Askorbinsyra – ett av naturens undergörande näringsämnen

Inlägg av Lars Bern.
Intressant om C-vitamin.

 

Comments

 1. 1

  Mycket intressant om C-vitaminet, men hur är det för t.ex. min man som äter Marevan (Valfarin) för sitt förmaksflimmer ? Hur inverkar det på blodets koagulationsförmåga ?

 2. 2

  Läser detta av Docent Göran Sjöberg
  27 mars, 2017 kl. 07:39
  ”Pauling är också en av min främsta ”idoler” som naturvetare. Jag följer hans råd och tar varje dag ungefär 15 gram askorbinsyra upplöst i ett stort glas vatten som jag tar en klunk av då och då.

  Jag drabbades själv av en svår lunginflammation i höstas och önskar att jag hade vetat vad jag vet idag om effekter av riktigt höga doser av C-vitamin i inledningsskedena. En fyra veckors antibiotikakur räddade dock mig.”

  —–Vad menas med riktigt höga doser c vitamin i i inledningsskedet?

  Utveckla gärna hur förfarandet skall gå till med intag av C vitamin från dag 1.

 3. 3
  XMargareta säger

  Denna kunskap om att höga c-vitamindoser intravenöst framgångsrikt bekämpar cancer har funnits länge.

  Dessutom berättar Adelle Davis ( berömd amerikansk dietist på den tiden då man tydligen i USA hade välinformerade sådana), om hur en Dr. Klenner fått tillbaka medvetslösa patienter till medvetenhet och att de sedan tillfrisknat helt med hjälp av höga C-vitamindoser.
  Patienterna i fråga hade ”encefalit, meningit, polioskadade nerver, virusorsakad lunginflammation, stelkramp och många andra sjukdomar.
  Referenserna publicerade på 50-talet.

  Jag minns också att jag läst vad Adelle Davis berättar hur hon förmodligen räddade livet på en liten flicka en natt i en fritidsstuga.
  Av någon anledning kunde man inte få kontakt med omvärlden. Flickan hade en infektion, som om jag minns rätt var det en meningit.
  Flickan var medvetslös och hade hög feber.
  Adelle Davis löste stor mängd ascorbinsyra i vatten och lyckades frysa detta till is. Hon satt sedan hela natten och lade små små bitar krossad askorbinsyrais i flickans mungipa.
  På morgonen va flickan vid medvetande och utan feber

 4. 4
  XMargareta säger

  Ytterligare C-vitamindata.

  Jag försökte länka till referenser till artikeln, men lyckades inte, men man kan klicka och läsa tex länken från Science Daily.

  https://www.naturalhealth365.com/vitamin-c-antibiotics-2318.html

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa