Pseudovetenskap och Folkförvillning

Artikel av Lars Bern.

 

Comments

  1. 1
    Helge säger

    Skeptikerrörelsen agenda bestäms av industri-lobbyister. Engelska homeopater avslöjade att den
    engelska skeptiska stiftelsen tar emot pengar från Coca-cola.


    Coca Cola paid money to ’Sense about Science’. SaS is a charity that claims ”to work with scientists and members of the public to change public debates and to equip people to make sense of science and evidence.” Laudable aims indeed! Their website goes on to state that they ”chase down dodgy science and mobilise networks of scientists and community groups to counter it.” Wonderful stuff!

    However, the Times article, dated 9th October 2015, suggested something quite different is happening.

    ”Coca-Cola is to publish details of all the scientific research it funds in the UK after an investigation by The Times uncovered that the company had spent millions of pounds to counter claims that its drinks help to cause obesity.

    ”The newspaper reported that the soft drinks giant … has financial links to more than a dozen British scientists, including government health advisers and others who cast doubt on the commonly accepted link between sugary drinks and the obesity crisis.

    So let us be entirely clear about this. Coca Cola has spent millions to counter the claims of a research study” Från: https://safe-medicine.blogspot.se/2015/10/coca-cola-and-corporate-charity-sense.html
    I Sverige är VoF ledaren Dan Larhammar en av de står som författare till SNFs skrift om socker.
    Här i finns en länk till skriften: https://snf.ideon.se/historikarkiv/sockerrapport_2014/
    Läs gärna rapporten och jämför med denna intervju med en oberoende forskares syn på socker:

    Se intervjun i videon: https://forum.kostdoktorn.se/topic/5714-gudiols-teorier/?do=findComment&comment=122272

    En av VoFs senaste belönade ”Folkbildare” är Amina Manzoor som skrev en artikel om socker efter att intervjuat Claude Marcus i frågan. Claude Marcus är en annan av de som satt sin namn på SNFs socker rapport(Så oberoende är DN).

    Den skeptiska stiftelsen ”Sense about Science” betalade ut ett pris till sockerlobbyisten Susan Jebb:

    Vad Susan Jebb gjort för att få ett pris av ”SaS”. Denna länk berättar en viktig del av hennes verksamhet. https://www.telegraph.co.uk/news/health/11407141/Government-obesity-adviser-Susan-Jebb-took-research-funding-from-Coca-Cola.html Den länken hittades här: https://forum.kostdoktorn.se/topic/5714-gudiols-teorier/?do=findComment&comment=102385

  2. 2
    sten bjorsell säger

    Intressant utgrävning helge!
    Bättre idag när motbetalning-fifflarna fortfarande lever.
    Skammen om avslöjanden av dessas bedrägliga beteende är ibland det enda som kan stoppa andra, men flera av dessa vet nog ej vad skämmas är, räknar arvoden och kanske framtida styrelseposter istället.

    Alltså låt dessa skämmas till att börja med
    Susan Jebb – ”Sense about Science”
    Amina Manzoor – Claude Marcus – VoF
    Dan Larhammar -VoF skriver i SNF
    Ett dussin Coca-Cola betalda Engelska titlar, ej nämnda med namn

    Jobbar Claude Marcus fortfarande officiellt för McDonalds?
    Kost-rådgivare eller -försvarare?

  3. 3
    Gunnar Isaksson säger

    Helge, du har järnkoll. Tack för info

  4. 4
    I Like Neil Young säger

    Fantastisk grävning där Helge!! Grym läsning.Det är bara att konstatera att världen i stort är genomkorrumperad och väldigt många potentater talar med s.k kluven tunga.Jag tycker att det man sysslar med är brott mot mänskligheten.Det är så fruktansvärt genomruttet och djupt omoraliskt.

    Det är snart dags för nån form av sanningstribunal där folket kan ställa politiker , företagsledare och företag,forskare och andra som för mänskligheten bakom ljuset – mot väggen.Det är så många områden det är frågan om inte bara mat och näringsfrågan..

  5. 5

    Det är ju onekligen för djävligt med sakernas tillstånd. Tänk om den s k tredje statsmakten verkligen fungerade och inte endast agerar som etablissemangets supportrar & språkrör…
    Läste Aftonbladets ledare igår, ” utan journalister blir lögn sanning ” löd rubriken över eländet signerat Anders Lindberg. Brödtexten var lika skrämmande som det fetstilta. Patetiskt är inte ens förnamnet. Medger att jag är kritisk vilket samtidigt innebär att jag är att betrakta som ” näthatare ”.

  6. 6
    I Like Neil Young säger

    5 Spanstind

    Jag tror näppeligen det som skrivs härinne kan gå under rubriken ”näthat”.
    I övrigt håller jag med dig – AB precis som andra tidningar och media vars främsta syfte är att skapa vinst åt sina ägare är helt meningslösa att läsa om man vill få nån djupare förståelse för världen och hur den fungerar, faktum är att vill man förbli en okunnig idiot kan man med fördel ta del av vad dessa media har att erbjuda. Sportresultat, roliga eller äckliga Youtube-klipp och Hollywoodfruar kan du hitta info om i stor mängd. Nu när jag tänker efter så kanske det egentligen liknar en ordinär VoF/Humanist-konferens.

    En kaka bakad på blind-auktoritetstrodeg doppad i en glasyr av mental förnekelse och toppad med PK-strössel. Då är det lätt att bli lite innerstads-skitnödig och Sorosförvirrad.

  7. 7
    Åke Persson säger

    Men jag vill minnas att det var vaccinationer det handlade om den gången, inte om fetthypotesen. Annika fick rätt om vaccinationerna också. Men nog bör man hålla sig till fakta Lars Bern?

  8. 8

    Det finns en tråd på kosdoktorns forum om ”Skeptiker”rörelsen:

    https://forum.kostdoktorn.se/topic/8754-varf%C3%B6r-%C3%A4r-skeptikerr%C3%B6relsen-emot-lchf/

  9. 9
    I Like Neil Young säger

    8 Helge

    Ytterligare grym info. Speciellt med kopplingen till Amina Manzoor som skriver i DN.

    Får jag påminna om hur DN slår sig för bröstet numera med en liten underskrift till sina artiklar för att betona att man inte är ”fake news”…ha..ha – så patetiskt.

    ”Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik”

  10. 10
    ByPass x2 säger

    Etablissemanget och ”eliten” med dess kabbala-media vill givetvis ha ensamrätt och patent på ”sanningen” vilken i 99 fall av 100 enbart bygger på bl.a. ”Fake-News”, undanhållande av fakta, lögn och bedrägeri.

    Så lägg detta på minnet:
    • När kabbala-media stämplar artiklar innehållande VERKLIGHETSBASERADE SANNINGAR med epitet som t.ex. ”högerextrem”, ”rasism”, ”hat” och ”antisemitism” — då VET man att det Alternativ-media träffat mitt-i-prick och är 100% korrekt!

  11. 11
    I Like Neil Young säger

    För er som inte kommer åt Amina Manzoors skrift om Socker i DN

    Punkt nummer 4 handlar om Cancer och Socker, så här går den.

    Fortfarande underskrivet med:

    Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik”

    ”Citat
    Alla celler i kroppen behöver glukos, alltså en variant av socker, för att växa. Det gäller även cancerceller. Du kan inte styra vilka celler som får näring från glukosen. Det finns också studier som visar att vissa cancerceller enbart göder på fett, men det betyder inte heller att du ska sluta äta fett. Cancer är komplext, och det finns ingen garanti att den som utesluter socker från kosten också undviker cancer.

    Samtidigt finns det en koppling mellan vissa olika cancertyper och fetma. En hälsosam kost minskar risken för vissa typer av cancer, men det handlar inte om enskilda livsmedel. Om man äter mycket socker är det lätt att få i sig för mycket kalorier, vilket kan leda till fetma.” Slutcitat

    Om man inte läst förvirrande mumbojumbo förut – så har man det nu, Att som vetenskapsjournalist uttrycka sig på detta sätt – genom att lägga dimridåer och hävda att det är sanningen, är djupt oetiskt och folkrättsbrott. Otto Warburg vänder sig i sin grav.

    Manzoor borde skämmas och stämmas. Men kontot vart väl fett – undrar vad hon fick i gengäld för detta?

  12. 12
    I Like Neil Young säger

    Jag glömde få med att punkt nummer 4 i Aminas påståenden om socker har som överskrift , klart och tydligt.

    – Nej, socker göder inte cancer –

    Alltså ett klockrent och tvärsäkert påstående – skrivet av en s.k vetenskapsjournalist på sanningstidningen DN.

    ..
    Jag antar att den Cancerläkare som behandlade en släkting till mig nyss och bad vederbörande att omedelbart sluta med allt socker , inte hade koll på läget – eller hur , Amina Manzoor?

  13. 13
    jala säger
  14. 14
    Bo Blomberg säger

    nr 7 Åke Persson: jag vill också minnas att det främst handlade om vaccinering för svininfluensa och att Annika hävdade att det viktigaste var att äta rätt för att stärka immunförsvaret.
    Det tyckte inte VoF-arna, men så här i efterskott så hade ju Annika rätt där också som du säger.

    nr 11 I like Neil Young:
    Ja det är ju otroligt! Manzoor (som f ö var redaktör för läkemedelsindustrins tidskrift innan hon blev ”medicinreporter” på DN) är ju helt ute och cyklar. Jag antar att hon inte kan vara omedveten om att Warburg fick nobelpriset 1931 för upptäckten att cancerceller hade förlorat förmågan till vanlig ”cellandning” och alltså var beroende av att jäsa glukos för att få energi. Och att då skriva som hon gör. Fy fanken!!!

  15. 15
    XMargareta säger

    Stötte på denna hisnande länk i dag. Kan Wakefield ha rätt ? Eller är han fel ute?
    Nu är ju vaccinationer uppe till het debatt.

    Kolla in videon. Plötsligt mindes jag tobaksindustrins trixande.

    Skall bli spännande att se i framtiden hur detta förhåller sig.

    Man vill ju att människor skall kunna få tillgång till skydd mot sjukdomar, så om han är fel ute och därmed människor, som tror på honom, dör och lider i onödan, så är det mycket tragiskt.

    .

    https://anhinternational.org/2017/05/10/cracking-already-broken-egg-autismmmr/?utm_source=The+Alliance+for+Natural+Health&utm_campaign=7490458b6a-EMAIL_CAMPAIGN_2017_05_10&utm_medium=email&utm_term=0_aea8a87544-7490458b6a-84946077

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa