Diabetes tredje största dödsorsak i Amerika

Washingtonpost.com.

Forskarna efterlyser bättre diabetesförebyggande åtgärder.
En bra förebyggande åtgärd vore att ändra de allmänna kostrekommendationerna till befolkningen och till diabetikerna att minska på kolhydraterna, främst sockret, och att i stället täcka sitt energibehov med naturligt fett, gärna mättat sådant. Då kanske man skulle få ner diabetes2-frekvensen till nära noll, och minska komplikationerna av diabetes1.

 

Comments

 1. 1
  Lena Alsmo säger

  Ja, verkligen! Jag blev förskräckt när jag fick labsvar att jag hade 6,60 i fastande blodsocker. Eftersom jag bor i Frankrike med andra vinvanor än jag hade i Sverige var ASAT o ALAT mer intressant…..tills jag insâg sockervärdena. (ASAT o ALAT var bra 🙂 ) Efter tre veckor och med en blodsockermätare betald av försäkringskassan har jag nu 4,72 i blodsocker! LCHF förstâs och kniven pâ strupen!

 2. 2
  foie gras säger

  Det värsta är att gym och träningsgenren är ett så ekonomiskt starkt särintresse att diabetes och övervikt ses som en följd av lättjefullt stillasittande och inte av ett tokigt näringsintag.
  Typiskt för denna inställning är just startade omgången av Biggest Loser i TV4 där gravt överviktiga genast utsätts för ett fasans träningprogram från första stund medan inte ett ord sagts om kosten under premiärens 45 minuter.
  Oförlåtligt är även att de otränade överviktiga inte ges tillgång till de skonsamma träningsmetoder som finns som vattengympa och cykling i vatten.

 3. 3
  Bustas säger

  OT.
  Med anledning av expressens intervju i dag med Leif GW Persson och hans tillkännagivande att han äter enligt LCHF för att tappa sina utlovade 50 kg, tycker jag mig ana att han verkligen läst på.
  ”Har du någon särskild diet?
  – Nej jag kör LCHF”.
  Detta NEJ gör mig glad. Alltså, ingen diet, det är en livsstil.

 4. 4

  Tänk er ”BIGGEST LOSER UTAN SVÄLT OCH PLÅGOR”
  Bara riktig mat

 5. 5
  Elisabeth G säger

  # 1 o 3

  Har sagt det förr men säger det igen. Jag har, på grund av medicinering (för Försäkringskassans skull) fått mina levervärden kontrollerade med jämna mellanrum. Det som jag funnit har den största påverkan på levervärdena är kolhydrater. Ju mindre mängd kolhydrater, desto bättre levervärden.

  Härligt uttalande av GW! 🙂

 6. 6
  Dennis säger

  Kan ni länka till artikeln om GW

 7. 7
  Bustas säger

  Dennis. Var så god.
  https://www.expressen.se/noje/leif-gw-persson-om-hustruns-oro–och-sin-egen-dodsangest/

  Men, varför inte bara gå in på expressen och läsa?

 8. 8
  Reefer säger

  Artikel i DN idag om hur man minskar risken för hjärt- och kärlsjukdom:

  https://unvis.it/dn.se/insidan/sa-minskar-du-risken-for-en-hjartinfarkt

  Som vanligt får MLH vara med på ett hörn men också Emily Sonestedt, docent i nutritionsepidemiologi vars studie visar på att ökat sockerintag leder till ökad risk för hjärt- och kärlsjukdom.

  Det går sakta men säkert framåt.

 9. 9

  Förfärlig utveckling i USA. Men när jag var där på västkusten för några år sen chockades jag av hur feta människor i allmänhet var. Måtte de förstå sanningen snart i detta land i gungning.

  När jag fick mitt fastevärde sist var det 6,20 trots många år med LCHF. Efter att ha läst Jason Fungs bok inser jag att det nog handlar om insulinresistens och att jag måste lägga in fasta som en åtgärd. Fast å andra sidan är 6,20 inte så väldigt högt.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa