdomar. Att alla typ1 endast behandlades med lågkolhydratskost innan insulinet introducerades vittnar klart om att metoden inte var ”farlig”. Ser verkligen fram emot att Kostfonden drar igång den här studien med LCHF på diabetes typ 1. Bl.a därför är jag månadsgivare till Kostfonden. Just genom många (även små) regelbundna bidrag kan dom planera studier med bra begrepp om vad som kommer komma in under kommande år. Aldrig mer ger vi ett enda öre till cancerforskning som resulterar i dyra mediciner vilka som vanligt inte botar orsaker utan istället ofta bara ger bättre vinster till medicinbolagens ägare.

 2. 2

  Jag tycker Jason Fungs blog om dubbel diabetes är intressant i detta sammanhang

  https://intensivedietarymanagement.com/glucotoxicity-double-diabetes-t2d-36/

 3. 3

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa