Toppläkare döljer stora belopp från läkemedelsbolag

SvD.

Läkare har berättat för SvD att de tar emot stora belopp från läkemedelsföretag, samtidigt som de tar del av beslut rörande inköp av farmaka. Till exempel i landstingens läkemedelskommittéer.
Många gånger har de mörkat sina ersättningar från läkemedelsindustrin, och inte tagit upp dem i sina jävsdeklarationer. Det borde ju vara straffbart.

 

Comments

 1. 1
  Nisse Hult säger

  Men tacka tusan för att läkarkåren (gäller inte alla hoppas jag) inte vill att folket skall vara friska och starka.
  Stora pengar står på spel.
  En frisk person är olönsam så är det. Men vem vågar orda om detta i landet duktig?
  Nä precis som Löfven förfära sig i TV över skenande stafettkostnader, de går bra de.
  Är inte bara i Rumänien korruptionen är utbredd.

 2. 2
  ByPass x2 säger

  Har sagt det tidigare vid flera tillfällen, MEN det tål att upprepas:

  Läkemedelsföretagen/-producenterna, Landstingspolitiker samt det stora flertalet Läkare är INTE intresserade av att BOTA sina ”kunder”/patienter eftersom DET skulle förstöra hela affärsidén med dess enorma vinster samt otaliga arbetstillfällen för här nämnda huvudaktörer!

  Nej, ”kunderna”/patienterna ska hållas lagom sjuka/friska (välj själv) samt helst förses med minst en negativ BIVERKNING för att konsumera ytterligare giftiga ”mediciner” (med ännu fler biverkningar!?).

  Konspirationsteori? Nej, är rädd att detta är en medveten strategi i vår krassa sjuka verklighet, även om många läkare inte är kognitivt medvetna om det cyniska upplägget i bakgrunden….

 3. 3

  Helt enkelt HORRIBELT!!
  Har inte ord nog för att uttrycka min förskräckelse inför dessa läkares hänsynslösa beteenden…
  Sååå oetiskt..

 4. 4

  Tyvärr gäller detta även mat och cigaretter. Tillverkarna spetsar sina produkter med tillsatser så att brukaren får abstinensbesvär om den INTE brukar. Kolla på Coca Cola! Ju kallare desto mer vill du ha! Ju mer du dricker desto mer vill du ha. Tillsatser av sötningsmedel gör att du vill ha mer och även framkallar hunger. Nu vill Monsanto och Bayer även köpa ALLA maträttigheter i hela världen. Det betyde att ALL produktion av livsmedel tillhör dessa två jättar. Det betyder att om du odlar tomater på din balkong så måste du betala för att du skall få konsumera din egen odlade tomat! Låter det konstigt? Tyvärr så äger ett stort Amerikanskt bolag ALLA vattenrättigheter i några sydamerikanska länder. Det gäller INKLUSIVE regnvatten. Man får inte spara regnvatten för att nyttja. Beläggs med böter eller fängelse! Läkemedelsföretagen smutskastar ALLA naturmedel som människor bevisligen har nyttjat i årtusenden. Häxjakten på 1400-1600 talet utarmade läkekonsten med följd attt miljoner människor dog. Nu har läkemedelsbolagen tagit över prästernas hänsynslösa mördande av människor genom att tillverka livsfarliga mediciner. För att vara cynisk. I och för sig är det ”bra” eftersom mänskligheten inte ökar i antal så fort.

 5. 5

  Och bra jobbat av Svenska Dagbladet…måste också säjas..!

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  3 Mormor
  Vi måste acceptera att läkare inte är mer än människor. De flesta människor är frestade att göra saker som kanske inte är helt etiska om de har möjlighet att tjäna mycket pengar på det.
  Därför måste möjligheten att mutas stoppas med kontroller, som inte går att komma undan.

 7. 7
  Siv Wetterberg säger

  Är någon förvånad??
  Siv

 8. 8

  Beträffande ersättningar m.m.
  Misstänker avancerade konstruktioner på t ex. poäng-basis där poäng uppstår efter prestation. Alltså inget som kan synas i resp självdeklaration. Inget som redovisas. Ex som SAS mfl. kan sen Användas vid besök utomlands efter behov. Flyg – Hotell – Inköp m.m Kan resp sen samla på sig poäng fr olika Leekemedels- producenter kan stora summor Finnas att tillgå utan insyn el beskattning

  Kanske ren spekulation men varför inte. Det gäller att vara kreativ, på alla sätt.
  SEB

 9. 9

  Annika, jag förstår…..när jag var ung, sa vi: ”an open door may tempt a saint…” …men då syftade man vanligtvis på något mer frivolt….. Jag tycker dom kan välja ett annat yrke än läkarens om vederbörande är så intresserad av pengar, göra klart för sej innan vad som är viktigt i livet, gillar definitivt inte att deras girighet ska bidra till att förlänga eller t o m försämra sjukdomstillstånd hos mina barn och barnbarn…eller andras också, för den delen! Sen har dom väl själva också familj?? Utsätter dom sina egna familjemedlemmar för samma behandling, tro…som sina patienter??

 10. 10
  Elisabeth G säger

  Nyligen läste jag en artikel om att man upptäckt att oxytocin kan hjälpa mot IBS. Nu höll flera läkemedelsföretag på att forska fram ett läkemedel mot IBS, baserat på oxytocin. Fantastiskt va?! Samtidigt finns det hur många ”anekdoter” som helst som visar på att LCHF är effektivt mot IBS. Jag vet inte hur många som vittnat om att de blivit av med IBS efter bara ett par dagar. Blir man trött eller?

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  8 SEB
  Jag har arbetat som allmänläkare ett helt arbetsliv, och jag har inte erfarit något sådant. Jag tycker att det är onödigt att hitta på saker som inte existerar.

 12. 12
  Annika Dahlqvist säger

  9 Mormor
  Hur ska man få till ett krav om idealitetsinställning i intagningsrutinerna? Om man frågar en sökande om den har en idealistisk inställning så är hen knappast så dum att den svarar att den är en girig typ.

 13. 13

  Begriper det också…. Var och en får svara för sej själv och sitt eget samvete…och vill inte göra saken värre genom att säja var jag hoppas dom hamnar efter döden…

 14. 14

  Usch…förlåt…blev nog ett glas vin för mycket till middan…?

 15. 15

  Det enda vi kan göra är att utbilda oss själva, förstå våra kroppar och hur de fungerar bäst.
  Jag har själv varit slav under blodtrycksmediciner i 18 år! Jag blev så sjuk till slut att jag gav upp. Min kropp slutade fungera. Mina tarmar gav upp. Jag fick arytmier. Jag blev orkeslös. Jag åkte in och ut från sjukhus och belastade sjukvården. Jag stod på maxdos. Nu håller jag lowcarb, bra fetter och grönsaker. Är smal av naturen men tränar. Mitt blodtryck är 150/80 och jag håller mig BORTA från vårdcentraler och sjukhus där de gärna vill skriva ut blodtrycksmediciner, skrämma livet ur mig och dra mig in tillbaka till det helvete jag hade i 18 år som kulminerade i att jag krälade på botten. Mitt blodtryck kanske inte skall vara 120/80 å det får jag väl acceptera. Jag har dessutom förstått blodtrycket och dess funktion och vad det är till för istället för att se det som ett hot och en fara.

 16. 16

  Och en sak till vad gäller det sjuka samhället med dess sjuka sjukvård (därav namnet). Om man på allvar tror att man kan vara smartare med kroppen genom att tvinga ner eller upp vissa labbvärden/mätningar till given mall som skall tvingas på alla utan hänsyn till individualitet, näringsstatus, fysiologi, kroppstyp, ålder, mental status mm så är man förbannat illa ute. Det kommer bli ett paradigmskifte och det har redan börjat från botten dvs folket. Vi kommer inte ge oss så lätt och vi kommer börja att ifrågasätta läkarna, att ställa de rätta frågorna, VARFÖR istället för att acceptera idioti och drogande. Jag är tacksam att jag haft tålamod och tid att ge mig hän åt kost, hälsa, näringsfysiologi de senaste åren. Jag kommer aldrig ”överlämna” mig åt inkompetenta och ignoranta vita rockar med jäv vars enda intresse är att ”beta av” oss som ”Patienter” och diagnosticera oss med allsköns termer för att slutligen ”Hjälpa” oss med recept!

 17. 17
  Nisse Hult säger

  @ Ammi

  Mycket klokt skrivet av dig.

 18. 18

  #15,16
  Tack Ammi, bra skrivet. Du ger uttryck för hur jag också tänker. – Jag håller mig också borta från den ”sjuka”vården.

 19. 19

  Ammi…
  How true båda dina inlägg…är totalt införstådd och av exakt samma åsikt!!
  Bättre sent än aldrig, men visst blir man förbittrad…

 20. 20

  Nisse Hult, Kicki och Mormor funktionell medicin är framtidens medicin. Sen hoppas jag verkligen på att man skall sluta droga äldre och sluta med usla kostråd. En himla massa bröd å frukt i omlopp i det här vegandrivna samhället

 21. 21

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa