Intervju med Lars Bern

Jag länkade 25 mars till en intervju med Lars Bern. Det kom nu ett önskemål om att jag länkar till den igen, eftersom den är så bra:

Lördagsintervju med Lars Bern.

 

Comments

 1. 1
  Hans Ahlén säger

  Jag har just lyssnat på intervjun och det är den bästa som jag lyssnat på när det gäller att beskriva de metabola sjukdomarna . Dessutom är den på svenska så man slipper rådbråka sin engelska. Alla diabetiker borde lyssna på den.

 2. 2

  Lysande intervju där allt viktigt kommer fram. Tycker det är synd att klimatfrågan kommer med på ett hörn då det drar ner trovärdigheten.

 3. 3

  Förstår inte varför klimatfrågan skulle dra ner trovärdigheten.

 4. 4

  Därför att Lars B är klimatförnekare och det kan stöta bort många människor som tar klimatfrågan på största allvar.

 5. 5
  Lars Bern säger

  Vad menar du kronikorfranskarholmen med klimatförnekare? Man kan ju inte förneka klimatet. Jag tror uppriktigt sagt inte du vet vad du pratar om.
  Jag har redogjort för min syn på klimatfrågan i boken Antropocen II. Hela mitt resonemang stödjer sig på Kungl Vetenskapsakademins syn på klimatfrågan som jag aldrig ifrågasatt. Deras skrivning i frågan finns som bilaga i boken. Det enda jag ifrågasatt är den typ av våldsamt överdriven alarmism som sprids av alarmister. Dessa har sedan 90-talet kommit med den ena alarmerande förutsägelsen efter den andra. Ingen har slagit in. Enligt de mest kunniga svenska och utländska klimatforskarna ligger samtliga olika väderfenomen under senare decennier inom klimatets normala variabilitet. Vi kan ännu inte via observationer påvisa någon förändring av klimatet alltså.

 6. 6

  Jag tror vi är ganska många som inte tror på alarmisterna. Vi är på väg in i en ny istid.

 7. 7
  Hanveden säger

  # 4
  Här från Lars blogg den 16 februari 2017:

  https://anthropocene.live/2017/02/16/matematiska-datormodeller-fungerar-inte-som-prognosinstrument/

  Studera kurvan och begrunda…

  mLCHFh B-) .

 8. 8
  Bustas säger

  Vad folk i allmänhet inte kan ta in är de enorma tidsspann som gäller på denna planet. Att utvärdera ett femtiotal år av global temperatur säger ytterst lite enligt mitt bedömande. Det krävs tusentals års sammanställning för att få en bild som man kan göra en någorlunda trovärdig sammanfattning av. Ett supervulkanutbrott räcker nog för att vi skall få några kilometer is över Svedala och då hjälper det nog inte att ens att låta bilen stå på tomgång för att få upp temperaturen igen. 🙂

 9. 9
  Lars Bern säger

  Jag tycker inte vi skall ta plats från de långt viktigare kostfrågorna här på Annikas blogg med diskussion om klimatlarm. Det finns andra lämpligare forum för den debatten.
  Ni som vill kommentera min syn på klimatfrågan kan gå in och göra det här:
  https://anthropocene.live/2017/02/17/tv-inervju-om-klimatpolitiken/

 10. 10
  Olle Holmqvist säger

  MFM – mittfåremedium har brälat ut Sanningen. Klimatet kan förnekas! Därav följer att
  även väderlek kan förnekas ! Visst så är det ju. Varenda morron när höns (pluralis f ”hen”)
  ser ut genom rutan är just så. Inget väder alls ! Morron efter morron ! Lägg ner SMHI !
  Då kan morgonens tidning nyttjas på det kloka sätt som HB Palmaer föreslog för 200
  år sedan: Kasta upp i luften och se vart vinden blåser.

  För kårräkt vindriktning ingår väl inte i väderleken ?

 11. 11
  Göran Sjöberg säger

  I mina ögon är Lars fullkomligt ”formidabel” i denna intervju när han förklarar vår LCHF-syn på kost och hälsa och jag kan inte ens komma ihåg att han tog upp sitt eget favoritämne om klimatet när jag lyssnade på intervjun för ett tag sedan.

  Som Lars påpekar här på Annikas blogg handlar hennes blog om kost och hälsa men där ett jordbruk som producerar människovärdig mat utan kemikalier också är en självklarhet för oss. Klimatfrågan är då en klart sekundär fråga och eftersom den är så infekterad bör den kanske istället diskuteras hos Lars av dom som är intresserade av den frågan.

 12. 12

  Den stora behållningen för min del av Lars Berns eminenta beskrivning av läget var att han på punkt efter punkt efter punkt på ett tydligt och pedagogiskt sätt beskriver precis det jag under de senaste åren försökt övertyga min omgivning om (med ofta klent resultat). Tack!

 13. 13

  Fjärde statsmakten med Lars Bern.

  https://www.youtube.com/watch?v=5L6a1LNBE3g

  Lars Berns artiklar i Newsmill från 2008-2013

 14. 14

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa