Vitt vin kan öka risken för rosacea

Artikel i Må Bra.

Alkohol och särskilt vitt vin har samband med utveckling av hudsjukdomen rosacea.
Rimligen kan det vara anledning för de som har rosacea att prova att undvika alkohol, särskilt vitt vin.

 

Comments

  1. 1
    sten bjorsell säger

    Intressant. En teori är att det kanske inte är alkoholen utan att det är växtgifter vid odlingen som ligger bakom. Just vitt vin, Proscutti, alltså Italienskt mousserande vin, ”billig champagne”, har ökat enormt i popularitet de sista decennierna vilket ställt krav på ökad produktion.
    Tidigare traditionella beprövade odlingsmetoder har ersatts med intensivkonstgödslat och (därför) intensivbesprutade odlingar som de anpassade storjordbruken ”kräver”. Befolkningen i områdena klagar nu över ökad cancer i jordbruksområdena, enligt uppgift. Liknar det som hänt och händer på landsbygden i Argentina, där man odlar intensivbesprutad GMO-mat till framförallt djur för köttexport. Där har man även märkt kraftigt ökad frekvens av missbildningar vid födsel, enligt en fransk dokumentärfilm. Filmen visade liknande skador på barn uppvuxna nära ”sprutmist” som på grisar i Danmark som matades med GMO-mate. Kommer inte ihåg namnet på filmen nu.
    Populariseringen av detta goda vita vin kan alltså direkt ligga bakom degradation av vinet och den följande Rosaceaökningen, speciellt bland vitvindrickare.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa