Big Farma dödar tusentals i världen

I Daily mail.co.uk.
Big Farmas girighet dödar hundratusentals människor runt om i världen: Patienter är övermedicinerade, och ges ofta lönsamma farmaka med små bevisade fördelar, varnar ledande läkare.

 

Comments

 1. 1
  Göran Hedlund säger

  Ca 10 ggr fler dör av läkemedelsförgiftning/överdosering än i trafiken i detta land. Trafikövervakning/trafiksäkerhet har vi till förbannelse. Men – vem kontrollerar Big Pharma och Big Food? Våra valda politiker – trodde jag i min enfald… Men icke! Se på Lejionborgs KI – styrelse, där den första att tas in var – just läkemedelsbolagen som också finansierar de flesta professuretna där…
  Man tar sig för pannan!

 2. 2
  Josef Baranyi säger

  Tyvärr är tydligen även beslutsfattande politiker och myndigheter sitter i knät på BIG PHARMA. Hur kan man sitta och veta att ”läkemedel” hellre dödar eller Invalidiserar än botar? Medan Naturmedel som har bevisligen botat i hundratals eller tusentals år FÖRBJUDS! SKÄMS POLITIKER. Ni dödar och låter invalidisera med berått mod landets invånare.

 3. 3
  Gunnar Isaksson säger

  Det värsta är att Big Pharma medvetet lurar enskilda läkare att skriva ut mediciner som inte fungerar riktigt som läkaren har blivit inbillad.

  Ett av de svåra exemplen är blodtrycksmedicinen Amlodipin som påverkar levern så att den inte kan bryta ned Simvastatin så nivåerna stiger skyhögt. Jag har personlig erfarenhet av den kombinationen av mediciner och efter några veckor förstod jag att något var fel med mig och slutade tvärt med alla mediciner.

  Det tog mig ungefär sex månader att få tillbaka muskelstyrkan i mina ben trots att jag tränade försiktigt och regelbundet.

  Jag har sett ett annat exempel på samma kombination av mediciner som tyvärr åt dem i sex månader och blev skadad för livet. Sjukvården låtsas att det regnar som vanligt.

 4. 4
  I Like Neil Young säger

  Ge Dr.Mercola 1 timme och gör motsatsen till det som beskrivs här ovan. Om engelskan inte är för svår så har man här 1 timmes ren njutning. Inte så för läskindustrin , BigPharma , BigFood ,BigBank och BigAgro och det sjukvårdsindustriella komplexet – dessa riskerar allvarliga vredesutbrott – ni andra njuuuuter…

  https://www.youtube.com/watch?v=kdzEVm9W6SY

 5. 5
  Pent Varg säger

  Ett år och tre månader gammal artikel… gammal om än inte inaktuell men koppling till dagsfärska nyheter är bättre.

 6. 6

  Till Gunnar Isaksson.
  Har fruktansvärda erfarenheten av Amlodipin. Skrevs ut till mig utan att varna för deras starka effekter och att en biverkan var hjärtproblem enligt bipackssedeln. Jag fick kraftigt svullna vader, svimmade på stan och det visade sig på undersökning att jag hade fått kraftigt blodtrycksfall och hjärtflimmer (aldrig haft förut). Slutade direkt med medicinen. Anmälde den till Läkemedelsverket (till vilken nytta?) När jag börjat förstå det här har jag kämpat med att sätta ut betablockerare. Immunförsvaret sänktes av det och fick en fruktansvärd attack av pollen i fjol som aldrig tidigare hänt. Sen kunde jag inte smälta kött längre och till slut kräktes jag upp all mat. Fick ingen hjälp av sjukvården att sätta ut medicinen – Det skulle jag göra själv. Men det gick inte. Fick hemska abstinenssymtom. Blev desperat och fick hjälp av en akupunktör att gradvis sluta. Lite abstinens kvarstod. Sökte en naturläkare som hjälpt mig och nu är all abstinens nästan helt borta. Men detta har tagit månader och kostat en hel del pengar.

 7. 7
  Gunnar Isaksson säger

  #5 kronikorfranskarholmen.

  Det är helt fruktansvärt det du råkat ut för. Jag förstod efter några veckor att något var fel med mina mediciner. Jag slutade tvärt med alla för säkerhets skull.

  Dr Google gav mig senare ett klart besked. I USA och England var det redan förbjudet att skriva ut Amlodipin i kombination med Simvastatin pga de effekter jag tidigare beskrivit.

  Jag har sagt upp bekantskapen med läkaren på vårdcentralen och noga angett skälen.

 8. 8
  Annika Dahlqvist säger

  5 Pent Varg
  Jag såg när jag sänt att artikeln var från feb -16, men jag tyckte att den var så bra att den fick stå kvar.
  Sakernas tillstånd har väl inte ändrat sig sen dess?

 9. 9

  Hej! Vad tycker du om den forskning som Neil Bernard, Dr. Michael Greger, Dr. Kim Allan Williams mm. lyfter?

  Att animaliska produkter och processade oljor i kosten är det som förstör våran hälsa?

  Här nedan är hemsidan som Dr. Michael Greger har:
  https://nutritionfacts.org/

  Samt ett Google talk som han har framfört:
  https://www.youtube.com/watch?v=7rNY7xKyGCQ

  Jag är genuint intresserad av att få en åsikt ifrån dig på det här ämnet!

 10. 10
  Dennis säger

  Ne för att en artikel postats för en tid sedan innebär ju inte att den inte är av intresse nu. Ett exempel är ju detta kring amalgam som till slut inte får användas här i landet men i USA vet de flesta inte ens om att det är ett problem med kvicksilver. Det är ibland förvånande hur långt efter de tycks vara och glöm det där med månlandningar för femtio år sedan när t.o.m. tvättmaskinen var högteknologi.

 11. 11

  Det finns åtminstone två frälsen i Sverige. Med det menar jag system, där samhällets normala rättssystem är kortslutet. Det ena är idrotten och det andra sjukvårdande myndigheter. Båda har egenuppfunna regelsystem och båda granskar och bestraffar med hjälp av egna experter. Domstolarna kommer bara åt då det gått riktigt illa och pressen reagerar.

 12. 12
  Annika Dahlqvist säger

  9 iza
  Jag har inte satt mig in i deras forskning. För mig räcker det med kunskapen att människans ursprungliga föda var huvudsakligen animalisk. En arts ursprungliga föda kan inte vara skadlig för den.
  Dessutom finns det flera ämnen som vi behöver som finns i animalisk kost men inte i vegetabilisk. Man kan alltså få näringsbrister om man äter uteslutande vegetarisk kost.
  Men den som vill äta vegetariskt, eller veganskt, får naturligtvis göra det, den bör bara se till att den får i sig alla essentiella näringsämnen.

 13. 13
  Magnus säger

  Hej!
  Ang. ditt svar på ”9 iza”.

  Vår huvudsakliga föda genom vår existens har varit kolhydrater, speciellt mat med mycket stärkelse. Nötter, frön, frukter, rötter, blad, och så vidare. Att ”uppfinna” elden gjorde att vi kunde utvinna ca. 20 gånger mer näring ur mat med stärkelse, än om vi åt den rå.
  Vi behöver glukos för vår hjärna, och våra muskler, och en massa annat. Till och med under en kontrollerad svält, som t.ex LCHF, så behöver vi glukos eftersom ketoser bara kan fylla upp 2/3 av hjärnans behov.
  Att vi alltid ätit huvudsakligen animaliska produkter är en förlegad teori, som motbevisas mer och mer varje dag. Tvärtom bevisas det gång på gång att det är skadligt för oss.

  WHO, och andra stora namn säger att det är ”minst” lika bra att äta veganskt, och att våra kroppar frodas av en vegansk kost. Det är ju ändå bara ca 0.1% av vår existens som du tittar på när du pratar om att föda upp djur för mat.

  Man brukar säga att en arts viktigaste mat, är bröstmjölken, och människans bröstmjölk är till största del kolhydrater, sen lite fett, och minst protein.

  Hur ställer du dig till allt det här?

 14. 14
  Cecilia Westholm säger

  Det är förföriskt med läkemedel. Sjuk, rädd och svag liggandes på sjukhus och utan att kunna bemöta alla läkarnas argument för nyttan av att äta en mängd tabletter. Jag kände mig så prisgiven. Så småningom har jag slutat med mina 6 preparat efter otrevliga biverkningar som de ”aldrig har hört talas om förut”. Nu kämpar jag med abstinens. Den går väl över så småningom. Det längtar jag efter!
  Nej, det är riskabelt att bli sjuk utan medicinska kunskaper. Suck.

 15. 15

  @13
  Önskar dig lycka till.

 16. 16
  Annika Dahlqvist säger

  13 Magnus
  Nej, vår huvudföda under evolutionen var animalisk. Urmänniskorna levde på savannen i Afrika där det fanns stor tillgång till betande djur.
  Vi har inte behov av att äta kolhydrater. Människan har en utsökt förmåga att tillverka det glukos hon behöver om hon inte äter kolhydrater, genom glukoneogenes (slå upp ordet i Wikipedia). Då tillverkar hon glukos från fett och protein i födan. På det sättet får hon ett helt stabilt blodsocker, till skillnad från det svängande hon får vid intag av hög kostandel kolhydrater.
  Bröstmjölk innehåller mycket kolhydrater för att det lillla barnet ska växa fort. När det blir större behöver det inte lika mycket kolhydrater.
  WHO är utsatt för massiv lobbying, och de säger inte alltid sanningen.

 17. 17
  Bokmal säger

  Det spelar ingen roll att artikeln inte är färsk. Jag har följt med sedan 2003 då min pappa drogades till oigenkännlighet och jag vågar påstå att inget har blivit bättre – tvärtom.

  Problemet förekommer i de flesta västländer som har råd.

  I början av 2000-talet räknades polyfarmaci vid fem eller fler mediciner.
  Idag verkar det vara tio eller fler som får den definitionen. Det kanske inte är så konstigt om man betänker att man bara för blodtrycket kan få tre-fyra olika mediciner.
  Det spelar ingen roll hur gammal patienten är och i vilket tillstånd. Medicineringen kan sedan fortgå oavbrutet år efter år. Det viktigaste verkar vara att nå uppsatta ”målvärden” och att man följer de ”nationella behandlingsrekommendationerna”. Bifogar länk till en artikel från Dagens Medicin.
  https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2017/05/22/kartlaggning-av-aldres-lakemedel/

  Jag tillhörde den amerikanska konsumentorganisationen Public Citizen i många år (www.worstpills.org) och en av deras ledstjärnor var att man skulle akta sig för nya mediciner. De borde ha funnits på marknaden i minst sju år eftersom man inte känner till alla biverkningar när en ny medicin släpps.

  Nu för tiden finns många olika typer av godkännanden. Det finns bl.a. den vanliga typen, men även något som kallas för stegvist och snabbt godkännande.

  Vården verkar varken ha tid eller intresse för biverkningar (klart att det finns undantag).
  Biverkningsrapporteringen är under all kritik. Det är bra att inse att bipacksedlar är ”färskvara” som ändras över tid (datum i slutet) och att de inte beskriver hela sanningen. Språket kan vara luddigt. Jag rekommenderar att man även läser ”Varningar och Försiktighet” och inte enbart biverkningarna.

  Inte sällan tolkas biverkningar som nya sjukdomar och läkemedelslistan blir längre och längre – sådant kallas för ”kaskadförskrivning” och jag skulle inte bli förvånad om det är relativt vanligt vid t.ex. medicinering med statiner.

  För ett tag sedan ringde jag till Läkemedelsupplysningen då en bekant fått en av de nyare ”blodförtunnarna” – Eliquis. Jag frågade om det fanns någon antidot (motmedel) om man skulle drabbas av blödningar (för Waran finns K-vitamin).
  Hon svarade – jag skall gå och kolla.
  Det fanns ingen antidot (vilket jag redan visste).
  Jag undrade om det stod något om det i bipacksedeln.
  Hon svarade – nej, då skulle ju patienterna bli oroliga!

  Jag kommer också ihåg den gången jag gick in på ett apotek och frågade om det stod något om minnespåverkan bland biverkningarna för Lipitor (=atorvastatin) och farmaceuten svrade litet tveksamt – jo det gör det – men det står under mycket sällsynta (underförstått inget att bry sig om). Det här hände för många år sedan och jag hade redan läst Dr. Duane Gravlines bok – Lipitor – thief of memory.

  Det bästa man kan göra för sig själv – och för närstående – är att läsa många, olika böcker, söka vitt och brett på Internet och försöka att bilda sig en egen uppfattning. Det går förstås inte i det akuta skedet.

  Vid bokning av läkarbesök. Fråga om det går att få längre tid.
  Jag tror att det är patienterna själva – eller deras närstående – som måste agera. Våga ställa frågor, begära information om nytta/risk, komma med önskemål osv. Är det så att man vill prova att dra ned på en viss medicin eller helt avsluta en behandling – be om hjälp. Be läkaren göra en notering i journalen att det är patientens eget beslut. Jag tror att den förskrivande läkaren kommer att bli mer vänligt inställd då. —————-

 18. 18
  Bo Blomberg säger

  @Magnus
  Är du ett skämttroll eller vad? T o m en vegan borde väl veta att levern själv tillverkar den lilla mängd glukos som behövs i hjärnan. Ingen glukos överhuvudtaget behöver stoppas in som kolhydrat genom munnen. Att du inte ens vet det gör att resten av vad du säger också förlorar all trovärdighet. Trolla du nån annanstans!

 19. 19
  Pent Varg säger

  @ 10 & 17 instämmer ångrar att jag postade kommentaren sorry.

  Om ni inte misstycker har jag en sak att förtälja som är off topic som handlar om min situation med en metastacerad cancer som jag levt med i snart 11 år när studier Karolinska gjort på patienter man behandlat kirurgiskt och strålbehandlat där en grupp hade sex månaders överlevnad den andra 18 månader.

  Jag har för ett antal år sedan nekats vård vilket lett till att jag förlorat muskler och har efter det bestämt mig att inte ta emot vård i Sverige.

  För snart 11 år sedan hade jag blodig avföring och metastaser när jag gick på toa, jag fotograferad och frös ner vävnadsprover för ev. framtida undersökningar.

  Jag har mot alla odds levt i 11 år om några månader och blivit bättre med tiden jag äter allt men sparsamt med kött mest grönt tar ett glas vin eller en öl eller en whiskey när anden faller på har inte tagit emot nån annan behandling eller varit med om nått mirakel [men det känns onekligen som det].

  Kan vården vara en ättestupa? I mitt fall känns det så om jag klarar mig så mycket bättre än andra i min situation som behandlats av vården.

  Jag planerar att lämna Sverige och när jag gjort det kommer jag att skriva en dokumentär om min situation där jag redovisar mina erfarenheter av Sverige efter att mina advokater snickrat samman en disclaimer så att jag inte riskerar att hamna i rätten.

  Jag har arbetat inom vården + 20 år har kunskap hjälpt mig att diagnostisera min cancer.

  Att jag lever men inte andra är skrämmande kan jag konstatera.

  /PV

 20. 20
  Göran Sjöberg säger

  Vi befinner oss just nu i norra Lappland och hedrar det samiska ursprunget. Under den månad vi har varit här har vi flera gångar frossat på den ursprungsföda som fanns här historiskt , dvs. renkött och fisk.

  Man har talat om festmåltider som ”Lappkok” men detta uttrycka är inte politiskt korrekt så nu heter det ”Renkok” vilket förstås är det det handlar om – förvisso var man inte kannibaler här i Norr.

  Då kokar man under ett par timmar det fetaste renköttet och här ingår tungan på renen men även den delen längst bak vid svansroten på renen, ”piskanen” på sydsamiska. Märgbenen är själva delikatessen – märgen petas ut med en pinne! Till detta äter man blodkorv, renblod och rentalg, och även blodpalt där det tyvärr fuskas med mjöl i själva smeten men det är som bekant svårt att vara renlärig. Rikligt med smör ingår också i måltiden.

  Måltidsdrycken är buljongen som köttet kokas i.

  När vi mätt blodsockret efter sådana måltider är de väldigt låga men vi har inte svimmat 🙂

 21. 21
  Pent Varg säger

  @ 20 Göran Sjöberg

  – Härligt att läsa jag ska själv upp dit och besöka mina anfäders boställen [släkten har fortfarande ett registrerat renmärke för örat]

  / Må Gott!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa