Blir vi förgiftade av livsmedelsindustrin och lurade av nutritionisterna?

Inlägg hos Lars Bern.

 

Comments

 1. 1

  Det är något jag också funderar på allt som finns i vår mat nyttigt eller onyttigt.
  Mättat fett ofarligt LCHF gör gott men var finns de riktiga livsmedlen??? Undrande Inger

 2. 2
  Lars Lundqvist säger

  Vid övergång till LCHF så går man ju mot de gamla och felaktiga kostråden att fett och speciellt mättat animaliskt fett ökar risken för hjärt och kärlsjukdomar. Jag skulle gärna vilja ha en oberoende bekräftelse att denna risk inte ökar. Bern nämner i sin artikel att apoB är en bra markör för denna risk. Håller du med och har du något exempel att någon har följt upp apoB efter övergång till LCHF? Jag har nu följt LCHF sedan över ett år utan några allvarliga biverkningar.

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  2 Lars Lundqvist
  Jag har inte fördjupat mig i ApoB och dess prognosticering av framtida hjärthälsa. Jag nöjer mig med det faktum att mättat animaliskt fett är vår ursprungliga kost, och det kan därför inte vara fel.

 4. 4

  Matkvaliteten kanske någon gång når upp till matpriserna, men till dess måste nog tillskotten kompensera för de usla och farliga odlingsmetoderna. Med en sådan bredd inom ”matkulturen” att skräpet och industrins bristande intresse för hälsa härjat och torterat svensk konsumtion med vedervärdigt stöd av livsmedelsverk borde utgöra ett skrämskott. Till dess får vi rabatt på hälsan eftersom odlingsjordarna utarmats till oigenkännlighet. Medan livsmedelsverket garanterat innehållet av alla tillgängliga giftrester, antimögelmedel och annat för livet så oväsentligt.

  Vetenskapen talar alldeles för tyst om vikten av just mineraler, vitaminer och annat för hälsa, psyke och välbefinnande så väsentligt.

  Att friska mineralrika jordar med ett sprudlande mikroliv producerar friska plantor med inbyggt skydd mot sjukdomar och angrepp hör ju till sagorna. Det vet iaf konstgödningsindustrin och vid dem behäftade giftintressenterna.. Alla kan få sina eventuella tvivel bekräftade där..

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa