Googles angrepp mot NaturalNews är ett hot mot alla svenska hälsosajter (?)

Se inlägg på NewsVoice.se.

 

Comments

 1. 1

  Det är ju svårt att riktigt inse vad som ligger bakom då man inte har tillräckligt med information. Men det luktar illa på något sätt. I värsta fall är det ytterligare ett sätt att befästa makt och kan få förödande konsekvenser.

 2. 2

  Det här senaste om frukt rimmar inte precis med fruktosens skadeverkan.

  https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/studie-visar-tio-frukter-om-dagen-kan-ge-langre-liv

 3. 3
  Dr. Göran Sjöberg säger

  Jag kände faktiskt inte till att NaturalNews är den största (?) alternativa häslositen i USA.

  Att NaturalNews då är ett hot mot BigPharma kan det knappast råda någon tvekan om och här verkar mörka ha vaknat till liv.

 4. 4

  OT relativt bloggens rubrik.

  Om man äter knappa kilot frukt per dag, vilken annan ”mat” har man då avstått ifrån? Kanske där man ska börja söka orsaken.

 5. 5
  I Like Neil Young säger

  Jag trodde att det bara var jag som accepterade att denna fråga är en GIGANTISK elefant i rummet. Och så får jag läsa om den här, på andra sajter som hos Lars Bern t.ex verkar folk inte greppa allvaret i detta – och där om nånstans borde man ju vara vaken i denna fråga. Men jag antar att det börjar få fäste snart.

  Hursomhelst – detta är en kanske viktigare fråga än hela hälsofrågan sammantaget egentligen – och det säger inte lite om magnituden av vad vi nu står inför. Jag säger bara – gör er redo.

  Sajter som denna som du just nu sitter och läser kan snart vara ett minne blott – om du söker via traditionella sökmetoder – d.v.s Google. Det är nu man måste inse och lära sig steg nummer 2 i sin ”internetkunskap” d.v.s Internet är mer än Google, FB, Youtube och Twitter. På dessa kanaler kommer smygcensuren att öka allt mer.

  Jag antar att för sådana som oss – som läser här inne – kommer Internet att återgå till det, det var innan Googlifieringen. Mera vilda västern, mera ”söka själv”.

  Säga adjö till Googles, Apples, Yahoo och Microsofts ”enkla” skedmatade lösningar – för här kommer utslätningen och censuren och ”förbuden” av felaktiga åsikter att tillta alltmer. Förhoppningsvis betyder det också ekonomiskt självmord för dessa i längden – men man kan nog hålla ut rätt länge. Varför?? Jo därför att man blivit kapitalets, NWO:s och PK:s röst. Man har helt enkelt inte råd med nåt annat nu. NWO kämpar för sitt liv.

 6. 6
  Jörgen Hammar säger

  Det finns andra söktjänster

 7. 7
  I Like Neil Young säger

  #6

  Absolut – men hur många kommer ihåg hur nätet var innan 2000-2002 när Google började slå igenom? Definitivt inte dagens unga – d.v.s för dem vilka denna information är livsavgörande och superkritisk.Den generation som beräknas få kortare livslängd än sina föräldrar.

 8. 8

  Utan att nämna person eller sajt vid namn så skulle jag föreslå åtminstone ett uns källkritik.

 9. 9
  I Like Neil Young säger

  #8

  Spell it out. Inga halvkvädna visor tack.Vet du nåt som ingen annan vet – så fram med det.

 10. 10

  # 9

  Betraktar du t.ex. NewsVoice som en pålitlig källa? Svara JA, NEJ eller i någon slags skala däremellan. Jämförelser med andra räknas inte i detta fall.

 11. 11

  Ang frukt-OT; f-n vad tröttsamt det är med epidemiologi-epidemin! Klart som tusan nån frukt efter säsong är vettigt för många, men inte att vräka i sig året runt. Än värre som mellanmål. Och en massa frukt och grönt året runt kommer att sabba vår levnadsmiljö, vi kommer inte ha nog med friskt dricksvatten och inte heller fisk som går att äta.

 12. 12

  # 11

  ”Riktig” vetenskap går ut på att eliminera felaktigheter medan epidemiologi på sin höjd kan avgränsa något tänkbart.

  I t.ex. fysikaliska experiment anger man felkällor och deras förmodade inverkan på slutresultatet. För att experiment ska ha avgörande betydelse skall den slutgiltiga felmarginalen vara liten och experimentet skall kunna upprepas med likvärdiga utfall.

  Epidemiologi betraktas av sina kreatörer som vetenskap och av journalister och allmänhet som sanningar. Egentligen är det inte mycket mer än det som åtminstone förr kallades ”fritt valt arbete” i gymnasiet, dock i mycket stor och kostsam skala för att alls nå någon statisk signifikans.

  Märk att när det gäller nutritionsepidemiologi är felmarginalen i de vanligen enstaka kostenkäterna så stor att helheten är IG.

 13. 13
  I Like Neil Young säger

  #10

  Spännande….Vad är det som gör att det känns mindre trovärdigt än Aftonbladet eller DN? t.ex

 14. 14

  #13

  Att inte gradera trovärdigheten hos Newsvoice kan, välvilligt, tolkas som att du inte betraktar den som pålitlig. Frågan är då, på den skala jag föreslog, hur pålitlig/opålitlig är den?

 15. 15
  I Like Neil Young säger

  #14

  Känns som att du lägger ord i min mun. Men ok..Jag säger så här. Att Annika väljer att referera till den sajten är trovärdigt nog för mig. Dessutom har jag ett tag nu följt just den debatten och processen hos Alex Jones själv. Fakta som de grävt fram där och det faktum att t.ex DN numera i sina artiklar känner sig manade att ha följande text: ..

  ”Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.”

  …som tillägg till sina s.k ”faktaartiklar” sammanfaller bra i tid med diverse Amerikanska initiativ. Att det t.o.m från politiskt håll(ytterst känsligt) höjs röster för nån form av Censur/Övervakning av misshagliga sanningar – gör att jag känner att det är nåt på g.

  Och faktum kvarstår – det är i NewsVoice du kan läsa om det – knappast i AB eller DN.

 16. 16

  Första sidan som NewsVoice visar idag länkar till följande artikel:

  ”Professor emeritus i medicinsk mikrobiell ekologi, Tore Midtvedt vid Karolinska Institutet i Stockholm berättar om vikten av en sund tarmflora och att propionsyra – en vanlig tillsats i maten – gav råttor något som liknade autism.”
  https://newsvoice.se/2017/01/12/propionsyra-tillsats-autism/

  Hur uppfattar och värderar du den!

 17. 17

  Ja, epidemiologi epidemin suck.
  Observation kan tjäna som *uppslag* för hypoteser men kan *inte säga något om dess validitet. Men sådana detaljer besväras inte vår tids sk vetenskap av. Det går tydligen fint att påstå vad som helst.

 18. 18

  Texten på NewsVoice är mycket märklig. Ska Google stänga i Sverige? Har Google förmåga att ”ta ned” sajter? Kan ”bloggare på nätet” obehindrat skriva blogginlägg på vilken blogg som helst utan att ägaren av bloggen tillåter det? Rappakalja.

 19. 19
  I Like Neil Young säger

  #16

  Och vad är det du vill ha fram med det inlägget?

 20. 20

  #19

  Hur uppfattar och värderar du artikeln? Är den saklig och pålitlig, osaklig och förledande eller på en skala däremellan? Om du väljer skalan så kan den löpa från som bäst 10 till 0. För att förkorta undanglidande manövrer väljer jag att tolka alla andra svar som att du sätter en nolla (0) och står för det framöver.

 21. 21
  I Like Neil Young säger

  #20

  Du är allt en riktig tuffing du…ha..ha..:)

  Bra sajt du har förresten! My Compliments….
  Hittade en ytterst viktig länk där:
  https://kostkunskap.blogg.se/2016/october/i-bananrepubliken-vet-man-vad-det-kostar-att-fa-ratt.html

  När det gäller frågan i sig – hur jag värderar https://newsvoice.se/2017/01/12/propionsyra-tillsats-autism/ , så kan jag säga att det kan jag inte. Jag kan för lite om forskaren i sig och för lite om ämnet i fråga. D.v.s Jag har inte läst på om detta specifika ämne. Så I rest my case när det gäller hur jag personligen ska värdera just detta, i alla fall tills jag läst på. Det finns tusentals liknande ämen att specifikt grotta ner sig i. Eller hur?

 22. 22

  #18

  Min tolkning av det som hänt är att man försöker rensa i den exponentiella spridningen av ”fake news”. Sajten är inte borta men vid sökningar med Google så finns den inte bland svaren. Det finns andra sökmotorer men gissar att de mer betydande kommer att följa exemplet, de som har ett gott rykte att underhålla vill knappast förknippas med struntsvar.

  Men hav fötröstan, det lär dyka upp sökmotorer som specialiserar sig på sådant.

 23. 23
  Annika Dahlqvist säger

  22 Erik Edlund
  Det jag förstår det hela som är att Google kan utsättas för påtryckningar att stoppa alla länkningar till mot etablissemanget oppositionella sajter. Då kan alla LCHF-sajter bli bojkottade på Google. Det vore ju tråkigt för folkhälsan.

 24. 24

  #21

  OK, du väljer indirekt nollan, artikeln är opålitlig och förledande.

  För att det ska vara enkelt att följa mitt resonemang så upprepar jag citatet och länken, mitt förslag är att börja läsa texten och känna in dess syftningar innan du fortsätter.

  ”Professor emeritus i medicinsk mikrobiell ekologi, Tore Midtvedt vid Karolinska Institutet i Stockholm berättar om vikten av en sund tarmflora och att propionsyra – en vanlig tillsats i maten – gav råttor något som liknade autism.”
  https://newsvoice.se/2017/01/12/propionsyra-tillsats-autism/

  Man länkar samman en professor emeritus som jobbat vid Karolinska (där Nobelpris i medicin och fysiologi bestäms men även katastrofen Macchiarini verkat) med en tillsats i bröd, propionsyra, och att den vid försök på råttor gett autismliknande symtom.

  I sammanfattning; En professor för trovärdighetens skull, en tillsats med det ”kemiskt klingande” namnet propionsyra i bröd som ger autismliknande effekter på råttor. Visst verkar det obehagligt?

  I vår tjocktarm finns, i bästa fall, bakterier som kan producera kortkedjiga fettsyror, 60% ättiksyra (2 kol), 25% propionsyra (3 kol) och 15% smörsyra/n-butansyra (4 kol) samt små mängder av valeriansyra (5 kol). De av dietister omhuldade fibrerna är ett viktigt råmaterial för denna process men även resistent stärkelse. Om du känner för att läsa mer om nyttan av dessa så är detta länken: https://matfrisk.com/2017/02/01/nytta-av-korta-fettsyror-i-tjocktarmen-del-1/

  En rik produktion av kortkedjiga fettsyror i tjocktarmen är, åtminstone statistiskt, länkat till att förhindra eller hämma coloncancer. Men hur kan en av flera ”bra” fettsyror som vi själva skapar av en av dietisternas omhuldade ingredienser förorsaka råttornas autismliknande beteende?

  Man injicerade propionsyran i spinalvätskan, ryggmärgsvätskan! Skulle det kännas bättre om man valde en fettsyra som var ett kol kortare, ättiksyra?

  Som jag ser det är detta ett försök att förvirra och blanda bort korten för de som saknar grundläggande NO-kunskap och nyfikenhet att borra lite.

 25. 25

  #23

  Jag tror inte för ett ögonblick att seriösa ”hälsosajter” står i fokus, långt därifrån.

  ”Characterized as a ”conspiracy-minded alternative medicine website”, Natural News has approximately 7 million unique visitors per month.” Wikipedia

 26. 26
  I Like Neil Young säger

  #22

  Jag valde inte nollan – jag skrev att jag ”rest my case” för jag kan för lite om ämnet.Det finns många parametrar att väga in här.
  Jag förstår dock vad du far efter med detta resonemang ,du tycker NewsVoice är mindre trovärdig och du vill föreslå Guilt By Association resonemanget här så klart.

  Faktum kvarstår dock – etablissemanget är rädda att tappa såväl megafonen som ansiktet.

  P. S – Svalde alldeles nyss ett glas kallt vatten med uppslammat potatismjöl och en gnutta salt i…;)

 27. 27
  I Like Neil Young säger

  #25

  Tror du ML Hellenius och hennes etablissemangs-hejdukar uppfattar Annika Dahlqvists sajt som en ”seriös hälsosajt”? Knappeligen, kunde de förbjuda den skulle de göra det rakt av.Det vet du också.

 28. 28

  #26

  Kan du förstå att jag tycker att artikeln, dess skribenter och den som publicerar beter sig oseriöst? Den grundforskning som ligger bakom kan ha seriösa mål, men kopplingen till en tillsats i bröd och autism är konspiratorisk och inte någon engångsföreteelse.

 29. 29
  Dr. Göran Sjöberg säger

  Jag tvivlar inte för ett ögonblick på att vi kommer att få se åtstramningar i yttrandefriheten på internet. Inte heller tvivlar jag på att LCHF på sikt är ett av de största hoten mot BigAgro och BigPharma som utgör en betydande del av detta etablissemang. Vi ser ju redan nu hur massmedia på många olika sätt förvanskar vetenskapen när det gäller vår kost och hälsa. Här är censuren mot LCHF mer subtil i mina ögon.

  Nu kunde jag inte låta bli att ”Googla” på ”NaturalNews” och då dök det upp en massa träffar, bland annat till NewsVoice.se

  https://newsvoice.se/2017/02/23/google-svartlistade-alla-soktraffar-pa-naturalnews-com/

  Jag förstår nog inte detta riktigt.

  Sedan läser jag här:

  https://rationalwiki.org/wiki/NaturalNews

  att Mike Adams som företräder NaturalNews skulle vara Scientolog. Är detta sant är det lätt att dra öronen åt sig. Eller är detta bara ”FakeNews”?

  Jag tror själv att man inte får stirra sig blind på detaljer utan försöka skaffa sig en rimlig övergripande karta som stämmer med vår verklighet och för mig stavas denna idag LCHF när det gäller kosten och hälsan.

 30. 30

  #27

  Jag tror inte att Mai-Lis Hellenius har något som helst inflytande på Google.

 31. 31
  I Like Neil Young säger

  #30

  Jag exemplifierade ju med henne eftersom hon numera ”frontar” etablissemanget i Sverige i dessa frågor.
  Dessutom skulle du själv inte klara dig en sekund eftersom du framför en mängd obekväma och till synes väl vetenskapligt underbyggda sanningar på din egen sajt.

  Det etablissemanget vill få oss att svälja – det är ju att det är nyttigt att dricka Coca Cola och äta Gorbys frysta piroger till det. Oavsett vad vetenskapen säger. Det är ju om det kampen står nu.

 32. 32

  #29

  ”Adams is a flat-out opponent[9] of modern medicine and opposes any medication[10] or doctor visits.[11][12] Adams calls himself a ”holistic nutritionist”[13] and is a raw food proponent[14] who opposes food that contains sugar,[15] food that was cooked[16] or made to last,[17] ”red” meat,[18] McDonald’s brand chicken nuggets,[19] sweeteners,[20] glutamate,[21] homogenized milk,[22] bread/gluten,[23] ”white” flour,[24] genetically modified food,[25] washing powder,[26] deodorants,[27] shampoo[28], and fluoride.[29] Furthermore, Adams supports quantum woo, specifically quantum healing[30] and quantum consciousness.[31]”

  Tja, högt, lågt och ”quantum healing”… Men vi vet ju inte om rationalwiki är den ultimata källan.

 33. 33
  I Like Neil Young säger

  #32

  Högt och Lågt var det ja.

 34. 34

  #31

  Om en framtidsvision om tystade röster stämmer så är nog sannoliken stor att man börjar med de som sprider konspirationsteorier och ”fake news”. Jag ser inte det som något större ingrepp i yttrandefriheten, lite som att förorsaka hinder för de som försöker hävda att 1+1 = 11

 35. 35
  I Like Neil Young säger

  #34

  ”Man börjar med”….vilka är ”man”? Inte för att jag inte håller med dig till viss del….

 36. 36

  Vadan denna trumpifiering? ”Fake news”?

  Mannen bakom Natural News har inte det bästa rykte. Han var inblandad i Y2K-bluffar. Han har är en känd spammare (har för mig att ha dessutom erkänt). Varför skulle det vara så otroligt att han försökt manipulera Google också eller på annat sätt brutit mot Googles regler? Allt är inte en konspiration. Om man tittar på NaturalNews nu, så inte ger det ett trovärdigt intryck.

 37. 37

  Vad vinner Google på detta?

 38. 38
  Dr. Göran Sjöberg säger

  Ja – vad gör man när man har kommit till den slutliga insikten om att den ”evidensbaserade” medicinen vilar på en kriminell grund, inriktad på på maximal vinst och utan intresse av att folk ska bli friska?

  Det som då återstår är att se om den alternativa medicinen kan ha något att erbjuda om man nu blivit allvarlig sjuk. Själv är jag av egen erfarenhet idag övertygad om detta och till att börja med att strikt LCHF kan vända på sjukdomsförloppet om man råkar tillhöra den majoritet av befolkningen som har hamnat i det metabola syndromet. Vetenskapen om vår fysiologi talar för detta men LCHF motarbetas trots detta av det medicinska etablissemanget med näbbar och klor vilket säger en hel del om man nu vill se sanningen i vitögat. Annika i Sverige, Noakes i Sydafrika och Gary Fettke i Australien är tillräckliga som exempel på häxjakter som etablissemanget är villigt att ägna sig åt när deras eget kvacksalveri avslöjas i grunden och de känner sig hotade.

  Nå, men denna Mike Adams då? Bara för att han som jag själv ser den officiella medicinen som helt korrupt betyder detta knappast att jag skulle ställa upp på allt han föreslår i alternativ väg. Samma sak gäller för övrigt Mercola vars blog jag till skillnad mot NaturalNews med intresse dagligen besöker.

  Tyvärr måste man själv bli ”expert” på sin egen sjukdom och väga argumenten om ”botemedel” för och emot. Vad gäller de sjukdomar som jag själv är närmare bekant med, hjärtsjukdom, diabetes, cancer och psykisk sjukdom talar det mesta mot skolmedicinen och för den alternativa medicinen men man måste veta vad man håller på med om man ska våga gå sina egna vägar och seriöst prova alternativ.

 39. 39

  #37

  Genom att sortera bort dumheter vinner Google på sikt ett ökat förtroende för sin söktjänst. Som jag skrev tidigare kommer alldeles säkert de som hellre litar på ”alternativa fakta” att finna egna sökmotorer.

 40. 40

  #38

  För mig klingar ”alternativ medicin” dissonant för att inte säga falskt. Men det beror naturligtvis på hur man tolkar orden.

  Om man med alternativmedicin syftar på homeopati, jordstrålning (Hartmanlinjer, Currykryss och liknande), ”kvant-” och ”frekvensmedicin”, energibalansering och ytterligare en närmast oändligt lång radda hittepå så finns inga andra förklaringar till ev. Upplevda behandlingseffekter än slump eller den placeboeffekt som står för uppåt 30% av utfallet för diffust verkande preparat.

  Den som förlitar sig på alternativbehandlingar liknande här ovan kan ju testa ett sådant alternativ vid rotfyllning eller tandutdragning. Eller dricka sig salongsberusad eller mer på homeopatiskt utspädd alkohol.

 41. 41

  #38

  Om man, däremot, försöker läsa in grundläggande kunskaper i biologi, biokemi och fysiologi (det låter mäktigare än det är) och lär sig att förhålla sig avvaktande till ”traditionell medicin” och konspiratoriskt hitte-på kan det innebära ett sunt alternativ till den ofta påbjudna preparatbehandlingen.

 42. 42
  Dr. Göran Sjöberg säger

  Erik #40, 41

  Jodå – jag ser absolut vad du ser som den ”die-hard” naturvetare jag råkar vara uppfostrad till.

  Däremot tror jag på nobelpristagare som Linus Pauling och den Ortomolekylära medicinen som han är fadern till. Detta är också anledningen till att jag nu tar 2 400 IU naturlig E-vitamin mot min instabila angina sedan några år tillbaka. Detta verkar fungera alldeles utmärkt och inte minst tror jag på detta efter min skogspromenad på en mil idag utan större problem. Nå – jag satsade verkligen inte på detta med E-vitamin utan att först ha läst på ordentligt då jag för tre år sedan knappast klarade av 200 meter utan att ta paus.

  Vad gäller att vara ordentligt, grundligt påläst känner jag mig i dagsläget själv ganska ”säker” och kanske har detta med min forskarutbildning att göra. Jag vet inte om du är bekant med ”Molecular Biology ot THE CELL” av Alberts et al. men den boken har jag nu ägnat några år åt att studera. Om man inte var ödmjuk inför livets komplexitet tidigare så är det lätt att bli det om man försöker tränga in i den oerhörda komplexitet som genomsyrar livets grundläggande cellmekanismer – man behöver inte på något sätt vara religiös för att här bli väldigt ödmjuk. Det är därför jag stegrar mig så kraftigt inför alla kategoriska uttalanden från de medicinska experter som jag råkat ut för – speciellt när de uttalar sig om förhållanden som de bevisligen inte har en susning om.

  Jag tackade inte heller nej till alla hjärtmediciner eller för den delen by-passoperationerna utan att ha läst på ordentligt.

  Jag tar också en hel del kosttillskott i form av andra vitaminer men då i förebyggande syfte. Nu talar jag bland annat om 4000 IU vitamin D3 och ett tiotal gram med C-virtamin varje dag.

 43. 43

  Den nyaste upplagan av Alberts kostar multum men jag fick tag på en äldre upplaga på en återvinningsbutik för en tjuga. Jag har inte läst den från pärm till pärm då den har massor med konkurrens från annan litteratur.

  En bok jag verkilgen skulle vilja ha men som kostar långt mer ändå är Tomas Seyfrieds om cancer.

 44. 44

  #25 och #29, ni har inte koll på vad Google är, eller hur? Ni vet inte hur Internet fungerar, eller hur? Ni har inte en aning om vad yttrandefrihet är? Är ni emot äganderätten med?

  Den site som Google har valt att inte ha med på sina söksvar är en konspiratorisk, oseriös sida. Typ liknande de som anger att vaccin orsakar autism. Den har inte någon plats bland Googles söklista.

  Ja, Google är ett privat företag och gör som de vill med sin data och sina datorer. Det påverkar inte yttrandefriheten eller åsiktsfriheten, eller vilka websiter som finns på internet. Det handlar BARA om vad som fås upp på söksvaren hos deras webbsidor.

  Och ja, jag tycker det är bra när konspiratoriska webbsidor inte kommer upp på deras söksidor.

 45. 45
  Dr. Göran Sjöberg säger

  Erik,

  Jag har läst 5:e upplagan av Alberts, och faktiskt två gånger, och jag antar att det är den man nu får för en ”tjuga” och den är bra! Grundkoncepten finns där väl dokumenterade.

  6:e upplagan utkom i december 2014 och detta är den senaste och den innehåller mängder av nytt material, speciellt på genetikens område där utveckligen går så snabbt, så jag rekommenderar ett rejält tag i plånboken – det är det värt! Men det är knappast någon snabbläsning man kan ägna sig åt om man vill förstå någonting ordentligt. Efter två år har jag också vid en andra genomläsning fortfarande mer än hundra sidor kvar av de 1300 sidorna.

  Vad gäller Seyfrieds bok har jag nu nyligen läst den för andra gången och det är verkligen en ”suverän” bok och väl värd sitt höga pris – ett livsverk i kondensat!

  Bra böcker kan man läsa många gånger!

 46. 46

  Internet är så finurligt att Google sannolikt snart snabbt kommer ersättas av bättre sökmotorer som beter sig hövligare. 😉

 47. 47

  Erik Edlunds beteende är intressant. Han följer ett sedvanlig modus operandi som handlar om att lågintensivt så in tvivel om tex NewsVoice. Jag ser detta beteende ganska ofta ute på Facebook. Folk brukar skicka skärmdumpar och det första inlägget brukar lyda: ”Betraktar du NewsVoice som en pålitlig källa?” eller ”Men NewsVoice är ju knappast en pålitlig källa”. Därefter fortsätter massagen.

  Erik Edlund tar som exempel på något som han anser ska bevisa sin tes, en artikel som inte ens är producerad av NewsVoice, den om propionsyra. Artikeln är en sk puff för att hänvisa till vidare läsning på en annan sajt TV Helse.se. Den som har kritiska frågor om propionsyra bör ta dessa med artikelskribenten eller forskaren själv. Originalartikeln på TV Helse.se refererar endast till vad denne forskare påstår. Det måste förbli tillåtet i media.

  Källa: Tillsatsämnen i mat, medverkande orsak till autism
  https://www.tv-helse.se/2017/01/12/tillsattningsamnen-i-maten/

  Tvivlet börjar sedan leva sitt eget liv hos de som kommenterar här. Någon upptäcker att Mike Adams anklagats för att vara scientolog. Källan till påståendet tycks komma från ScienceBlogs där skribenten ”Orac” oseriöst jämfört ett foto på en manlig scientolog som påminner om Mike Adams:

  Scientology, anti-psychiatry quackery, and Mike Adams: It all becomes clear now
  https://scienceblogs.com/insolence/2011/06/23/scientology-and-mike-adams-it-all-become/

  Svar ja Sjöberg. Det är fake news. Mike Adams är inte scientolog. Syftet att så billigt misstänkliggöra Adams för att vara scientolog handlar sannolikt om att skapa ett rykte på webben, som sedan lever sitt eget liv.

  Jag har också anklagats för att vara scientolog för att jag kritiserat psykiatrin, men jag är inte scientolog. Även Nordic Cochrane institutets chef Peter C. Gøtzsche har anklagats för det efter sin bok ”Deadly Psychiatry and Organised Denial”.

  Men tillbaka till ämnet som INTE är NewsVoice utan att Google raderat 140,000 sidträffar från hälsoportalen NaturalNews.com. Det går att faktakontrollera det genom att göra en site-relaterad sökning direkt på Google, sök på: site:www.naturalnews.com vilket renderar noll träffar.

  Detta är ett problem och Annika Dahlqvists blogg riskerar att gå samma öde till mötes. Google Sverige avgör skulle jag tro. Deras huvudkontor ligger på Kungsbron 2 i Sthlm.

  Torbjörn Sassersson redaktör NewsVoice

 48. 48

  #47 Torbjörn, din site, NewsVoice är inte nyheter bara för att den råkade har det i namnet.
  Nej, du har en agenda som lyser igenom, och den är inte direkt vänligt inställd till vetenskap och fakta, även om du naturligtvis vill påskina det. Och nej, det är inte bara på FaceBook som siten News Voice ifrågasätts som en trovärdig källa. Men folk läser en Ding Ding Värld när den gavs ut, så du har säkert en plats för din ”publikation”, trots allt.

  Det behövs inte anklagas för Scientologi för att tycka att Google har gjort rätt.

  Fast nu när du säger dig, har du någon bra källa för att han inte är medlem i scientologerna? Bara för att du säger så innebär det ju inte att det är sant eller falskt.

  Nej, det är inte bara utgående från utseendet som de i länken hävdar att Mike Adams är Scientolog.

  Annikas blogg är inte alls av samma låga nivå som Natural News, även om vissa som skriver kommentarer är det. Men det är inte något som Google tar i beaktande.
  Men det är inte så svårt att inte hamna i skäms-lådan hos Google. Publicera inte rena förfalskningar som de vore sanningar och hävda att det är vetenskapligt visat.

 49. 49

  #46 Martin, Google är rädd om sitt varumärke, de säljer ju reklam beroende på hur många som använder sig av Googles sökmotor. Och nej, jag anser det inte vara ohövligt att vara rädd om sitt varumärke.

  Ja, för eller senare kommer Googles sökmotor säkerligen bli ersatt. Men det kommer att ta längre tid, eftersom de kommer att städa ut siter som inte hanterar så bra med fakta, som NaturalNews. Det är inte så svårt att hållas sig borta från att bli utrensad. Posta inte omotiverade, manipulerande och felaktig data som om det skulle vara sant.

 50. 50
  Mats Lindberg säger

  Problemet med filtrering av åsikter är att den, oavsett goda avsikter, tenderar att filtrera bort kritik av gällande dogmer. Någon här kommenterade exempelvis sambandet vaccin/autism som om det var avgjort fel. Där finns olika åsikter, men en sida får inte något utrymme i mainstreammedia. Samma sak gäller i många andra frågor, mest omtalat är kanske klimatforskningen. Om man fastnar i diskussioner kring en sajts kvalitet hamnar man fel i huvudfrågan: Ska vi som folk få bilda vår egen uppfattning, eller ska den dikteras av makthavare?

 51. 51

  Men hur seriös är egentligt NewsVocie? Tidningen skriver:

  ”Om han inte angriper Alex Jones och den regimkritiska kanalen InfoWars kommer Adams rykte att krossas. Mike Adams vägrade att låta sig mutas. Några dagar senare stängde Google av NaturalNews från sökträffarna.”

  Kritiken handlar alltså om att Google (vem det nu är?) vill tvinga en kille som heter Adams och som promotar en massa kosttillskott mot allehanda krämpor att kritisera en hes uppblåst tjock ”regimkritisk”amerikan som heter Alex Jones och som bland mycket annat också säljer kosttillskott. Vem vinner på detta påstående? Jo, Alex Jones förstås. Och Adams. Jag tar mig för pannan …

 52. 52

  Det är ett oerhört angrepp på demokratins hörnsten att ge sig tolkningsföreträde och sätta sig till doms över det fria ordet. Den här tråden ger en mycket olustig eftersmak. Någonstans står det: Den som är utan skuld kastar första stenen!

 53. 53

  Många ersätter Googles sökmotor numera med https://duckduckgo.com/

  Den spårar och lagrar inte dina sökningar och den är grymt kraftfull.

 54. 54

  Oroväckande minst sagt. Politiskt inkorrekta åsikter & frågeställningar filtreras bort. Korridoren blir allt smalare och trängre. Utvecklingen tycks för tillfället lavinartad. Skäl för viss bävan föreligger nog när allt som inte faller etablissemanget på läppen är fejk alternativt faktaresistent.

 55. 55

  Jag rekommenderar Ecosia som sökmotor. Den är jättebra och de censurerar ingenting. Jag fick 26 miljoner träffar på den aktuella siten. De använder sin vinst för att plantera träd!

  https://www.ecosia.org/

  Jag har nu studerat Natural news och kan konstatera att all den underbara vetenskapliga information som idag finns på en skärm nära dig också är uppblandad med en gigantisk massa missinformation. Vad ska enprocentarna göra när folk slutar läsa sin lokala dagstidning och massmedia i sin helhet avslöjats vara ”någons” megafon för att forma det folkliga kollektiva medvetandet.

  Jo, man blandar ut samhällsfarlig info med en massa irrelevant och falsk info. Tills det blir så svårt att hitta sanningarna att folk tröttnar på kunskapsinhämtande, för det blir för mycket skitsnack. Det ovan sagda stämmer på den aktuella siten. Utan diskriminering är alla avslöjanden om ett falskt etablissemang representerade. Både vår kamp för bättre mat, chemtrails, ufo-invationer, observerade och konspirerade osv.

  Däremot verkar han hata vänstermänniskor, som mig, och vår globala kamp för att förstöra vår planet med vänlighet mot flyktingar och ”samarbete” under bordet med konspiratoriska finansintressen och ett påbud att frälsaren Trump ska rädda oss från mig och andra kapitalistiska vänstersympatisörer

  Dessutom ser inte siten sig själv som placerad på den yttersta nazistiska högerkanten. Utan fascisterna är Google och dess försvarare.

  Natural news använder vår rörelses medvetandeutveckling för att legitimera en rasistisk Trumpideologi. Som demoniserar miljörörelsen, hela länder och alternativa religioner.

  För att då understryka massmedias och etablissemangets position. Så skickas det avlönade trollet Anders in. För att prata scientologi och alternativa läkemetoder.

  Allt detta är skit! Liksom det som händer idag, ute i världen. Jag ser inget ljus i mörkret. Jag ser bara människor som famlar i blindo, i en värld som håller på att kollapsa moraliskt och ekonomiskt.

  Det är nu 10 dagar kvar tills jag flyr samhället och söker asyl i Naturen. Sverige har hjälpt den här invandraren till ett fattigt men lyckligt liv. Jag fick ingen plats i samhället men jag fick möjligheten att köpa mig en plats.

  Sverige har varit Världens bästa och nu blivit Världens mest medvetna land. Gott folk! Skit i allt, men håll dialogen här vid liv. Annars blir vi nog galna allihop?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa