Dieter som spökar – förr, nu och i framtiden

Jag fann en länk hos Kostdoktorn: Dieter som spökar- förr, nu och i framtiden. Det är en mycket intressant artikel.
Där fanns också en  länk till Tim Noakes artikel som är en översikt för läkare till LCHF: Evidence that supports LCHF…

Där finns också en länk till Salim Yusufs fantastiska föreläsning.
Ibland känns det som att utvecklingen går åt rätt håll?!

 

Comments

 1. 1
  Dr. Göran Sjöberg säger

  Detta är lite OT men det är inte ofarligt för läkare att ge okonventionella råd eller medicinska behandlingar. I detta fall gäller det Borrelia där en läkare har förlorat sin legitimation.

  https://www.skrivunder.com/a/101609

  Detta fick mig att skriva följande inlägg hos Malcolm Kendrick

  ———

  Wondering now about my “Bad List” and if it is ever to be an end to it.

  This very morning I received a note that a Swedish GP has been suspended after having supported Lyme disease victims in violation to the official “rules” by prescribing too long time antibiotic treatments.

  https://lymehandbook.com/2017/03/05/swedish-md-suspended-over-lyme-disease-care-patients-bereft/

  It is a fact that my family is surrounded by nature with many deers entering our garden and with the associated ticks and all of us were unknowingly hit by the Lyme disease carried by these tiny creatures about ten years ago. (Today we are more on the alert!) Our cat succumbed to the disease although the veterinary categorically stated that cats do not acquire the Lyme disease. With us paying for the test she returned and confirmed the fact. (I thought previously the veterinaries were more to trust then MD’s:)

  So, we all had the standard time limited antibiotic treatment and although the cat succumbed my wife fully recovered with this treatment while I myself was only partly (roughly 50 %) recovered. It was my right shoulder which had been incapacitating me for years but with the antibiotics it dramatically improved during the very first day of treatment.

  Being a researcher and already sceptic to all dogmatic statements from our health care system i did my homework and realized that there was not very much science as I understand it behind the official dogmas and then I got in contact with alternative medical sources (ILADS https://www.ilads.org ) in the US and was prescribed an extended antibiotic treatment and with that treatment I haven’t had any more problems now for ten years.

  It is perhaps understandable that medical practices today seem to me to be more about religion than science.

 2. 2
  Bustas säger

  På fb sprids denna information:
  https://www.newsner.com/det-hander-i-kroppen-om-du-borjar-ata-havregryn-varje-dag/om/smarta-knep
  Om man söker vad ”newsner” är för något så skriver de själva om deras affärsidé såhär:
  ”Hur kan man som annonsör bygga varumärke i virala miljöer?
  De kampanjer som vi sett varit framgångsrika kopplar ihop varumärket och konsumenten med hjälp av känslor. På så sätt kan läsaren via underhållande och informativt innehåll på Newsner identifiera sig med ert varumärke.
  • Vårt kreativa team arbetar tillsammans med annonsören och byråerna för att ta fram skräddarsytt innehåll som inspirerar till sociala interaktioner av konsumenterna.
  • Vad vill ni/varumärket berätta och prata om?
  • Vi tar fram anpassade skräddarsydda artiklar, listor, quiz m.m.
  • Skapar underhållande och informativt innehåll som berör konsumenten med känslor”

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  2 Bustas
  Jag har tyckt att av alla spannmål är havre det minst dåliga. Det innehåller inte gluten, och det innehåller lösliga fibrer, vilket låter ’snällt’. Fast det innehåller förstås mycket kolhydrater, men då är det en fråga om hur mycket man äter. Eller?
  I Annonsen nämns 8 msk som normalportion, men det låter groteskt mycket

 4. 4

  Den stora frågan är hur mycket näring den innehåller. Att den är minst dålig innebär ju knappast att den är bra. Jag brukar säga att det är näringsbefriad bukfylla.

 5. 5
  Bustas säger

  Tänkte kanske inte så mycket på havrets nack – eller fördelar i inlägget utan närmare det att man kan anlita ett företag (som i det här fallet ”Newsner”) för att promota en vara på ”känslor”. De skulle säkert göra ett jättebra jobb även om det vore pasta eller glass.

 6. 6
  Melker säger

  Annika,
  1 matsked är 15ml så 8 st blir 1,2 dl.
  Under de år jag åt havregrynsgröt till frukost så tog jag ett lätt rågat decilitermått havregryn så för en man är det nog en normal portion.

 7. 7
  Olle Holmqvist säger

  https://www.svd.se/sju-forvanande-fakta-om-otzi#sida-7
  Kanske bör man inte reservationslöst hylla stenålderskosten.
  Här har forskats direkt på en konkret stenåldersmänniska, och inte på de spår grupper av dem lämnat efter sig idirekt via artefakter.. Eller åt han redan västerländskt ?

  ”noggranna hälsoundersökning visar att hans hälsa var långt ifrån perfekt redan innan han mötte sin död. Listan på besvär är över 40 punkter lång och innefattar trolig borrelia, stora mängder arsenik i blodet och en otäck utväxt på lilltån. Dessutom hittades maskägg i ismannens magsäck.

  hade Ötzi flera anatomiska abnormaliteter. ** Han saknade helt visdomständer, hade inget tolfte revbenspar och ett stort gap mellan framtänderna. Vissa forskare tror också att ismannen var infertil, enligt National Geographic.

  även att han var laktosintolerant

  Han hade mycket mat i magen. **Sädeskorn, fett och kött hittades i Ötzis mage när den öppnades av forskare. Magsäckens innehåll visade att Ötzi var välgödd och tyder på att Ötzi kan ha varit en av de första människorna som börjat med jordbruk – hans folk verkar dock fortfarande ha varit beroende av vilt kött. Köttet i Ötzis mage kom från stenbock, en sorts bergsget som än idag trippar runt i alperna.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa