Tamiflu till gravida?

Tamiflu är ett preparat mot influensa, som i studier har visat sig verkningslöst.
Nu i Dagens medicin en artikel om att en studie visat att gravida inte fått ökad frekvens av dödfödsel av Tamiflu. Men man kan fråga sig – varför i hela friden ska gravida ta ett verkningslöst preparat??

 

Comments

 1. 1

  Hej Annika!

  Det är själv klart för att ha pengar med så verkningslösa tror inte jag att det är medicin som gjorde att många barn fick sjukdom av dem somnade utan kontroll. Hemskt att de ger detta till gravida.

  Med vänliga hälsningar

  Yvonne

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  1 KPIHR.se Yvonne Törjék
  Det var vaccinationen som orsakade narkolepsi, inte Tamiflu. Tamiflu var bara verkninglöst.

 3. 3
  sten bjorsell säger

  Med 1/200 av normalt magnesiumintag till råttor under hela 21dagarsgraviditeten överlevde noll råttor. Med reduktion till 1/10 av normalt magnesium intag under graviditeten av 146 var 53 eller 36% dödfödda och 5 dar senare hade ytterligare 82 dött spontant. 7.5% överlevde. Mödrarna hade förlorat mycket magnesium från benstomme och muskler.
  Tamiflu innehåller faktiskt viss mängd magnesium, som antacid. Magnesiumoxid och -hydroxid är bägge starkt alkaliska och neutraliseras till lättupptagna klorider i magar utan protonpumpsinhibitor. Kanske alltså magnesium i Tamiflu motverkar ev. skadliga biverkningar. Annars bör Magnesium, Vitamin C plus D ge ett klart influensaskydd.

  Med tanke på att vår industrimat idag är mycket fattig på spårämnen och magnesium jämfört med då maten kom från odlingar som förseddes med gödsel från kreatur samt att dessa ofta fick sin mat både av gräs och från löv i blandad mark bör vi naturligtvis försöka få både mjölkfett och kött från odlingar som liknar de gammaldags så mycket som möjligt. Lövskog löser upp, suger upp och distribuerar i stort sett alla viktiga mineraler vi behöver först till djuren, sedan till oss.
  Det finns alltså god anledning att göra en muskelanalys av magnesium och andra spårämnen inte bara långt innan man föder barn. Magnesium lagras i vävnad och muskler och har man t.ex tränat hårt men inte ätit rätt sjunker förråden pga av stress som hård träning medför.

  Nedan länk till artikel om gravida råttor och dödfödda ditto.
  https://www.mgwater.com/Seelig/Magnesium-Deficiency-in-the-Pathogenesis-of-Disease/chapter3.shtml

 4. 4
  Markus säger

  Aldrig handlar det väl om pengar i.v.f. ?

  ”A sustained period of calm can result in decreased demand for Tamiflu and hurt Roche’s bottom line….”

  https://www.wikinvest.com/stock/Roche_Pharmaceuticals_(RHHBY)

 5. 5

  Såg denna art nu i DM och tycker det är anmärkningsvärt att de öh skriver om denna studie eftersom forskningen inte har en aning om compliance!

 6. 6
  Ulf Karlsson säger

  Tamiflu är inte verkningslöst och gravida i 2-3 trimester riskerar fortfarande allvarlig sjukdom av H1N1 som ingår i säsongsinfluensan sedan pandemin 2009
  Europeiska CDC har gjort metanalys avseende antiviral behandling senast i augusti 2017.
  Man ska helst inte raljera för mycket om saker man kanske inte är expert i
  https://ecdc.europa.eu/en/publications-data/expert-opinion-neuraminidase-inhibitors-prevention-and-treatment-influenza-review

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa