Ost och smör ökar inte risken för hjärtsjukdom

The Guardian: Eating cheese does not raise risk of heart attack or stroke, study finds.

Man såg ingen association mellan mjölkfett och hjärtsjukdom, eller död av alla orsaker. Rimligen fanns det då inte heller association mellan total död och mjölkprotein?

Taget från Aseem Malhotra på Fb.

Här en artikel till i samma ämne, från Virta Health: The sad saga of saturated fat, av Jeff Volek och Stephen Phinney

 

 

Comments

 1. 1

  Lite vid sidan om….ligger på Huddinge sjukhus för lymfom-behandling ett par dagar. Har varit rädd för vad man som lchf:are skulle få att äta. Det var inga problem. De presenterade en meny med 5-6 rätter där det inte var svårt att stryka potatis, pasta och sådant. Förmodligen är väl såsen inte så ”ren” men kan lätt ligga kvar. Och inte en sköterska eller läkare som jag träffat har visat konstiga miner eller haft invändningar då jag nämnt lchf. För övrigt helt underbar personal här. Lite roliga saker händer ur vår synpunkt. Till en salladstallrik blev jag erbjuden saftkräm som efterrätt och som kvällsfika erbjöds bulle eller smörgås. Men detta får man se från skämtsamma sidan. Viktigast är ju huvudrätterna. (Och lite kokta ägg och kokosolja som reservproviant i väskan).
  Helt nöjd med tillvaron även om lymfomet kunde lyst med sin frånvaro.

 2. 2
  Eva Helena säger

  tipp

  Härligt höra om möjligheten att välja en sund och riktig kost på Huddinge. Det går framåt.
  Krya på dig!

 3. 3

  Tack Eva Helena. Jobbar på det.
  Tack också till Annika som öppnade våra ögon för LCHF. Tack vare de miniminiminimala mängderna av C, som ju är cancercellernas främsta födoämnen, så tror jag att första behandlingarna tagit bättre. Kroppen utvecklar tyvärr också mjölksyra (genom fermentering i cancercellerna?) vilket levern omvandlar till glukos, så jag ska se om mjölksyran kan neutraliseras med bakpulver som någon italienare påstår. Någon som vet mer?
  Tack också till alla andra med många informationer.

 4. 4
  kicki säger

  #3 Tipp, vad menar du med C? Vitamin C?

 5. 5
  Mormor säger

  Kicki..antagligen kolhydrater..?
  Och Tipp, tror inte det hjälper med bakpulver eller bikarbonat, den kommer inte så långt som till cancercellerna utan neutraliseras väl tidigare…?? Blodet borde forsla mjölksyran till levern där den bildar glukos.. Håll strikt HF och allra bäst är absolut din reservproviant…!!
  Vi håller tummarna…

 6. 6

  Ursäkta förkortningen – C kolhydrater.
  Bikarbonatet når som sagt säkert inga celler, närmast om det gick att neutralisera mjölksyran?

 7. 7
  XMargareta säger

  Två otroligt intressanta länkar.

  Innehåller troliga förklaringar till bl.a. varför man inte bör ligga i ketos ständigt, samt mycket annat jätteintressant.

  Studera gärna.
  Jag kommer så småningom att införskaffa boken, som nämns.” Fat For Fuel.”

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2017/05/21/metabolic-mitochondrial-therapy-introduction.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20170521Z2&et_cid=DM146924&et_rid=2014010169

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/08/22/mct-oil-health-benefits.aspx

 8. 8
  Mormor säger

  Tipp, om den mjölksyra, som bildas i cancercellen, kommer ut i blodet, så borde den väl neutraliseras redan där, eftersom blodet är lätt alkaliskt, värde pH 7,30-7.42 eller vad det nu är…och ett av dom olika buffert-systemen är t ex proteiner….men i själva cellen, om den är frisk, så förhindrar mjölksyran att glykolysen fortsätter, eftersom ett visst värde av syra blockerar reaktionen…..är också därför, att det är så ohälsosamt med fruktos, för fruktosen går in i glykolysen under den reaktion, där enzymet fosfofruttochinase reglerar hastigheten, och reaktionen fortsätter utan förhindring…och socker är ju fifty-fifty, glukos/fruktos, så bör alltså undvikas så mycket som möjligt, såsom även ren fruktos förstås… I fall av cancer, pga att cellen skaffar sej energi genom fermentering av glukos, även om syre finns tillgängligt i och med att andningskedjan inte funkar, men även om det rör sej om en frisk cell, går glukosen igenom den alternativa nerbrytningen, som är pentos fosfat vägen och den enda cykel, som oxiderar glukos till ribos och deossiribos, nödvändig för DNA o RNA och även för andra viktiga biomolekyler, typ ATP t ex.. I cancerfall bör man då undvika kanske att extra nukleinsyror produceras..!? Den ger dessutom 60% av NADPH, med den extra fosfatgrupp på, alltså mer energi än ATP, som behövs för uppbyggnad….
  Oordning är lätt att skapa, åtminstone hemma hos mej…men ack, så mycket mer energi det ska till för att skapa ordning..!
  Har just lånat hem från biblioteket Seyfrieds bok och det lilla jag hunnit läsa i den, gör mej lite förvånad…där säjer han förresten också, att just den vägen, (P.P.P.), är robust i cancerceller, vilket jag tycker verkar vara helt naturligt, eftersom det föds nya celler hela tiden….men jag hade hittills förstått att mitokondrierna är så pass förstörda att inte ens Krebs cykel fungerade, men Seyfried påstår att det är mera andningskedjan, som är defekt… TG cykeln, Krebs alltså, tycks funka skapligt och det verkar vara därför som cancercellen genom den kan producera glutamin, som den också fermenterar och får energi ifrån…det hade inte jag förstått tidigare!?!
  Hoppas jag inte har krånglat till det nu i onödan??
  Det enda riktiga sättet att äta på i vilket fall som helst, vare sej du är frisk eller redan har blivit sjuk, är enligt vad jag förstått LCHF…och vad våra kostexperter inte förstår är just glukosens roll i proliferationen av celler…

 9. 9

  Men du nämner inte i ditt inlägg vem som betalar för denna forskning. Står längst ner i artikeln du länkar till i The Guardian. Surprise, surprise, det är mejeriindustrin som ligger bakom. Jag citerar:

  ”The research was part-funded by the three pro-dairy groups – Global Dairy Platform, Dairy Research Institute and Dairy Australia”

 10. 10
  Annika Dahlqvist säger

  9 Luca
  Även mejeriindustrin måste ha rätt att organisera forskning. Det gör inte forskningen automatiskt dålig, men man måste förstås granska den noga. Någon som har gjort det?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa