Tvångsvaccinationen avvärjd

Canal2ndopinion.

Sofia Arkelsten (M) hade motionerat om att det allmänna vaccinationsprogrammet för barnen skulle bli obligatoriskt. Vilket straff som skulle utdömas om föräldrarna vägrade vågar man knappt tänka på.

Jag tycker att barnvaccinationerna ska vara frivilliga. De barn som inte då vaccineras kan komplettera skyddet när de blir större och kan bestämma själva.

 

Comments

 1. 1

  Om det nu är så som man kunnat läsa om att vaccinationer av barn försvagar immunförsvaret för framtida vuxensjukdomar, så förstör man ju livet för våra barn. Behåll dem starka, friska och motståndskraftiga.
  Lever vi i en demokrati eller inte.
  Sofia får väl ordna med andra inkomster/bonusar än från påtryckningar ”uppifrån”.

 2. 2
  Marie Georgsson säger

  Lever inte jag i en demokrati o där man har rätt att säga sin mening. Hur kan man då bara komma på att TVINGA på människor något som forskningen inte är överens om, samt att ta bort min egen kunskap om vad som är bäst för mitt barn o mig själv. Jag har fostrat 3 barn, även kunnat läka dem från sjukdomar som den traditionella sjukvården inte klarade av att hitta lösningen på. Visst jag har inte gått i ”de rätta fina skolorna”, men att där Tvinga på mig något som jag inte tror på eller som inte heller har läkt mina barn ellet mig själv, måste väl ändå vara ett övertramp som inte skall finnas i ett fritt demokratiskt samhälle år 2017. Jag kan tänka själv o betackar mig för någon som vill hjätntvätta mitt sinne. Jag är inte emot framsteg som sjukvården gör, men ta inte ifrån oss människor i Sverige att kunna bestämma över vårt eget liv, samt vilka kemiska saker som vi vill belasta vår kropp med. Låt var o en bestämma detta själva. Ha en bra helg.

 3. 3
  Lars Henrik säger

  En tokig auktoritär idé men detta var tyvärr i helt linje med vad jag förväntade mig av just Arkelsten.

 4. 4
  40-talist säger

  Hur var det med oss som föddes på 40-talet, vilka vaccinationer fick vi?
  Själv har jag Calmette mot TBC, låret, och sen ett märke vid skulderbladet, kanske tyfus?
  I övrigt vet jag inte. Vad jag däremot vet är att jag inte vaccinerades mot polio som barn och tonåring. Det gjorde jag först när jag som ungdom började semestra i Spanien.

 5. 5
  40-talist säger

  Min föräldrageneration, 20-talister, hade vanligtvis 3 märken på överarmen. Vilka vaccinationer handlade det om? Nån som vet?

 6. 6
  40-talist säger

  Under skoltiden på 50-talet smetade skolsyster något på bröstkorgen, man skulle få prickar eller inte prickar. Vad var det?

 7. 7

  Om det nu är så oerhört viktigt att vaccinera sig, varför inte låta hela regeringen vaccinera sig först o sedan utvärdera eventuella biverkningar? Sen kan man ju gå vidare med vaccinerings tvångets vara eller inte vara. 🙂

 8. 8

  Märken på överarmen är mot smittkoppor.
  Prickar eller inte prickar på bröstkorgen vet jag inte. Men jag minns att de sprutade in något på armen, som skulle bli en svullnad eller blåsa, för att kolla om tbc-vaccinationen var tillräcklig.
  Jag, som femtiotalist, är vaccinerad mot smittkoppor, polio, stelkramp, tbc, förmodligen difteri också (ingick i trippelvaccinet?).
  Däremot inte mässling och röda hund (dem har jag haft) och inte heller kikhosta.

 9. 9
  40-talist säger

  #7 Effie
  Tror du att alla 3 märkena var mot smittkoppor?

  Wikipedia:
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Smittkoppor

 10. 10

  Vacciner – Risker och vetenskapliga Brister – med Linda Karlström

  https://www.youtube.com/watch?v=0rdn11LtnhE

 11. 11
  Boel Engborg säger

  Är också 40-talist. Är inte vaccinerad mot tuberkulos (calmette), ej heller mot polio. Vid 12 års ålder var jag tvungen att vaccineras mot smittkoppor, 2 märken på vänster överarm, eftersom jag skulle resa till Indien med mina föräldrar. Även så mot kolera och gulafebern, det var obligatoriskt. För övrigt inga sprutor i barndomen, eller som vuxen. Jag är så tacksam mot mina föräldrar som stod på sig mot myndigheter. Är nu 70, och har klarat mig.

 12. 12
  XMargareta säger

  Det är nog skillnad på vaccination och vaccination och rimlighet etc.
  Förr tror jag att vaccinerna mer bestod av försvagat smittämne och inga adjuvanter, (eller få?)
  Adjuvanter är ju sk förstärkningsämnen tex squalen.
  Tillsatserna är till för att förstärka immunsvaret och det är väl inte orimligt att tänka sig att om man är nära att få en auoutoimmun sjukdom, att den då startar i och med vaccinationen.
  Man menar från medicinskt håll, att den skulle startat ändå.
  Kanske den skulle det, eller inte?

  Antalet auotoimmuna sjukdomar ökar. Känsligheten har alltså ökat. Man behöver veta mer här.
  Det är säkert samverkande faktorer som är orsaken. Man kan tänka sig minskade mineral/vitaminhalter i mat i kombination med ökad miljöbelastning. Skadlig kostsammansättning, Mer stress osv.

  Det man smorde på bröstet förr var, som jag minns det, ett test ifall man reagerade mot turberkulin dvs giftet, som tuberkelbacillerna tillverkar.
  Senare testade man tror jag detta genom att spruta in testet i stället.

  Själv fick jag smittkoppsvaccinet, så att jag blev mycket sjuk och feber och fick tre riktiga koppor.

  Jag är av uppfattningen, att smittkoppsvacinet var av godo, liksom Calmettevaccinet. Jag tror det har varit bra därför att därigenom tror jag att många sluppit TBC och att smittkopporna därför är utrotade.
  Poliovaccinet var också bra tror jag.

  Jag är dock av den uppfattningen att en hel del nuvarande vacciner inte alltid är att föredra framför att tex genomgå sjukdomen. Dock svårt att avgöra från fall till fall.
  Det kan vara så att det på storskalig nivå kan vara till nytta för flertalet och till skada på individnivå, alltså i enskilda fall.

  Influensavacciner sägs av vissa inte skydda dem så bra som har svagt immunförsvar, för då ”tar” inte vaccinet, om det då finns inslag av en låg procentsats skador av tex konserveringsmedel eller adjuvanter och om på sikt man försvagas på något sätt av vaccinet, så kan det ju bli ökande risk för skadlighet.
  Vi känner ju alla till Narkolepsin.
  Jag kan tänka mig ett mörkertal här. Tex kan det finnas ett lågt antal vuxna, som har reagerat med annat, som är svårbevisat.

  Även om Andrew Wakefield har belagts med fusk, så är jag inte säker på att det han tyckte sig se i sig behöver vara felaktigt. Det kan det ju förstås vara, men jag tror inte det finns vetskap om detta.
  Han tyckte sig se ett samband mellan trippelvaccinering och först magproblem och bland dem som fick magproblem en större frekvens av nerv/hjärnrelaterade beteendestörningar. Det finns ju andra, som sett ett samband mellan mag/tarmflora och hälsa tex.
  Det behövs mer forskning här tycker jag. Mycket svårbeforskat dock!

  Så allt är inte svart eller vitt i detta menar jag. Därför vill jag verkligen se att så få vaccinationer som möjligt blir obligatoriska. Jag menar att detta måste vägas ärligt på guldvåg och verkligen inte ha inslag av oinsiktsfull eventuell lobbyism från oheligt håll.

 13. 13

  Vad säger Liberalerna (L) landstingsråd Anna Starbrink i Sthlm?
  ”Ovaccinerade barn ska inte få välja förskola!”

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/l-ovaccinerade-ska-inte-fa-valja-forskola

 14. 14
  Lars Henrik säger

  Det är ju en märklig tid vi lever i när dylika auktoritära idéer florerar i partier som t o m har liberal i sitt namn. De borde ta mig fan skämmas!

 15. 15
  40-talist säger

  I mitt vaccinationscertifikat står det ”TABC”.
  Är det någon som vet vad det står för?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa