Frukterianer och bukspottkörtelcancer

Vi känner till några personer som ätit mycket frukt och dött i bukspottkörtelcancer (tex Steve Jobs).
Det skulle kunna vara det höga fruktosinnehållet i frukt som bidrar till det. Fruktos göder cancer.

Det är ju ett samband som motsäger den allmänna uppfattningen att frukt är så omåttligt nyttigt.

 

Comments

 1. 1

  Allt är antagligen en fråga om dos. Förra partiledaren för Kristdemokraterna Alf Svensson åt tydligen mycket stora mängder frukt. Vet inte om han drabbats?

 2. 2

  Det mesta är dosrelaterat.

 3. 3

  Läser just nu Dr D. Perlmutters bok ”Skydda din hjärna”. Han beskriver även hur ohälsosamt det är med en massa socker via maten – kan ge diabetes- samband tarmhälsa-diabetes och hjärnhälsa.
  Mycket bra och intressant läsning- han beskriver tarmens otroligt stora betydelse för vår hälsa.
  – Har nyligen tagit en rödbets och ingefärasmothie (utan sockriga frukter) – Rödbetan ska vara bra för vår kärlhälsa. Uppiggande och gott!

 4. 4

  kicki: Gör du smothin på okokta (råra) rödbetor?

 5. 5

  Ja,det gör jag – läs mitt inlägg på tråden – ”Lchf är bäst…” där beskriver jag vad jag har i, man kan ju i stort sett ha i det man har hemma men jag tillsätter också bra fett (kokosfett, eller olivolja) Jag antar att det går bra med kokta också.

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  1 Ola Björkman
  Jag menar förstås inte att alla som äter mycket frukt får bukspottkörtelcancer, men ställer hypotesen att risken kan öka av stora mängder frukt.

 7. 7
  Kerstin L säger

  @ 1 Ola Björkman: ”Förra partiledaren för Kristdemokraterna Alf Svensson åt tydligen mycket stora mängder frukt.”

  Jag undrar, om inte han är vegetarian? I alla fall vet jag, att han är migräniker, vilket jag också var innan jag hittade till LCHF för snart 10 år sedan. Tänk, all frukt och juice jag hävde i mig i tron att det var nyttigt! Och så var det just bl.a. fruktosen i frukt och juice som bidrog till min handikappande migrän.

 8. 8

  ”Frukt och grönt” visade en skadlig effekt kombinerat med fettsnål kost. 29% mer hjärtsjukdom.
  Men när frukt och grönt kombineras med mycket fett från mejeriprodukter var det nyttigt, enligt samma Svenska studie, där 1752 medelålders män följdes i 12 år.
  Men resultatet stämmer inte med vad SLV tycker/säger, så SLV säger inget om studien. Trots att den är helsvensk !
  De som åt frukt och grönt med fettsnålt hade 4,3 ggr fler sjukhusintag eller dödsfall jmf med de som åt fettrikt under de 12 åren.
  Se gröna staplar i diagram nederst på sidan i läkartidningen. 13,3/3,1 = 4,3 eller 430% högre risk. https://ww2.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=14179

  Utan fett till frukt och grönt rinner alla fettlösliga antioxidanter rakt igenom.
  Fruktosens skadeverkningar måste då klaras med existerande antioxidanter, så gott det går.
  Då minskas existerande skyddsmöjligheter även för alla sjukdomer, inklusive cancer.

 9. 9

  Vilka är de andra personerna som har ätit mycket frukt och dött i bukspottkörtelcancer?

 10. 10
  Annika Dahlqvist säger

  9 Mikael
  Flera som jag känner/känner till. Jag vill inte nämna namn pga integritet.
  Jag hävdar inte orsakssamband, men jag uppfattar ett visst antalssamband, som skulle vara anledning att följas upp.

 11. 11

  Annika, Kiki, Stenbj….
  Det är KLART ett orsakssamband….i och med att socker är UPPBYGGANDE genom insulinet! Folk tror att insulin är till för att ta bort sockret från blodcirkulationen och att ”sugar is a benign source of innocent empty calories” , men det är en tidsinställd bomb!! Och detta därför att glukos oxideras genom den ”ökända” cykeln HMP-shunten….säjer ”ökänd” för den här vägen verkar vara okänd bland många, även läkare och dietister, och jag fattar inte varför!? Är en av dom två cyklerna genom vilka socker oxideras…kan ni inte googla på det, så ni begriper vad jag menar?!? Men ingen har tid förstås..?
  Kolhydrater är uppbyggande och mättade fetter ger oss energin…sen, inom den ramen är olikheterna individuella…suck…
  Insulinet stimulerar t ex HMG-CoA reductase…det enzym som statinerna blockerar…låt bli socker då, det borde väl vara lättare…? Nu är ju visserligen kolesterol en viktig substans för kroppen…så det är väl därför vi rekommenderas LC, som vi borde få i oss genom t ex grönsaker som samtidigt innehåller dom micronutrienter vi behöver och även spårämnen…inte förstås av tre kilo hallonbåtar..
  Att sen fruktos är ännu mer skadligt än glukos, beror på att det går in i glykolysen UNDER
  glukoset…och då blir det ingen negativ feed-back på glykolysen som det blir av glukos, utan den fortsätter att fungera…och så får vi leverförfettning med åtföljande konsekvenser…
  Åtminstone har jag begripit metabolismen på detta vis…men det är klart, alla kan vi ha fel…!?

 12. 12

  Ändå levde Steve Jobs, efter diagnos, i över tjugo år med bukspottkörtelcancer trots den farliga fruktosen. High fat/low carb, high carb/low fat, lchf, vegan; viktigt att inte bli förälskad i sin egen tro och stå där med ryggen mot väggen och försvara sin nischade lifestyle. Jag känner lchf-folk som käkar frukostbacon varje dag. Kött och charketurier är cancerframkallande enligt senaste infon från WHO. Fettceller är väldigt inflamatoriska enligt veganbibeln The China Study. Vem ska man tro på?

 13. 13
  Annika Dahlqvist säger

  12 Janne
  Man bör tro på evolutionen. Urmänniskan levde på animalisk kost framför allt, med dess mättade fetter. Om den maten var fel för oss skulle vi inte ha funnits nu.
  WHO är massivt påverkat av lobbyism. China Study är påverkad av veganism.

 14. 14

  @ 12 Janne betr.

  ”..Kött och charketurier är cancerframkallande enligt senaste infon från WHO..”

  — Tyvärr kan man inte lita på information från WHO – pga inflytande från ’Big Business’ av olika slag. – Dessutom är praktiskt taget inga studier gjorda på ekologiska gräsbetade charkuteri-produkter. ..vilket skulle ge att helt annat utslag!

  OCH ”..Fettceller är väldigt inflamatoriska..”

  — Inte när det gäller ekologiska produkter! .. När jag bytte ut potatis, ris och säd (bröd, pasta, etc..) i kosten mot LCHF upphörde mina SLE-inflammationer (har levt med SLE sedan mkt unga år). Mitt hushåll är med andra ord ’ekologiskt allt’ -från mat & dryck till rengöringsmedel och kropps-produkter ..även madrass, sängkläder (och kläder i viss mån)- sedan flera år.

  EKOLOGISKT ALLT är enda vägen – både för hälsan och miljön!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa