Margarin är ute

Film på bbc.com.

Margarin är ute, Unilever planerar att sälja flera margarinföretag.

 

Comments

 1. 1

  Förträffliga nyheter – margarin är passé, och brödätandet minskar. Människor vaknar upp och äter mer nyttigt och naturligt fett.

 2. 2

  Inte en dag för tidigt. Eko–produkter efterfrågas allt oftare. Jag ser ett på tv om matens väg och där kan vi prata om slöseri med jordens resurser.

 3. 3
  Mormor säger

  Får mej att tänka på en bild jag såg nånstans häromdan….en sköldpadda, som långsamt hasar sej fram, och under står det ”FORWARD IS FORWARD”…!

 4. 4

  Idag i matbutiken (Willys) lade jag märke till att just nu pågår kraftig rea på produkter som innehåller palmolja.
  Ett jättestort berg av Stora Nutellaburkar reades, brukar annars bara stå på en mer undanskymd hylla.
  Mildas olika typer av s k matlagnings”grädde” reades till priset av 10 paket för 40 kr – normalpriserna var annars ca 9-12 kr per styck.
  GB-glass hade också kraftig rea – så låga priser som 5 kr per paket.
  Livsmedelsindustrin tycks vara skakad av palmoljelarmet – och nyheter når oss att Unilever börja göra sig av med margarintillverkningen.
  Allt detta är mycket glädjande för oss LCHF-are, eller hur?

 5. 5
  Ann-Margret säger

  Ang GB-glass, så är det bara VISSA sorter av deras glassar som innehåller palmolja.
  T.ex de olika typerna av Magnum innehåller ingen palmolja!
  Så dem kan man äta med gott samvete. 🙂

 6. 6
  Elisabeth G säger

  # 5

  Gott samvete? Tja, kanske vad gäller palmolja men definitivt inte i övrigt.

  Enligt GB:s egen hemsida innehåller Magnum Classic följande:

  SKUMMJÖLK, socker, kakaosmör¹, vasslekoncentrat (MJÖLK), kokosolja, kakaomassa¹, glukossirap, glukos-fruktossirap, HELMJÖLKSPULVER, MJÖLKFETT, emulgeringsmedel (E471, SOJALECITIN, E476), stabiliseringsmedel (E410, E412, E407), vaniljstångbitar, arom, färgämne (E160a).

 7. 7
  Elisabeth G säger

  Kan för övrigt tipsa om att det är hur enkelt som helst att göra egen glass – utan glassmaskin. Vi vispar 4 äggulor och 3 dl vispgrädde (var för sig, givetvis). Därefter tillsätter vi någon form av smaksättning till äggulorna. Favoriten (som inte är LCHF men otroligt mycket bättre än köpeglass) är 2 dl russin som fått dra i 1 dl Bacardi i två dygn men 1 liten burk osötad krossad ananas är också gott som smaksättning. Därefter blandas äggröran ihop med den vispade grädden och får frysa ihop i frysen. Enkelt och gott.

  Vi har också gjort så att vi bara blandat äggulor och grädde och fryst in samt sedan serverat detta till hallon och blåbär. Gott och betydligt mera LCHF. Köpeglass, släng dig väggen! 🙂

 8. 8
  Göran Sjöberg säger

  När jag hade ”läste på ordentligt” efter min allvarliga infarkt 1999 var ett av de första besluten jag fattade att aldrig mer äta margarin eller produkter där det på innehållsförteckningen stod ”partiellt härdat vegetabiliskt fett” vilket i princip är samma sak.

 9. 9
  Lars J säger

  Det blir väl som med tobaken, det blir i de folkrika fattiga länderna som dessa onyttiga produkter kommer att saluföras som ett ”bra” alternativ till det dyra smöret.

 10. 10

  Det är förträffliga nyheter. Misstänker att det är dåligt med köpare av margarinfabrikerna annat än av företag som avser att tillverka smörjfett.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa