Tvångsmedicinering ska införas i Finland

Artikel i Newsvoice.

Vårdpersonal inom barn- och äldresjukvård i Finland ska från mars 2018 avkrävas vaccination mot vissa barnsjukdomar, stelkramp och influensa. De som vägrar ska förlora sina jobb.
Man kan undra om detta stämmer överens med att tvångmedicinering inte får ske utanför lagen om tvångsvård av psykiskt sjuka?
Man kan också undra över det vetenskapliga underlaget för lagen.

 

Comments

 1. 1
  Jan N säger

  Vinterkrigsandan lever kvar!

 2. 2
  I Like Neil Young säger

  Och varför kan man undra? Är det nåt som ändrats på senare tid i Finland?
  Pågår det nån stelkrampsepidemi eller liknande?

  Om man från myndigheternas håll är så väldigt mån om att hålla befolkningen frisk och arbetsför skulle man väl dela ut vitaminer, mineraler och KS. Om man ska snacka epidemi så står vi väl mitt uppe i en sån nämligen resistenta smittor av olika slag som sprider sig likt en bläckfisk över världen. Vad hjälper då? Jo KS och ett starkt eget immunförsvar som det ser ut just nu.

  Men det tjänar inte läkemedelsbolagen på? Eller?

  Kanske är det dax att börja tillsätta fluor i dricksvattnet också…det måste väl rimligen vara nästa steg?

 3. 3
  sten bjorsell säger

  Om det inte blir undantag från lagen om tvångsmedicinering för psykist sjuka, kan dom ju hota med psykiatriker där ”vägran att ta nödvändiga vaccin” lagts till som indikation av psykisk sjukdom.

  Den som tvingar mig till vaccination får ta livet av mig först, sedan kan dom komma med sina sprutor.

 4. 4

  Vilken lag menar du då? Den svenska lagen? gällde detta inte i Finland?

 5. 5
  kicki säger

  Jag minns att det tidigare här i Sverige krävdes att sjukvårspersonal hade vaccinationsskydd mot TBC och smittkoppor. – Man fick gå och testa sig hos företagsläkaren. Om skyddet var dåligt var man tvungen att vaccinera sig. Tror att det var inskrivet i Sjuk- och Hälsovårdslagen – som det då hette. –

 6. 6
  Lola S. säger

  Det var det värsta jag hört! Och hoppa på personalen i samma sak!? Jag fick chock allergi efter 4:e influensavaccinet (Fluorix- som innehöll 35% samma som Pendamrix) Höll på att dö under 4 dygn. Blev som en 90-åring på en vecka! Hela mitt immunförsvar kollapsade. Besökte akuten på KS Solna, efter 1 v.- och de vägrade ta emot mig med orden: ”Då ska man göra en utredning. Och det gör vi inte här! ” Slogs i 4 år med Läkemedelsförsäkringar och fick avslag. Coctaileffekt kan inträda från vaccindagen till 30:e dgn. Läste jag på en engelsk hemsida. Jag blev sjuk den 31:a dgn och då tog de ej ansvar! Vi måste stå emot vaccinationsmaffian! Jag är nästan normal idag . ..men fick 4 års smärta med 17 biverkningar. Inte kunnat arb med reklam på 3 år pga ansiktet svullnat av vätska utan anledning!
  Synd om Finland…som var starka och vägrade Pandemrix 2012. Vi däremot vaccinerades hej vilt! Vi svenskar och Finländare är ju lika människor. Det här är ett lysande exempel på hur ondskan kryper in i vårt samhälle och kapitalismen styr med järnhand. Vägra!!!!

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  4 Karl-Erik Flovén
  Är det skillnad på svensk och finsk lag därvidlag?

 8. 8
  sten bjorsell säger

  Karl-Erik Flovén,
  Tidigare har EU testat ny lagar i ett land. Går det utan stora protester kan det sedan bli samma rakt över!

  Men inte bara sjukvårdsanställda drabbas!
  Tvångsvaccinering dessutom för:
  Alla spädbarn under 1 år, liknande Californien idag.
  Alla som klassats i en högriskgrupp. Om man med LCHF är ”Typ 0” diabetiker eller att kärlkrampen försvunnit, kanske ett antal läkarbesök kan leda till ”friskhetsintyg” från högriskgruppen?

  Alla över 65! suck. Det gäller att hjälpa finnarna så att farsoten inte sprider sig till hela EU!

  Enligt Österbottens Tidning, https://www.osterbottenstidning.fi/Artikel/Visa/132356
  Rubriken är bara en isbergstopp, av naturliga skäl…

 9. 9
  Bustas säger

  Om detta sker i Finland så kan det hända i Sverige. Så jäkla stor skillnad är det inte mellan broderfolken. ”Finlands sak är vår”.

 10. 10

  Borde inte personal som ska anställas genomgå viss test så att dom inte kommer in med sjukdomar i t ex barnomsorg och äldreomsorg. Jag tänker exempelvis på TBC, som kan ligga lite dolt. Kanske finns det annat också.

  Jag känner till en förskola (dagis) där det visade sig att en av personalen bar på TBC utan att veta om det. Övrig personal fick för säkerhets skull testa sig, men inte barnen eller föräldrarna.

  Om tvångsmedicinering skulle vara aktuellt så borde tvärtom också vara aktuellt.

 11. 11

  Hur är det? Har det inte varit tal om från läkemedelslobbyn att alla ska behandlas med statiner för att ”förebygga” hjärt-kärlsjukdomar samt att man sänkt gränsen för då kolesterolvärdet anses som farligt? En sköterska på kirurgen i Lund berättade det för mig, men sa att jag inte fick berätta att hon sagt det. Allt för profitintressena inom BIG PHARMA.

 12. 12
  Henrik säger

  Här är länken till ”Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lag om smittsamma sjukdomar…” (Finland) https://www.finlex.fi/sv/esitykset/he/2016/20160013.pdf. I kap. 5 på sida 51 kan ni läsa mera om vaccinationer.
  Det finns inga vetenskapliga belägg på att vaccinering av sjukvårdspersonal skulle hindra smittspridning till patienter och tvärtom https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27251461. De enda som har nytta av detta är vaccinindustrin.

 13. 13
  Vivisfaxarn säger

  En kanske jättedum fråga, men vad är KS?

 14. 14
  Annika Dahlqvist säger

  13 Vivisfaxarn
  KS = Kolloidalt silver. Finns att köpa i välsorterade hälsokostbutiker, och på nätet. Är bra mot infektioner, och många har även rapporterat effekt mot cancer. Inga kända farliga biverkningar. Pga god effekt och inga biverkningar är det förstås intensivt motarbetat av etablissemanget.

 15. 15
  Reefer säger

  Ser inte problemet. Det är inte tvångsmedicinering eftersom det är ett krav som regleras mellan arbetsmarknadens parter.
  Det är samma juridik bakom som här i Sverige inte tillåter en barnmorska att vägra utföra aborter i ett nyligen avklarat rättsfall.

 16. 16
  Lola S. säger

  Ju mer man kräver av personalen ju mindre folk som vill jobba i eländet! Men jaga bort den fantastiska osjälviska vårdpersonalen med omänskliga krav! Då finns det ingen som vill ta hand om dig sen. Klaga inte då!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa