Riksföreningen mot metabola sjukdomar

Av Lars Bern.

Uppstartsträff i Tullhuset på Dalarö den 12 mars kl 13.30. Kom med!

 

Comments

 1. 1
  Dr. Göran Sjöberg säger

  Jag vill gärna bli medlem även om jag nu inte har möjlighet att vara med på själva uppstartsmötet.

  ”Riksföreningen mot metabola sjukdomar” är, för att uttrycka det milt, ett namn som förpliktigar. Allt talar för att det är våra ”levnadsvanor” som är orsaken till att vi har hamnat i detta metabola syndromet och att LCHF är en väg ut ur detta syndrom. Det hela måste då bli en slags ideell LCHF-förening och det är nog dags för en sådan förening idag.

  En viktig del av stadgarna som Lars Bern nu föreslår är att inga bidrag till föreningen får accepteras från industrier – det gäller att hålla ”Mammon” borta. Kostdoktorn är till största delen också inne på den linjen.

  Jag råkar just nu läsa om ”samma sak” i Matteusevangeliet i Nya Testamentet, som den grundmurade ateist jag n u råkar vara, och noterar här att Jesus ”framgång” med tillhörande ”hat” från etablissemanget till stor del berodde på att han botade sjuka medmänniskor i massomfattning som vi gör idag. (Kan det ha varit fisken han bjöd på? 🙂 ) Jesus tvekade inte inför den oundvikliga striden mot etablissemanget.

  Vi kan se samma sak idag när framträdande LCHF-are över hela världen ”hatas” och förföljs av etablissemangets företrädare när sjuka människor med deras hjälp botar sig själva genom att anta vår livsstil. Etablissemangets trovärdighet faller samman som ett korthus. Att vi har vetenskapen, om kolhydraterna och insulinresistensen, på vår sida gör ju inte vår situation sämre idag än den som rådde för 2000 år sedan.

 2. 2
  Dr. Göran Sjöberg säger

  När jag nu läser vidare i Matteusevangeliet inser jag att anledningen till de enorma och omedelbara framgångarna som Jesus hade bland de tusentals som flockades kring honom berodde på att det inte fanns någon mat.

  Det blev helt enkelt en påtvingad fasta som gjorde susen!

  Fasta och LCHF (ketogent tillstånd!) fungerade tydligen redan för 2000 år sedan som ett revolutionerande sätt att återfå insulinkänsligheten och hälsan.

 3. 3
  lillstina säger

  Kan högt blodtryck vara ärftligt?

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  3 lillstina
  Absolut. Likaväl som alla andra aspekter av det metabola syndromet handlar det om effekter av både arv och livsstil. Arvet kan man ju inte påverka, men livsstilen kan man påverka.

 5. 5
  lillstinai säger

  Tack för svaret.

  I måndags visades ett Mosley program där det gjordes en blodanalys efter att han ätit en fettrik
  frukost. Resultatet enligt dem var att blodet visade tecken på inflammation. Vad ska man tro om detta. Det känns lite oroligt. Ni kunniga här inne kan väl kommentera.

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  5 lillstinai
  Jag såg inte programmet. Har du länken till det?
  I vilket fall är det viktigaste vilket resultat man får av en viss kost i verkligheten, inte vissa labvärden.
  Vi som äter LCHF har märkt att våra inflammationer har minskat eller försvunnit.

 7. 7

  #5

  Jag tror du syftar på en kort sekvens där de lyfte fram prostaglandiner, inflammationsfrämjande ämnen, som bildas i kölvattnet efter arakidonsyra. Det kommer steget efter den essentiella fettsyran linolsyra, en omega-6-fettsyra som är oerhört vanlig i ”industrimat” som hittepå-fetter och kött som produceras med spannmål som huvudföda.

  ”Man blir det man äter” måste kompletteras med ”Maten blir det den lever av”

  / Erik Edlund

 8. 8
  lillstina säger

  Jag är inte bra på att skicka länkar, men titta på Vetenskapens värld från i måndags.
  Kanal 2 kl 20 .

 9. 9
 10. 10
  Annika Dahlqvist säger

  9 Rune Bengtsson
  Tex inflammationer i rörelseapparaten eller magtarmkanalen märker man mycket plågsamt. Likaså inflammerad = irriterad urinblåsa. Luftrör. Tandkött. Etc.
  Om dessa inflammationer försvinner märker man det.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa