Hans Rosling är död

Jag blev chockad och bedrövad av nyheten att Hans Rosling är död. Han var en frisk fläkt i debatten. En självständigt tänkande människa. Wikipedia.
Jag var arbetskamrat med honom en kort tid i början av 80-talet i Hudiksvall. Han var mycket trevlig och entusiasmerande att umgås med – och en duktig läkare.

En film med Hans Rosling.

 

Comments

 1. 1
 2. 2
  foie gras säger

  En väldigt bra dokumentär om och med honom finns på nätet på SVT Nyheter
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/en-enastaende-och-marklig-manniska

 3. 3

  Må Hans Rosling vila i frid.

 4. 4
  Josta Forméus säger

  En stor man.
  Vila i frid

 5. 5

  …i vilket fall som helst var han en otroligt positiv individ som försökte se det positiva ljuset i mörkret. Ofta plockade han säkerligen russinen ur kakan i sin datainsamling till sina upplyftande presentationer, Det var definitivt upplyftande för många religiösa i världen att tro på att det kan bli bättre även om de lever i de tillväxt-kulturer som är en del av planetens stora problem. Sanningen är dock inte problemet. Sanningen har potential att hjälpa oss alla.

 6. 6
  ulf pohl säger

  Helt bedrövligt och ett upprörande svek från sjukvårdsetablissemanget. Cancer har man (alternativt) kunnat behandla och bota på allehanda sätt sedan ca 100 år. Sven Erik Nordin (bl.a.) har listat de flesta på sin blogg (svaradoktorn) samt tom. botat sig själv från cancer. Samtidigt har det pågått en debatt om T.Seyfrieds rön (på denna blogg-själv läste jag in mig på detta redan 2012, spred även kunskapen till en kvinna som hade just bukspottskörtelcancer som försvann). Så-hur har man lyckats avskärma en annars så kunnig person som H.Rosling från relevant kunskap och behandling när han ändå hade typ 1 år på sig. Han borde tveklöst kunna vara frisk idag istf. död. Anses ett intakt bedrägligt system vara viktigare än individen hälsa? Verkar tyvärr så. (Jämför även Gary Fettkes öde).

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa